Artikels Archief van Bever

BEVER – Culiniare wandeling ten voordele van Kids in Kindia

Kik-wandeling_mail
BEVER – Culiniare wandeling ten voordele van Kids in Kindia - Affiche
 

Het bijzonder gemotiveerd gezelschap rond roerganger Martien Frisch organiseert op zondag 8 september opnieuw in het kader van zijn project Kids in Kindia (KIK) een aanlokkelijke culinaire wandeling ten voordele van de school Le Dauphin in Guinée. Als alles naar wens verloopt verwacht het team daarbij dit keer ook een delegatie van de school op het gebeuren te mogen begroeten......

 

Klik hier om meer te lezen

 
17 aug 2019
Godelieve Deschuyffeleer
Affiche
 

BEVER – Rommelmarkt tijdens dorpsfeesten nu goed zichtbaar opgesteld

Foto_pers
BEVER – Rommelmarkt tijdens dorpsfeesten nu goed zichtbaar opgesteld - Ingezonden
 

Tijdens de dorpsfeesten pakt de Gezinsbond Bever op zondag 25 augustus nu reeds al voor de derde keer opnieuw uit met een rommelmarkt. Een en ander wordt wel aan het concept gewijzigd vooral om de standhouders de waarborg te bieden zich met hun aanbod afdoend in het gezichtsveld van de grote schare bezoekers aan de dorpsfeesten te kunnen ophouden......

 

Klik hier om meer te lezen

 
13 aug 2019
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

Seniorenfeest BEERSEL oogt veel belovend

Aaaaseniorenfeestaankondiging
 

Het Seniorenfeest Beersel vindt dit jaar plaats in CC de Meent, op maandag 16 en dinsdag 17 september telkens om 14 uur. Omdat ook Beersel heel wat senioren telt en CC de Meent ze niet allemaal in één keer in de beste omstandigheden kan ontvangen, worden er zoals voorgaande jaren twee dagen voorzien.

 

Klik hier om meer te lezen

 
11 aug 2019
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

EDINGEN - Sculpture Westende wil wereldrecord aanvallen in Middelkerke

Foto_aankondiging_zandsculpturen
EDINGEN - Sculpture Westende (Philippe, Yannick, Yana en Dominique) wil wereldrecord aanvallen in Middelkerke - © Anaïs Deherder
 

Vier inwoners van Edingen gaan op vrijdag 23 augustus een zotte uitdaging aan. Die dag willen zij immers het wereldrecord zandschildpad-sculpturen breken. Enkele jaren geleden stichtten  Philippe, Yannick, Yana en Dominique de groep Sculpture Westende met de bedoeling op alle mogelijke plekken zandsculpturen neer te zetten. Indien zij slagen in hun opzet komen ze dan terecht in het Guinness World Records Book......

 

Klik hier om meer te lezen

 
30 jul 2019
Anaïs Deherder
© Anaïs Deherder
 

LENNIK - Ontdek via Schatten van Vlieg de prachtige natuur in Lennik ABSOLUUT een aanrader

Img_20190717_113729_resized_20190729_061054129
Al een voorsmaakje van wat je te wachten staat in Lennik. - Foto Marc Colpaert
 

Vorig jaar was de zomerzoektocht van 'Schatten van Vlieg' al een succes en was de zoektocht in Lennik qua natuur al een zeer leuke tocht, dit jaar overtreft de tocht die van start gaat in Eizeringen alle verwachtingen. Wie een prachtig stukje natuur wilt ontdekken moet zeker deze tocht ondernemen, u gaat nooit geloven dat er zoveels moois in eigen streek te bezichtigen valt.

 

Klik hier om meer te lezen

 
29 jul 2019
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

BEVER – Gezinsbond pakt voor de eerste keer uit met Familie Fit Beweegdorp

Familiefitdorp_bever
BEVER – Gezinsbond pakt voor de eerste keer uit met Familie Fit Beweegdorp - © Deschuyffeleer
 

In samenwerking met Gezinssport Vlaanderen zet Gezinssport Bever met voorzitter Philippe Soudan op zondag 18 augustus een Familie Fit Beweegdorp op in het gehucht Bloemendael. Sporten en bewegen, zowel individueel als in gezinsverband en zowel jong als oud, staan daarbij centraal. Het gebeuren is overigens voor iedereen toegankelijk......

 

Klik hier om meer te lezen

 
22 jul 2019
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

EDINGEN - Middeleeuws kamp strijkt weer neer in Edingen

Aankondiging
EDINGEN - Middeleeuws kamp strijkt weer neer in Edingen - © Deschuyffeleer
 

Tijdens het weekend van zaterdag 27 en zondag 28 juli wordt het Park van Edingen naar jaarlijkse gewoonte opnieuw omgetoverd tot een heus middeleeuwse vestiging. Voor het zevende jaar op rij slagen de vereniging Milites Dei samen met de stad Edingen de handen in elkaar om een heus middeleeuws kamp op te zetten. Zo’n 50 verenigingen zorgen het hele weekend door voor animatie met een ietsje meer.....

 

Klik hier om meer te lezen

 
20 jul 2019
Anaïs Deherder
© Deschuyffeleer
 

BEVER – Huwelijksjubilarissen plechtig gevierd door het gemeentebestuur

Jubilarissen_bever_2019__3_
BEVER – Huwelijksjubilarissen plechtig gevierd door het gemeentebestuur - © Deschuyffeleer
 

Naar jaarlijkse gewoonte organiseerde het gemeentebestuur ook deze keer een gezamenlijke viering voor de huwelijksjubilarissen van het lopende jaar. Na de dankmis in de Sint-Martinuskerk werden de gevierde echtparen en hun naaste familie ontvangen in de polyvalente zaal van de gemeentelijke basisschool Ak’cent.....

 

Klik hier om meer te lezen

 
01 jul 2019
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

BEVER – Open voor de Mens viert zinvol Breugel

Bever_bruegel
BEVER – Open voor de Mens viert zinvol Breugel - Affiche
 

Op zondag 7 juli nodigt de plaatselijke politieke formatie Open voor de Mens iedereen uit om samen met haar leden Bruegel te vieren. Het feestprogramma omvat een wandeling, kinder- en volksspelen, muziek van een doedelzakspeler en een groots breugeliaans buffet. De zaal Camargo wordt daarbij de draaischijf......

 

Klik hier om meer te lezen

 
28 jun 2019
Godelieve Deschuyffeleer
Affiche
 

BEVER – Sprokkels uit de gemeente- en de RVMW-raad van 25 juni

Radan_bever_vanaf_2019
BEVER – Sprokkels uit de gemeente- en de RVMW-raad van 25 juni - © Deschuyffeleer
 

Data gemeenteraden * Leerlingenbeperking * Adviesraden * Kerkfabrieken * Brandweerkosten * Inname openbaar domein * Huis van het Kind * Verkaveling Calvaire * Verkeersregeling in Broeck * Jobstudenten * Sportbeleidsplan * Muziekschool * Meidoornhaag * Zeecontainer * Nieuwe feestzaal * Varia * Thuisopvang zieke kinderen * …..

 

Klik hier om meer te lezen

 
27 jun 2019
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

PAJOTTENLAND – Sprokkels uit de politieraad van 24 juni

Sprokkels_uit_de_politieraad_van_juni_2019
PAJOTTENLAND – Sprokkels uit de politieraad van 24 juni - © Deschuyffeleer
 

Eedafleggingen * Korpschef * Rekening * Begrotingswijzigingen * Visie * Meerjarenplanning * Personeelsformatie * Infrastructuur * Medewerkers Tevredenheid Onderzoek * ……

 

Klik hier om meer te lezen

 
25 jun 2019
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

HERNE/BEVER - Ophalingen huisvuil starten van 24 tot en met 28 juni een uurtje vroeger

Intradura_start_vroeger
HERNE/BEVER - Ophalingen huisvuil starten van 24 tot en met 28 juni een uurtje vroeger - © Deschuyffeleer
 

Voor volgende week wordt er een hittegolf voorspeld met tropische temperaturen tot wel 32 graden. Heerlijk weer, maar voor de afvalophalers ook veel zwaardere omstandigheden om in te werken. Daarom zullen de afvalophalingen van Intradura vervroegd worden met een uur, en dit van maandag 24 tot en met vrijdag 28 juni.

 

Klik hier om meer te lezen

 
21 jun 2019
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

PAJOTTENLAND – Commissaris Philippe Annys aangesteld als waarnemend korpschef

Dsc08479a
PAJOTTENLAND – Commissaris Philippe Annys aangesteld als waarnemend korpschef - © Deschuyffeleer
 

Zeker de eerstkomende maanden is het commissaris Philippe Annys (48) uit Halle die de leiding over de politie Pajottenland zal waarnemen. Die verzekert de basispolitiezorg in Bever, Galmaarden, Gooik, Herne, Lennik en Pepingen. Hij werd daartoe door het politiecollege aangesteld totdat er mogelijks een nieuwe mandaathoudende korpschef zal worden aangewezen......

 

Klik hier om meer te lezen

 
20 jun 2019
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

BEVER – Kermis Akrenbos belooft opnieuw veel leute en plezier

Affiche2019_kermisakrenbos
BEVER – Kermis Akrenbos belooft opnieuw veel leute en plezier - © Deschuyffeleer
 

Tijdens het weekend van zaterdag 29 en zondag 30 juni organiseren de Sint-Elooisvrienden de inmiddels al 45ste editie van hun jaarlijkse tweedaagse kermis in een feesttent in het gehucht Akrenbos. Mettertijd afstevenen op de 50ste editie lijkt nu wel een makkie zeker met zo’n enthousiaste ploeg als die rond voorzitter Stéphane Leybaert. In de rand van het kermisgebeuren organiseert wielerclub Den Bidon.....

 

Klik hier om meer te lezen

 
20 jun 2019
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

HERNE/BEVER/EDINGEN - Eerste reportages van Anaïs Deherder komen er aan

Dsc08819__900_x_556_
HERNE/BEVER/EDINGEN - Eerste reportages van Anaïs Deherder komen er aan - © Deschuyffeleer
 

Voor de verslaggeving over alles wat leeft in het schrijfgebied Herne, Bever en bij gelegenheid ook Edingen kan www.editiepajot.com, naast kernredactrice Godelieve Deschuyffeleer, voortaan ook rekenen op de medewerking van Anaïs Deherder. Deze jonge dame woont in de buurt van Nautisport in Edingen, heeft Nederlandstalige roots in Herne en......

 

Klik hier om meer te lezen

 
19 jun 2019
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

BEVER/GALMAARDEN - Met 5 euro een mountainbike gewonnen

Editie_colpaert_galmaarden_fiets_1__kopie_
De gelukkige winnaar met zijn fiets.- Foto Marc Colpaert
 

Marc Vanhalle uit Bever kon het bijna niet geloven toen men hem vanuit de Galmaardse wielerclub De Mijnsprinters belde om hem te melden dat hij een mountainbike van 700 euro had gewonnen. Samen met een kleine 1.000 personen ging Marc en zijn vrouwtje Patricia op de verkiezingsdag, naar de barbecue van de Mijnsprinters in de zaal Willem Tell in Tollembeek. "Wij moesten bijna een uur aanschuiven voor we onze bestelling konden plaatsen, maar achteraf gezien was het dit meer dan waard", lacht Marc. Hij is niet zo een geluksvogel en won in zijn leven nog nooit

 

Klik hier om meer te lezen

 
13 jun 2019
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

BEVER - Michel Debleser neemt na 48 jaar afscheid van de lokale politiek

Michel_debleser_afscheid_politiek
BEVER - Michel Debleser neemt na 48 jaar afscheid van de lokale politiek - Archieffoto Michel Debleser
 

In Bever en omstreken staat Michel Debleser vooral bekend als een fervente sportliefhebber met voorop het voetbal en het kaatsen maar ook en vooral als gewezen schepen, OCMW-voorzitter en gemeenteraadslid. In 2011 werd hij zo, samen met nog 21 andere gemeentelijke mandatarissen uit Vlaams-Brabant, door het provinciebestuur en gouverneur Lodewijk De Witte gehuldigd voor......

 

Klik hier om meer te lezen

 
11 jun 2019
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

REGIO – Boek Kweker, Keuring en Kordeel - De Belgische trekpaardencultuur in Vlaams-Brabant te koop

Nieuw_boek_paardencultuur
REGIO – Boek Kweker, Keuring en Kordeel - De Belgische trekpaardencultuur in Vlaams-Brabant te koop - © Deschuyffeleer
 

Vanuit de provincie Vlaams-Brabant wordt thans het boek 'Kweker, Keuring en Kordeel - de Belgische trekpaardencultuur in Vlaams-Brabant' gepromoot. Het is een rijk geïllustreerd boek (208 blz) waarin informatie wordt aangeboden over de veelzijdigheid van de huidige Belgische trekpaardencultuur......

 

Klik hier om meer te lezen

 
11 jun 2019
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

Jaarmarktcomité en de gemeente HERNE heten iedereen welkom op de alom bekende jaarmarkt

5
Jaarmarktcomité en de gemeente HERNE heten iedereen welkom op de alom bekende jaarmarkt - © Deschuyffeleer
 

De voorbereidingen voor de 42ste editie van de Jaarmarkt Herne zijn thans in hun eindfase beland. Op pinkstermaandag 10 juni wordt Herne dan ook terug de trefplaats voor alles en iedereen die van ver of van nabij het jaarmarktgebeuren en het landelijke Groene Kwadrant een warm hart toedragen. Zoals de traditie het wil worden vooral op pinkstermaandag weerom duizenden en duizenden bezoekers.....

 

Klik hier om meer te lezen

 
09 jun 2019
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

BEERSEL / HALLE / SINT-GENESIUS-RODE / SINT-PIETERS-LEEUW - Creatieve opleidingen voor volwassenen volop uit de startblokken

Gltt-editiepajot-062019

GLTT-CVO is sinds vele jaren een vaste waarde in het volwassenenonderwijs in de regio. Na de geslaagde inzet op tweedekansonderwijs dat jongeren vanaf 18 jaar de gelegenheid biedt een beroepsopleiding te volgen en een diploma secundair onderwijs te behalen, breidt het centrum zijn opleidingsaanbod voor volwassenen vanaf 2019 gevoelig verder uit.

 

Klik hier om meer te lezen

 
05 jun 2019
Sam Herremans
ep
 
 

Laatste Nieuws

Godelieve Deschuyffeleer | 17 aug 2019
Hugo Devillé | 11 aug 2019
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Godelieve Deschuyffeleer | 28 jun 2019
Godelieve Deschuyffeleer | 25 jun 2019

archief