Artikels Archief van Bever

REGIO - Probeer een regenboog te zijn in iemands wolk

Editie_galmaarden_samen_veerkrachtig_4__kopie_
Foto Marc Colpaert
 

In zes Pajotse gemeenten Galmaarden, Gooik, Bever, Herne, Pepingen en Lennik wordt de '10 daagse geestelijke gezondheid met spreuken in het straatbeeld', extra in de kijker gezet. Alle handelaars gaan binnenkort een affiche krijgen die ze voor hun raam kunnen plaatsen.  

 

Klik hier om meer te lezen

 
28 sep 2020
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

Infomomenten van de Woonwinkel in het PAJOTTENLAND

Img_20200926_225455_resized_20200926_105529262
Foto Marc Colpaert
 

De Woonwinkel Pajottenland organiseert enkele infomomenten over 'verhuren 2020' en 'huurproblemen', dit voor de inwoners van zes Pajotse gemeenten. Wie in Bever, Galmaarden, Herne, Gooik, Lennik of Pepingen woonachtig is kan gerust zijn licht komen opsteken bij de Woonwinkel. Deze organisatie is er om een oplossing te vinden voor heel wat dagelijkse problemen.  

 

Klik hier om meer te lezen

 
26 sep 2020
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

HERNE/BEVER/GALMAARDEN - Uitgestelde vormselviering moest ook afrekenen met guur herfstweer

1_vormsel_herne_sept_2020__48_
HERNE/BEVER/GALMAARDEN - Uitgestelde vormselviering moest ook afrekenen met guur herfstweer - © Deschuyffeleer
 

De in mei uitgestelde vormselviering voor 115 vormelingen uit de parochies van Bever, Galmaarden en Herne kon dan toch haar beslag krijgen. In de St-Petrus en Pauluskerk in het centrum van Herne waren het de vormheer en  gewezen deken en thans pastoor van Halle Raymond Decoster die samen met federatiepastoor Kris Meskens de vormelingen en hun familie mocht ontvangen.....

 

Klik hier om meer te lezen

 
26 sep 2020
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

HERNE/BEVER/GALMAARDEN – Uitgestelde vormselviering volgens individuele beurtrol

Vorpmsel_2020
HERNE/BEVER/GALMAARDEN – Uitgestelde vormselviering volgens individuele beurtrol - © Deschuyffeleer
 

De in mei uitgestelde vormselviering voor 102 vormelingen uit de parochies van Bever, Galmaarden en Herne gaat nu door op zaterdag 26 september in de St-Petrus en Pauluskerk in het centrum van Herne. Nog steeds door de coronacrisis wordt het evenwel geen gebruikelijke gezamenlijke viering zoals de voorgaande jaren.....

 

Klik hier om meer te lezen

 
22 sep 2020
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

HERNE - Verkeers- en andere regelgevingen tijdens het kermisweekend en de vormselviering

Kermis_en_vormsel
HERNE - Verkeers- en andere regelgevingen tijdens het kermisweekend en de vormselviering - © Deschuyffeleer
 

Van vrijdag 25 september tot en met maandag 28 september is het naar jaarlijkse traditie kermis in Herne. Ook is op zaterdag 26 september de Sint-Petrus en Paulus kerk in het centrum de plaats van afspraak voor de uitgestelde vormselviering. Om alles in goede en COVID19-conforme banen te leiden, werden voor dat weekend dan ook aangepaste maatregelen uitgewerkt.....

 

Klik hier om meer te lezen

 
22 sep 2020
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

BEVER – Actiecomité Plantjesweekend voor Kom op tegen Kanker even gedreven

Plantjesverkoop_kotk_bever_2020
BEVER – Actiecomité Plantjesweekend voor Kom op tegen Kanker even gedreven - © Deschuyffeleer
 

Het plaatselijk actiecomité voor de verkoop van de vermaarde azalea's voor Kom op tegen Kanker moest dit jaar met lede ogen toezien hoe Covid 19 het gebruikelijk Plantjesweekend danig parten speelde. Maar Bever zou solidair Bever niet zijn mochten coördinator Philippe Allert en zijn team ook deze keer op geen bijzondere inspanning hebben gekeken om toch nog een behoorlijk resultaat bij de verkoop te scoren.....

 

Klik hier om meer te lezen

 
22 sep 2020
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

HALLE / PAJOTTENLAND - Actie verover de ruimte gaat van start

Vdr_halle2
Halle station. Ingezonden foto
 

Gisteren werd in Halle de aftrap gegeven van de actie Verover de Ruimte in het Pajottenland. Dit initiatief van Netwerk Duurzame Mobiliteit zet autodelen in de kijker en toont aan wat je kunt doen met de ruimte die vrijkomt als je minder privéwagens moet parkeren op openbaar domein. Er werd voor deze actie ook een zitbank geplaatst naast het standbeeld van Brillant in Vollezele. Een ideale kans voor ons strategisch project Opgewekt Pajottenland 

 

Klik hier om meer te lezen

 
19 sep 2020
Marc Colpaert
Ingezonden foto
 

REGIO/BEVER – Het Recht op Goed Eten in Congo, een online Rikolto Café

Naamloos
REGIO/BEVER – Het Recht op Goed Eten in Congo, een online Rikolto Café - Ivan Godfroid
 

Wie belangstelling betoont voor de toestand in het oosten van Congo en voor de werking aldaar van Rikolto (Vredeseilanden) ten bate van de bevolking kan hiervoor op donderdag 17 september om 20u terecht op een online Rikolto Café. Dan organiseert die non-profitorganisatie een videogesprek met Ivan Godfroid, haar regionale directeur in de streek en wiens roots eerder lagen in onder meer Bever en Ternat. Het thema is 'Het Recht op Goed Eten in Congo'......

 

Klik hier om meer te lezen

 
15 sep 2020
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

EDINGEN - Nog bijzonder aantrekkelijke assistentie-wooneenheden vrij in La Radieuse

1_la_radieuse_sept_2020__6_
EDINGEN - Nog bijzonder aantrekkelijke assistentie-wooneenheden vrij in La Radieuse - © Deschuyffeleer
 

La Radieuse Senior Resort langsheen de Brusselsesteenweg kijkt met veel belangstelling uit naar een nieuwe reeks senioren voor het innemen van hun nog vrijstaande assistentie-woonheden. Iedere eerste zondag van de maand van 9 tot 13 u houden de tweetalige uitbaters Véronique Nolf en Sébastien Losse er opendeur om belangstellenden ter plaatse te voorzien van alle nuttige informatie.....

 

Klik hier om meer te lezen

 
15 sep 2020
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

BEVER - Viering huwelijksjubilarissen verplaatst naar 2021

Jubilarissen_2010___bever__deschuyffeleer__23_
BEVER - Viering huwelijksjubilarissen verplaatst naar 2021 - Archieffoto © Deschuyffeleer
 

Het gemeentebestuur verdaagt de jaarlijkse viering van zijn huwelijksjubilarissen naar 2021. Boosdoener hierbij is de regelgeving in verband met de bestrijding van het covid-19-virus. Hoe die toekomstige viering zich gaat vertalen is tot dusver nog niet geweten. In normale omstandigheden  zouden voor de viering 2020  acht jubilerende koppels in aanmerking zijn gekomen......

 

Klik hier om meer te lezen

 
15 sep 2020
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

GOOIK - De Academie gooide de deuren open

Editie_gooik_academie_2__kopie_
Leerkrachten van de Academie en de G-Bloezers. - Foto Marc Colpaert
 
De Academie voor Muziek, Woord en Dans gooide op zaterdag 12 september hun deuren open en iedereen was welkom. Voor de tweede maal organiseren de Academie voor Muziek, Woord en Dans te Gooik en haar twee 2 afdelingen, in Galmaarden en Herne, een opendeurdag en familiedag op zaterdag 12 september. De bedoeling was natuurlijk dat alle bezoekers, 
 

Klik hier om meer te lezen

 
13 sep 2020
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

REGIO - MEGA… een nieuwe look

Editie_gooik_jonas_en__2__kopie_
Bianca(links op de foto) - Foto Marc Colpaert
 

"Naar aanleiding van de recente gebeurtenissen waarbij foto’s van bekende Vlamingen op het internet werden verspreid, mogen wij trots zijn dat vanuit verschillende instanties in het Pajottenland er al initiatieven werden genomen om onze jongeren van de gevaren van het internet op de hoogte te brengen",zegt Bianca Vanreepinghen van de preventiedienst 

 

Klik hier om meer te lezen

 
12 sep 2020
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

GALMAARDEN - Doe een bestelling om ons Pajottenland groener te maken

Editiepajot_galmaarden_de_mark__kopie_
Enkele leden van De Mark bij een vorige verkoop. - Foto Marc Colpaert
 

Bestel nu uw plantgoed en bosplantsoen voor 20 oktober via de website van de vzw De Mark, de natuurvereniging voor Galmaarden, Bever en Herne. Nabestellingen zijn niet meer mogelijk. Door het COVID gebeuren worden in de gemeentelijke info-blaadjes van Galmaarden, Herne en Bever, de start van de bomenverkoop van de natuurvereniging De Mark “Vriend van het groene lint”, niet meer opgenomen.

 

Klik hier om meer te lezen

 
07 sep 2020
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

BEVER – Een blij weerzien op de eerste schooldag in basisschool Ak Cent

Ak_cent___2_
BEVER – Een blij weerzien op de eerste schooldag in basisschool Ak Cent - © Deschuyffeleer
 

De gemeentelijke basisschool Ak’Cent is het nieuw schooljaar ingestapt vol ‘Dromen’. Door de coronamaatregelen verliep de eerste schooldag, net zoals in de andere scholen, enigszins anders dan de vorige. Uiteraard wat minder toeters en bellen dan gewoonlijk maar dat kon de pret alleszins niet bederven. Van schepen voor onderwijs Cindy Durieux was te vernemen dat er in Bever 246 kinderen tussen de leeftijdstijd van 2,5 jaar en 12 jaar woonachtig zijn. Daarvan zijn er 164 ingeschreven in Ak’Cent. Dat is 44 % van de huidige schoolpopulatie.....

 

Klik hier om meer te lezen

 
01 sep 2020
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

BEVER – Eerste gemeenteraad met Rudi Geuens als onafhankelijk raadslid

Radan_bever_vanaf_2019
BEVER – Eerste gemeenteraad met Rudi Geuens als onafhankelijk raadslid - © Deschuyffeleer
 

Het nieuws was al enkele dagen voor de zittingen bekend. Raadslid Rudi Geuens had te kennen gegeven niet langer deel te willen uitmaken van de fractie Open voor de Mens en zou voortaan als onafhankelijke zowel in de gemeenteraad als in de raad voor maatschappelijk welzijn zetelen. Hij gaf aan zich niet langer te kunnen aansluiten bij de zienswijze van oppositie voeren van die fractie. Die beslissing werd bij de opening van de raad bevestigd door fractieleider Henk Verhofstadt......

 

Klik hier om meer te lezen

 
29 aug 2020
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

HERNE/PAJOTTENLAND - Huis van het Kind deelt 250 pretpakketten uit

Uitdeling_pretpakketten_huis_van_het_kind___1_
HERNE/PAJOTTENLAND - Huis van het Kind deelt 250 pretpakketten uit - © Deschuyffeleer
 

Dankzij een financiële stimulans door de Vlaamse regering kan Huis van het Kind Pajottenland meer dan 250 pretpakketten uitdelen aan de meest kwetsbare kinderen in onze 6 Pajotse gemeenten. De pakketten worden verdeeld in verschillende leeftijdscategorieën: 0 tot 2 jaar, 3 tot 5 jaar, 6 tot 11 jaar en 12 tot 18 jaar. De komende weken worden deze verdeeld onder de gezinnen......

 

Klik hier om meer te lezen

 
29 aug 2020
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

PAJOTTENLAND - Komende maand speciaal toezicht op het rijden onder invloed en gsm aan het stuur

Alcohol_en_gsm
PAJOTTENLAND - Komende maand speciaal toezicht op het rijden onder invloed en gsm aan het stuur - © Deschuyffeleer
 

In september kijken en controleren de politiediensten in Vlaams-Brabant specifiek op het rijden onder invloed en op afleiding aan het stuur. Hiermee wil de provincie samen met de lokale en federale politiediensten een vermindering van het aantal verkeersongevallen realiseren. Ook het parket werkt mee aan de controles en streeft ernaar om themazittingen ‘gsm aan het stuur’ te houden.....

 

Klik hier om meer te lezen

 
29 aug 2020
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

REGIO - Lodelijk De Witte geeft de gouveneursfakkel door aan Jan Spooren

Gouverneur_de_witte
REGIO - Lodelijk De Witte geeft de gouveneursfakkel door aan Jan Spooren @ Deschuyffeleer
 

 

Dezer dagen komt er een einde aan het ruim 25 jaar gouverneurschap van Lodewijk De Witte (65). Dan gaat de eerste provinciegouverneur van Vlaams-Brabant immers ook effectief met pensioen. Hij stond mee aan de wieg van de jongste provincie van ons land. Hij wordt opgevolgd door Jan Spooren.

 

Klik hier om meer te lezen

 
29 aug 2020
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

REGIO - In september politiecontroles en vervolging door parket in Vlaams-Brabant

Editie_gooik_politie__kopie_
Foto Marc Colpaert
 

In september controleren de politiediensten in Vlaams-Brabant op rijden onder invloed en op afleiding aan het stuur. Hiermee wil de provincie samen met de lokale en federale politiediensten een vermindering van het aantal verkeersongevallen realiseren. Ook het parket werkt mee aan de controles en streeft ernaar om themazittingen gsm aan het stuur te houden. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
28 aug 2020
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

GALMAARDEN - Tal van stropoppen langs de kant

A_thumbnail_20200815_091853
Ingezonden foto
 

De mannen van de Groene Kring Zuid-West Pajottenland hebben ook dit jaar opnieuw her en der meer dan 100 stropoppen over het hele land geplaatst. Ook in het Pajottenland kan men de poppen op tal van plaatsen vinden zoals in Herne, Galmaarden en Bever , er is zelfs een wedstrijd aan verbonden. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
17 aug 2020
Marc Colpaert
Ingezonden foto
 
 

Laatste Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Godelieve Deschuyffeleer | 15 sep 2020
Marc Colpaert | 13 sep 2020
Marc Colpaert | 12 sep 2020
Marc Colpaert | 17 aug 2020

archief