Artikels Archief van Bever

BEVER – Waalse wielerbelofte Lionel Taminiaux behaalt tweede zege in vier dagen

Koers_de_pedaal_2018__1_
- © Deschuyffeleer
 

De jaarlijkse wielerwedstrijd van de club De Pedaal Bever voor elite zonder contract en beloften is gewonnen door de Waalse belofte Lionel Taminiaux. In een spurt met zes toonde de man uit Jodoigne zich de snelste en dit voor Michaël Cools (St-Laureins) en Lotto-Soudal belofte Aaron Van Poucke (Adegem).....

 

Klik hier om meer te lezen

 
18 apr 2018
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

HERNE/BEVER – Dominicanessenklooster was een echt speelparadijs!

1_buitenspeeldag___1_
HERNE/BEVER – Dominicanessenklooster was een echt speelparadijs! - Debby Versteldt, Joke Troncquo en Franciska Dekens - © Deschuyffeleer
 

Net zoals de drie vorige jaren waren ook deze keer alle kinderen van Bever en Herne bijzonder welkom in het Dominicanessenklooster om deel te nemen aan Buitenspeeldag. Die namiddag worden alle kinderen in Vlaanderen immers aangespoord buiten te spelen eerder dan loom de ganse namiddag lang TV te kijken of gekluisterd aan de speelconsole te zitten.......

 

Klik hier om meer te lezen

 
18 apr 2018
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

Groen Pajottenland scheert hoge toppen... letterlijk alvast!

Fietsers_groen_pajottenland
Netwerk van veilige fietsverbindingen en ‘trage wegen’ gevraagd. Foto Ingezonden
 

 Groen Pajottenland scheert hoge toppen... letterlijk alvast! Met onze fietstocht op zondag 15 april van Lennik, over de Congoberg, naar de Bosberg vroegen we aandacht voor het thema fietsen en mobiliteit. Niet enkel de heuvels van het Pajottenland zijn een uitdaging, maar ook het verder uitbouwen van een netwerk van veilige fietsverbindingen en ‘trage wegen’ zonder autoverkeer.

 

Klik hier om meer te lezen

 
17 apr 2018
Sam Herremans
Ingezonden foto
 

EDITIEPAJOT – Uw internetkrant steunt ‘Bruegel 2019’

Editiepajot_steunt_bruegel_2019_1
EDITIEPAJOT – Uw internetkrant steunt ‘Bruegel 2019’
 

Het zal u niet ontgaan zijn dat 2019 voor de regio’s Pajottenland en Zennevallei een bijzonder jaar wordt. We staan aan de vooravond van ‘Bruegel 2019’. Ook uw internetkrant www.editiepajot.com wil zich inzetten om dit jaarevenement een bijzondere ondersteuning te geven en u, als trouwe Editiepajot-lezer, de kans te bieden alle activiteiten te kunnen opvolgen. Daarom werd in de ranglijst van de ‘Gemeenten’ ook het onderdeel ‘Bruegel 2019’ opgenomen......

 

Klik hier om meer te lezen

 
17 apr 2018
Editiepajot
Editiepajot
 

PAJOTTENLAND – Zeven bestuurders legden een positieve ademtest af

Alcoholcontroles
PAJOTTENLAND – Zeven bestuurders legden een positieve ademtest af - © Deschuyffeleer
 

Tijdens de afgelopen weekendnacht van zaterdag op zondag zette de politie Pajottenland een grootse actie overlast op over het ganse grondgebied van de politiezone, die de gemeenten Bever, Galmaarden, Gooik, Herne, Lennik en Pepingen omvat.Tijdens de actie werden 144 bestuurders onderworpen aan een ademtest.....

 

Klik hier om meer te lezen

 
16 apr 2018
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

BEVER - Wat verwacht u na de verkiezingen van 14 oktober?

1_thema_avond_ovdm_2018__6_
BEVER - Wat verwacht u na de verkiezingen van 14 oktober? - © Deschuyffeleer
 

Ook voor de tweede dialoogavond ontving Open voor de Mens, de huidige minderheidsfractie in de gemeenteraad, de inwoners in gasthof Rigaux. Elke van de vier voorziene gespreksavonden krijgt zijn bundel aan onderwerpen toegewezen. Tijdens het jongste rendez-vous ging de aandacht naar ‘milieu, een propere gemeente, ruimtelijke ordening, energie, streekeconomie en landbouw’.....

 

Klik hier om meer te lezen

 
13 apr 2018
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

HERNE/BEVER – Wielerliefhebbers worden op hun wenken bediend

Herne_bever_____wielerliefhebbers_worden_op_hun_wenken_bediend
HERNE/BEVER – Wielerliefhebbers worden op hun wenken bediend - © Deschuyffeleer
 

De eerstvolgende dagen viert de wielersport opnieuw hoogtij in de streek met wedstrijden in Herfelingen, Herne en Bever. In Herfelingen zijn het de juniores die aan de start verschijnen, in Herne en Bever tijdens midweekwedstrijden de elite zonder contract en de beloften. De drie wedstrijden zijn alvast nu al verzekerd van een sterk bezet deelnemersveld met een internationaal tintje.....

 

Klik hier om meer te lezen

 
12 apr 2018
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

HERNE/BEVER – Buitenspeeldag in het Dominicanessenklooster

Buitenspeeldag_2018_herne_bever
HERNE/BEVER – Buitenspeeldag in het Dominicanessenklooster - © Deschuyffeleer
 

Ook dit jaar nemen Herne en Bever op woensdagnamiddag 18 april gezamenlijk deel aan Buitenspeeldag, het gemeenschappelijk initiatief van Nickelodeon, Ketnet, VTMKZOOM, Studio 100 TV, de Vlaamse gemeenten en de Vlaamse overheid. De aftrap in het Dominicanessenklooster wordt gegeven om 13u30. Alle kinderen van zowel Herne als van Bever zijn dan ook welkom op het gebeuren.....

 

Klik hier om meer te lezen

 
12 apr 2018
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

PAJOTTENLAND – ‘Bruegel 2019’ wordt een feestjaar om van te blijven snoepen

Startschot_bruegeljaar_2019_banner__1_
PAJOTTENLAND – ‘Bruegel 2019’ wordt een feestjaar om van te blijven snoepen - © Deschuyffeleer
 

Naar het groots Bruegeljaar 2019 toe dat eigenlijk nu al op de deur klopt koesteren Toerisme Pajottenland & Zennevallei, de Erfgoedcel Pajottenland-Zennevallei, het Regionaal Landschap Pajottenland & Zennevallei, Pajottenland+ en het Bruegelprojectteam gemeente Dilbeek en Kasteel van Gaasbeek alvast grootse plannen voor het promoten van de streek en haar troeven.....

 

Klik hier om meer te lezen

 
10 apr 2018
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

BEVER – Jean-Pierre Beké wint de eerste fotowedstrijd van de plaatselijke facebookgroep

Gewonnen_foto_bek__
BEVER – Jean-Pierre Beké wint de eerste fotowedstrijd van de plaatselijke facebookgroep - Foto ingezonden
 

De eerste laureaat van de eerste fotowedstrijd op de facebookpagina van de publieke groep ‘Beiver’ is Jean-Pierre Beké geworden uit het gehucht Romont. Zijn foto van twee paarden op een weide aan een hooiruif op een mistige ochtend en met in de achtergrond een typisch Bevers landschap werd door de jury bekroond om ‘zijn sterk beeld......

 

Klik hier om meer te lezen

 
06 apr 2018
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

PAJOTTENLAND - Bevolkingsenquête over veiligheid en politie is wel echt belangrijk

Politie_pajottenland
PAJOTTENLAND - Bevolkingsenquête over veiligheid en politie is wel echt belangrijk - © Deschuyffeleer
 

Dezer dagen vallen ook bij een vrij groot aantal op toevallige wijze geselecteerde inwoners in de politiezone Pajottenland de vragenlijsten in de postbus om mee te werken aan het opstellen van de veiligheidsmonitor versie 2018. Die enquête is uiterst belangrijk om de mening van de bevolking te kennen over veiligheid en politie en zo in het kader van......

 

Klik hier om meer te lezen

 
26 mrt 2018
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

HERNE/BEVER – De paasklokken wachten alweer drukke dagen!

Aankondiging_paasklokken_2018
HERNE/BEVER – De paasklokken wachten alweer drukke dagen, ook in Herne en Bever! - © Deschuyffeleer
 

Binnenkort overvliegen de paasklokken opnieuw in alle vrolijkheid ook het grondgebied van zowel Bever als Herne. Hoogdagen dus voor de kinderen die dan her en der worden uitgenodigd paaseieren te komen rapen. Gezien de traditioneel voorbestemde gezellige drukte in familiekring op paaszondag zelf wagen de klokken er zich de jongste jaren nu ook al aan hun lading paaseieren op aangeven van verenigingen en instellingen......

 

Klik hier om meer te lezen

 
23 mrt 2018
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

PAJOTTENLAND – Studenten UGent solliciteren medewerking voor de onderbouw van hun thesis

Ugent-studenten_en_frank_nevens___14___1276_x_924_
PAJOTTENLAND – Studenten UGent solliciteren medewerking voor de onderbouw van hun thesi - Dr. Ir. Frank Nevens samen met Hanna Schelfaut, Mele Vanderveken, Pauline Cammaert, Colette De Smet, Laetitia Vandevelde, Joke Verstraeten, Cato Kiekens en Eli Van Parys - © Deschuyffeleer
 

Recente berichtgevingen omtrent fraude in de vleesindustrie bevestigen een constante dat in het dominante ‘landbouw- en voedingssysteem‘ ernstige fouten zijn geslopen. Vanuit diverse hoeken wordt thans beweerd dat de oorzaak van dergelijke crises grotendeels verpakt is in het gebrek aan transparantie op meerdere echelons van onze voedselketens. Het systeem mag dan falen maar wie biedt richtingen van oplossing? Wellicht kan ‘het systeem’ zelf veel zaken rechttrekken, maar tegelijk wordt veel heil verwacht van alternatieven.....

 

Klik hier om meer te lezen

 
21 mrt 2018
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

PAJOTTENLAND – Sprokkels uit de politieraad van 19 maart 2018

Sprokkels_uit_de_politieraad_van_19_maart
© Deschuyffeleer
 
Nieuwe medewerkers * Nieuw politiehuis * Begrotingswijzigingen * Nieuwe wijkinspecteurs in Lennik * Brandstoffen voor de dienstvoertuigen * Nieuw voertuig voor de interventiedienst * Geweldsbeheersing * …..
 

Klik hier om meer te lezen

 
19 mrt 2018
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

SportREGIO – Dolle pret verzekerd tijdens de kleuterhappening

Flyer_sport_lagerelo_-01
SportREGIO – Dolle pret verzekerd tijdens de kleuterhappening - Affiche
 

Nu de weersvoorspellingen met een aanhoudende gure en koude noordoostenwind ook naar komende zondag 18 maart toe er toch weinig aanmoedigend uitzien voor een fikse wandeling of spelen in open lucht, biedt de kleuterhappening van de sportregio Pajottenland alleszins toch een unieke mogelijkheid voor het beleven van een namiddag dolle pret voor de kleuters en hun ouders......

 

Klik hier om meer te lezen

 
16 mrt 2018
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

Nieuwe structuur gedragen door 10 gemeentelijke sportdiensten met de steun van Sport Vlaanderen

Logo_sportregio_kleur-01_
 

Vanaf 1 januari 2018  zijn de provincies niet langer bevoegd voor de persoonsgebonden materies, zoals Cultuur, Jeugd, Welzijn en Sport. Tijdens de gemeenteraad van november 2017 werd de oprichting en het huishoudelijk reglement door alle betrokken gemeenten goedgekeurd, op maandag 18 december werd de oude structuur finaal opgeborgen en de nieuwe ILV-structuur officieel bekrachtigd.

 

Klik hier om meer te lezen

 
15 mrt 2018
Marc Sluys
ingezonden
 

HERNE/NINOVE/REGIO – E-lunch.be: zorgeloos genieten van lekkere, thuis geleverde maaltijden

E-lunch
HERNE/NINOVE/REGIO – E-lunch.be: zorgeloos genieten van lekkere, thuis geleverde maaltijden - © Deschuyffeleer
 

Voortaan kunnen personen die zich elke avond afvragen wat ze gaan klaar maken om te eten of die geen tijd hebben om overdag boodschappen te doen voor het avondeten terecht bij E-lunch.be, een onlinedienst waar heerlijke, verse maaltijden kunnen worden besteld die dan aan huis worden geleverd.....

 

Klik hier om meer te lezen

 
15 mrt 2018
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

BEVER – Wie wil er deelnemen aan attractieve jeugdactiviteiten tijdens de zomervakantie?

Jeugdregio_zomer_2018_achterkant
BEVER – Wie wil er deelnemen aan attractieve jeugdactiviteiten tijdens de zomervakantie?
 

Ook dit jaar organiseert de jeugdregio Pajottenland, waartoe ook Bever behoort, in de zomervakantie een reeks gezamenlijke activiteiten voor de jongeren uit het werkingsgebied van de zes Pajotse gemeenten. Gelet op het succes van de vorige jaren is tijdig inschrijven alvast de boodschap.....

 

Klik hier om meer te lezen

 
13 mrt 2018
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

BEVER – Open voor de Mens wil aanpassingen aan ontwerp bouw evenementenzaal

Open_voor_de_mens_wil_aanpassingen_aan_ontwerp_bouw_evenementenzaal
BEVER – Open voor de Mens wil aanpassingen aan ontwerp bouw evenementenzaal - © Deschuyffeleer
 

In een open brief aan de bestuursploeg van burgemeester Luc Deneyer hekelt Open voor de Mens, de minderheidsfractie in de gemeenteraad, het feit dat zij door de CD&V-meerderheid niet afdoende betrokken is geworden bij de ontwerpen voor de bouw van de evenementenzaal in het centrum. Open voor de Mens komt nu dan ook op de proppen met een reeks suggesties aan het gemeentebestuur voor het aanpassen......

 

Klik hier om meer te lezen

 
10 mrt 2018
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

BEVER – Open voor de Mens pakt uit met dialoogavonden naar de inwoners toe

Ovdm_praatavonden_2018
BEVER – Open voor de Mens pakt uit met dialoogavonden naar de inwoners toe - Folder
 

Met vier dialoogavonden wil Open voor de Mens, de huidige minderheidsfractie in de gemeenteraad, ook de mening van de inwoners van het Makrallendorp kennen voor het opstellen van zijn verkiezingsprogramma in de aanloop naar de komende gemeenteraadsverkiezingen. ‘Wat verwacht u van uw gemeentebestuur na de verkiezingen van 14 oktober 2018?’ is daarbij het leidmotief.....

 

Klik hier om meer te lezen

 
18 feb 2018
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 

Laatste Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Godelieve Deschuyffeleer | 13 apr 2018
Godelieve Deschuyffeleer | 23 mrt 2018

archief