Artikels Archief van Bever

GALMAARDEN - Vier van de zes burgemeesters stoppen

Editie_colpaert_galmaarden_zes_burgemeesters_1__kopie_
Vier van de zes Pajotse burgemeesters stoppen. - Foto Marc Colpaert
 

Zes Pajotse burgemeesters kwamen op vrijdag samen in de collegezaal van het gemeentehuis van Galmaarden, voor vier van hen is het de laatste keer, want volgend jaar stoppen ze als burgemeester. Burgemeester Pierre Deneyer(CD&V) uit Galmaarden nodigde zijn collega's Kris Poelaert(CD&V) uit Herne, Luc Decrick(CD&V)uit Pepingen, Michel Doomst(CD&V) uit Gooik, Luc Deneyer(CD&V) uit Bever 

 

Klik hier om meer te lezen

 
18 dec 2018
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

PAJOTTENLAND – Politie wil dienstverlening verder uitbouwen en ontwikkelen

Eindejaarsdrink_politie_2018__1_
Eindejaarsontvangst Politie Pajottenland (Baljuwhuis Galmaarden - Op de voorgrond leden politieraad - © Deschuyffeleer
 

De politie hield haar jaarlijkse eindejaarsbijeenkomst in het Baljuwhuis in Galmaarden. Naar toekomend jaar toe wil zij haar dienstverlening alleszins sterk uitbouwen en verder ontwikkelen via onder meer het gebruik van een digitaal afsprakenplatform en het instellen van een blauw telefoonnummer......

 

Klik hier om meer te lezen

 
18 dec 2018
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

PAJOTTENLAND – Sprokkels uit de politieraad van maandag 17 december 2018

Dsc05574
Laatste politieraad in de aflopende gemeentelijke legislatuur - © Deschuyffeleer
 

Nieuw politiehuis * radiocommunicatieapparatuur * laatste politieraad * .....

 

Klik hier om meer te lezen

 
18 dec 2018
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

HERNE – Brasserie Folensela verkozen als meest kindvriendelijke eetgelegenheid in het Pajottenland

Hvhk_kindvriendelijk_resto_2018__1_
HERNE – Brasserie Folensela verkozen als meest kindvriendelijke eetgelegenheid in het Pajottenland - © Deschuyffeleer
 

Het was Ineke Brems, de coördinator van de SMUL-werkgroep, die samen met vertegenwoordigers van de partnerverenigingen van ‘Huis van het Kind Pajottenland’ in de raadzaal van Herne het resultaat mocht bekend maken van de eerste SMUL-actie. De felicitaties gingen naar alle deelnemende horecazaken maar meer in het bijzonder naar de Brasserie Folensela gevestigd aan de Ninoofstesteenweg 11 in Vollezele die meteen ook een jaar lang de titel mag dragen van meest kindvriendelijk eetgelegenheid in het Pajottenland.......

 

Klik hier om meer te lezen

 
10 dec 2018
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

BEVER – Klacht tegen verkiezingsuitslag nu toch ontvankelijk verklaard

Klacht_ontvankelijk
BEVER – Klacht tegen verkiezingsuitslag nu toch ontvankelijk verklaard - © Deschuyffeleer
 

Nadat een eerste klacht van Rudi Geuens en Yvo Reygaerts, de twee nieuw verkozen raadsleden voor de fractie Open voor de Mens in de gemeenteraad voor de legislatuur 2019-2024, tegen de verkiezingsuitslag van 14 oktober door de Raad voor Verkiezingsbetwistingen niet ontvankelijk was verklaard wegens het niet naleven van de noodzakelijke vormvereisten, hebben diezelfde twee toekomstige mandatarissen alsnog binnen de gestelde termijnen een nieuwe klacht bij de Raad ingediend. Die voldeed aan de gestelde vormvereisten en werd nu wel ontvankelijk verklaard.....

 

Klik hier om meer te lezen

 
06 dec 2018
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

HERNE/BEVER – Dominicanessenklooster herbergt opnieuw een winterblokspot

Blokspot_winter_2018
HERNE/BEVER – Dominicanessenklooster herbergt opnieuw een winterblokspot - © Deschuyffeleer
 

Vanaf zaterdag 22 december tot en met zondag 3 februari staan de deuren van het Dominicanessenklooster aan de H. Geeststraat opnieuw open voor het herbergen van een winterblokspot voor studenten. De vorige keren kende het initiatief alvast al flink wat bijval. De blokspot is toegankelijk voor alle studenten uit de streek en gaat uit van de jeugdregio Pajottenland.....

 

Klik hier om meer te lezen

 
05 dec 2018
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

BEVER – Sprokkels uit de gemeenteraad van dinsdag 4 december 2018

Bever
BEVER – Sprokkels uit de gemeenteraad van dinsdag 4 december 2018 - © Deschuyffeleer
 
Met Bruegel naar morgen * Politie/Hulpverlening * OCMW * Kerkfabrieken * Belastingen * Budget * Mededelingen * ……
 

Klik hier om meer te lezen

 
05 dec 2018
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

BEVER is geen maffiadorp!

Dsc05125
BEVER is geen maffiadorp! - © Deschuyffeleer
 

Wat door leden van de ene fractie bedoeld was als een zogeheten ludieke actie werd door de andere fractie dan weer ervaren als een getuigenis van grote arrogantie en van een onmiskenbaar misprijzen van de zorg van vele inwoners van de gemeente. Feit is dat ten gevolge van verklaringen via de pers zoals onder meer “evolueert Bever naar een maffiadorp? vanuit de hoek van Open voor de Mens, als reactie op de sage rond het gedwongen niet opnemen van zijn mandaat .......

 

Klik hier om meer te lezen

 
05 dec 2018
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

BEVER – Drie warme winterconcerten met topmuzikanten in Rosario

Rosario_dec_2018
BEVER – Drie warme winterconcerten met topmuzikanten in Rosario - © Deschuyffeleer
 

B&B Rosario in het voormalig kloostergebouw in het centrum programmeert de komende weken drie warme winterconcerten. Met gitarist Quentin Dujardin, pianist Julien Libeer en het duo Tristan Driessens en Robbe Kieckens worden alweer drie kanjers van muzikaal getalenteerde en bijzonder gedreven krachten aangetrokken voor het verzekeren van drie topconcerten.....

 

Klik hier om meer te lezen

 
04 dec 2018
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

EDINGEN – MTB-tochten van La Gadouzienne deden hun naam eens te meer alle eer aan

La_gadouze_2018__85_
EDINGEN – MTB-tochten van La Gadouzienne deden hun naam eens te meer alle eer aan - © Deschuyffeleer
 

Met kort na de start een duik naar de modder onder de brug van de autosnelweg La Hennuyère was voor de net niet 900 deelnemers aan de mountainbiketochten van La Gadouzienne meteen de toon gezet. Ook de nu toch al 27ste editie van het uithangbord van de organiserende wielertoeristenclub Cyclo Bol d'Air zou haar naam ook deze keer alle eer aandoen en dit ondanks de vrij lange voorafgaande droge periode......

 

Klik hier om meer te lezen

 
25 nov 2018
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

BEVER – De Sint hield ook al halt in kinderboerderij Beverhof

Sint_beverhof_2018__1_
BEVER – De Sint hield ook al halt in kinderboerderij Beverhof - © Deschuyffeleer
 

Op zijn route doorheen het land en in de aanloop naar 6 december hielden de Sint en één van zijn Zwarte Pieten vandaag reeds met een goed gevulde zak een halte in het Beverhof, de gezellige en bijzonder aangename kinderboerderij in de Kamstraat. Een vijftigtal ukjes waren dan ook meteen duidelijk in de wolken......

 

Klik hier om meer te lezen

 
24 nov 2018
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

HERNE/BEVER – Laat uw kleinsten meegenieten van de Kleuterhappening van de sportregio

Affiche_kleuterhappening-01
HERNE/BEVER – Laat uw kleinsten meegenieten van de Kleuterhappening van de sportregio
 

Morgen zondag 25 november voorspellen de weergoden niet veel goeds. Een uitstapje die dag met de allerkleinsten naar de Kleuterhappening van de sportregio in het sportcentrum in Ternat biedt evenwel een uitstekend alternatief om er toch nog een leuke namiddag in gezinsverband van te maken......

 

Klik hier om meer te lezen

 
24 nov 2018
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

BEVER – Ook Open voor de Mens reageert nu op het ontslag van Patrick Capiau

Ovdm
BEVER – Ook Open voor de Mens reageert nu op het ontslag van Patrick Capiau - © Deschuyffeleer
 

Ook Open voor de Mens, met vijf zetels de minderheidsgroep in de huidige gemeenteraad, heeft in een perscommuniqué bedenkingen bij de sage rond het ontslag van Patrick Capiau als nieuw verkozen gemeenteraadslid in de nieuwe legislatuur. De feiten zijn gekend : Patrick Capiau meent zich niet langer te kunnen vereenzelvigen met de gang van zaken bij Thuis in Bever – Chez nous à Biévène en geeft aan......

 

Klik hier om meer te lezen

 
24 nov 2018
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

BEVER – Thuis in Bever – Chez nous à Biévène reageert op ontslag van Patrick Capiau

Reactie_cd_v
BEVER – Thuis in Bever – Chez nous à Biévène reageert op ontslag van Patrick Capiau - © Deschuyffeleer
 

In een persmededeling reageert 'Thuis in Bever – Chez nous à Biévène' bij monde van uittredend burgemeester Luc Deneyer op het deze avond bekendgemaakt ontslag van Patrick Capiau als raadslid in de nieuwe gemeenteraad. De lijst, die nu terug de absolute meerderheid in de nieuwe gemeenteraad verkrijgt, bevestigt daarbij ook dat Françoise Herman hem zal opvolgen als gemeenteraadslid.....

 

Klik hier om meer te lezen

 
23 nov 2018
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

BEVER – Onafhankelijke Patrick Capiau laat nu zijn zitje in de gemeenteraad varen

P_capiau
BEVER – Onafhankelijke Patrick Capiau laat nu zijn zitje in de gemeenteraad varen - © Deschuyffeleer
 

Enkele dagen terug kondigde Patrick Capiau als nieuw verkozen gemeenteraadslid op de lijst 'Thuis in Bever – Chez nous à Biévène' aan niet langer door éénzelfde deur te kunnen met zijn lijstcollega's. Hierbij gaf hij aan in de nieuwe gemeenteraad als onafhankelijke te zullen zetelen. Na allerlei bedreigingen aan zijn adres en aan zijn gezinsleden trekt hij nu de stekker uit dat voornemen en kondigt hij zijn ontslag aan als nieuw verkozen gemeenteraadslid.....

 

Klik hier om meer te lezen

 
23 nov 2018
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

GALMAARDEN - Afhalen bomen bij vzw De Mark

Editiepajot_galmaarden_de_mark__kopie_
Er werden heel wat bomen en struiken afgehaald.- foto Marc Colpaert
 

De natuurvereniging vzw De Mark met werkingsgebied in Galmaarden, Herne en Bever organiseerde een afhaaldag voor struiken en bomen in Tollembeek. Deze natuurvereniging organiseert ieder jaar de verkoop van bomen en struiken voor een mooier en groener Pajottenland. "Wij hebben dit jaar ongeveer hetzelfde aantal bomen en struiken die worden afgehaald. Vooral de hoogstamfruitbomen

 

Klik hier om meer te lezen

 
20 nov 2018
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

BEVER – Lijst Thuis in Bever – Chez nous à Biévène heeft niet langer de absolute meerderheid

Thumb_patrick_1_
BEVER – Lijst Thuis in Bever – Chez nous à Biévène heeft niet langer de absolute meerderheid - © Deschuyffeleer

Patrick Capiau, die bij de jongste gemeenteraadsverkiezingen op de tweetalige lijst van 'Thuis in Bever - Chez nous à Biévène' met 250 voorkeurstemmen en als 4de raadslid in de rangorde verkozen werd, verlaat uit ongenoegen die fractie en geeft nu aan in de nieuwe gemeenteraad als onafhankelijke te zullen zetelen. Die beslissing heeft verregaande gevolgen voor het politiek bestel in het Makrallendorp, waar zowel de lijst 'Thuis in Bever – Chez nous à Biévène' als de lijst 'Open voor de Mens' nu elk vijf zetels in de raad tellen......

 

Klik hier om meer te lezen

 
19 nov 2018
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

GALMAARDEN - Pastoor Penne nog even terug

Editiepajot_colpaert_galmaarden_pastoor_penne_1__kopie_
Pastoor Penne is nog steeds immens populair en daar zal niet vlug verandering inkomen. - Foto Marc Colpaert
 

De mensen die bij het vertrek van pastoor Andy Penne hadden bijgedragen voor de aankoop van een afscheidsgeschenk werden uitgenodigd in de parochiezaal in Galmaarden voor het bijwonen van de videoreportage over pastoor Penne. Op 31 augustus 2017 nam pastoor Penne met heel veel spijt in zijn hart afscheid van de parochies Bever, Tollembeek en Galmaarden. Velen van zijn parochianen zakten destijds naar Holsbeek af

 

Klik hier om meer te lezen

 
19 nov 2018
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

BEVER – Senioren worden een ganse week in de kijker gesteld

Seniorenweek_2018
BEVER – Senioren worden een ganse week in de kijker gesteld - © Deschuyffeleer
 

Tijdens de jaarlijkse seniorenweek, nu de derde week van november, pakken het gemeentebestuur en de seniorenadviesraad uit met een rijkelijk aanbod van allerlei attractieve activiteiten. Doelgroep daarbij zijn alle senioren vanaf de leeftijd van 50 jaar.....

 

Klik hier om meer te lezen

 
13 nov 2018
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

BEVER – Herdenking van de Wapenstilstand met publicatie van guldenboek

1_11_nov_2018___bever__ep__10_
BEVER – Herdenking van de Wapenstilstand met publicatie van guldenboek - © Deschuyffeleer
 

Naar aanleiding van de 100ste herdenking van de Wapenstilstand op het einde van de 'Groote Oorlog' zette het gemeentebestuur een reeks activiteiten op het getouw om die herdenking een toch wel bijzondere stempel mee te geven. Eén ervan was de voorstelling van het boek 'Het Gulden Boek van de Oud-strijders en Weggevoerden van de gemeente Bever tijdens de Groote Oorlog 1914-1918'.....

 

Klik hier om meer te lezen

 
11 nov 2018
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 

Laatste Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Godelieve Deschuyffeleer | 05 dec 2018
Marc Colpaert | 20 nov 2018
Marc Colpaert | 19 nov 2018
Godelieve Deschuyffeleer | 13 nov 2018

archief