24 VLAAMS-BRABANTse scholen halen MOSmobi-logo

24 VLAAMS-BRABANTse scholen halen MOSmobi-logo

Editiepajot_logo_mos
Repro EP.

Het voorbije schooljaar hebben 24 scholen het MOSmobi-logo behaald. De provincie Vlaams-Brabant geeft die scholen in totaal 30.000 euro subsidies om hun leerlingen veilig en milieuvriendelijk naar school te krijgen.

24 van de 30 Vlaams-Brabantse scholen die het voorbije schooljaar 2008-2009 initiatieven genomen hebben om het schoolverkeer veiliger en milieuvriendelijker te laten verlopen, hebben het MOSmobi-logo behaald. Het gaat onder meer om afspraken voor voetgangers, fietsers en parkeerders aan de schoolpoort, fietscontroles, het inoefenen van verkeerseducatieve routes en het organiseren van autoluwe zondagen.

"Het is opvallend dat er door veel scholen een subsidie aangevraagd wordt voor de aankoop van fietsenrekken of de realisatie van een fietsenstalling. Blijkbaar hebben vele scholen geen fietsenstalling of is ze ondermaats. Vaak ook is de bestaande fietsenstalling te klein geworden omwille van specifieke MOSmobi-acties van de school, zeker positief dus. Verder merken we ook dat subsidies aangevraagd worden voor de aankoop van lesmateriaal rond verkeer, fluohesjes, fietshelmen en oefenfietsen" zegt Julien Dekeyser, gedeputeerde voor mobiliteit.

De volgende scholen behaalden een MOSmobi-logo:

MOSmobi 1:

De gemeentelijke basisschool De Regenboog uit Zellik (Asse), de gemeentelijke basisschool Ak'cent (Kerkhove 14), gemeentelijke basisschool Ak'cent (Akrenbos 71A) en gemeentelijke basisschool Ak'cent (Akrenbos 133) uit Bever, de gemeentelijke basisschool Blokbos uit Lot (Beersel), de gemeentelijke basisscholen Hoofdschool 't Klavertje, Centrum 't Klavertje, Lovenjoel 't Klavertje en Opvelp 't Klavertje uit Bierbeek, de vrije basisschool Haacht-Station en de vrije basisschool Sint-Angela uit Tildonk (Haacht), de vrije basisschool Mariadal uit Hoegaarden, de autonome kleuterschool De Kiem uit Ransberg (Kortenaken), De Grasmus uit Leuven, Virgo Sapiens (kleuterschool én vrije lagere school) uit Londerzeel, de gemeentelijke basisschool Linden en de vrije basisschool Sint-Martinus uit Lubbeek en basisschool De Meer uit Zemst

MOSmobi 2:

De Klimroos uit Betekom (Begijnendijk), de gemeentelijke basisschool Zandloper uit Wommersom (Linter) en de vrije basisschool Houwaart uit Tielt-Winge.

MOSmobi 3:

De vrije basisschool Ourodenberg uit Aarschot en de autonome kleuterschool De Kleine Picasso uit Zoutleeuw.

Website: www.vlaamsbrabant.be

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
02 jul 2009
Gerrit Achterland
EP
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Godelieve Deschuyffeleer | 15 feb 2021
Godelieve Deschuyffeleer | 12 feb 2021

archief