Artikels Archief van Bever

EDINGEN/BEVER/HERNE – Gratis deelnemen aan de activiteiten tijdens opendeur Nautisport

Opendeur_2017
EDINGEN/BEVER/HERNE – Gratis deelnemen aan de activiteiten tijdens opendeur Nautisport - © Deschuyffeleer
 

Het sportcomplex Nautisport in Edingen zet op zaterdag 30 september tussen 10 en 17u opnieuw zijn deuren open voor het publiek. Meteen een ideale gelegenheid - waarom ook niet voor de buren uit Bever en Herne? - om de fantastische mogelijkheden van het centrum te ontdekken. Tijdens de opendeur zijn alle activiteiten gratis met uitzondering evenwel van de toegang tot het zwembad.....

 

Klik hier om meer te lezen

 
23 sep 2017
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

HERNE/REGIO – Info-avond over het nieuw logiesdecreet en het Pajots ambassadeurschap

Wisteria
HERNE/REGIO – Info-avond over het nieuw logiesdecreet en het Pajots ambassadeurschap - © Deschuyffeleer
 

Pajottenland+ en Toerisme Pajottenland & Zennevallei organiseren op woensdag 27 september om 19u45 een infoavond voor logiesuitbaters in de streek. Ook de mensen die met plannen rondlopen om te starten met een logieszaak zijn welkom. De bijeenkomst gaat door in het gastenverblijf Wisteria in de Stationsstraat.....

 

Klik hier om meer te lezen

 
22 sep 2017
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

GALMAARDEN - Samen in een tentje in een weide

Editiepajot_galmaarden_kamperen__kopie_
Ze leven momenteel nog steeds in een klein tentje en de herfst komt er aan. - Foto Marc Colpaert
 
Danny Van Geyte(49) en Ronny Vandercammen(56) wonen al een kleine maand in een klein tentje ergens in een weide in Galmaarden. Ronny en Danny raakten hun woning en bezittingen kwijt in Bever, kwamen in contact met de politie voor een burenruzie, het gebruik van illegale wapens en ze vlogen beiden zelfs een tijdje achter de tralies. Ze kregen enkele maanden een noodwoning van de gemeente Bever
 

Klik hier om meer te lezen

 
19 sep 2017
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

BEVER – Tweeling Adelaïde en Adalicia zorgt voor dubbel viergeslacht bij familie Mertens-Dhaemer

21397115_10212018993264560_1928945611_n
BEVER – Tweeling Adelaïde en Adalicia zorgt voor dubbel viergeslacht bij familie Mertens-Dhaemer - © Deschuyffeleer
 

Met de geboorte van de tweeling Adelaïde en Adalicia op 20 januari jongstleden in Aalst telt het gezin van Xavier Mertens en Catherine Dhaemer (31), thans woonachtig in Deux-Acren maar door hun jeugdroots in het Makrallendorp nog steeds stevig ingebed in Bever, een dubbel viergeslacht in zijn rangen......

 

Klik hier om meer te lezen

 
13 sep 2017
Godelieve Deschuyffeleer
© Thierry Van Vreckem Bever
 

BEVER – Een volleybaltornooi voor het goede doel

1_volley_tornooi_bever_2017__13_
Een volleybaltornooi voor het goede doel - © Deschuyffeleer
 

Het 4de volleybaltornooi in een gezamenlijke organisatie van de sport- en de jeugdraad kreeg acht ploegen aan de opslag. Zij bekampten elkaar in de sporthal Ter Plasbeek voor de eer en voor het goede doel. De opbrengsten moeten deze keer vooral dienen voor de aankoop van nieuw volleybalmateriaal en .....

 

Klik hier om meer te lezen

 
11 sep 2017
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

BEVER – Sprokkels uit de gemeenteraad van 5 september

Bever
BEVER – Sprokkels uit de jongste gemeenteraad - © Deschuyffeleer
 

Jaarrekeningen kerkfabrieken * Intradura  * Code voor Infrastructuur  * Regionaal ondersteuningsnetwerk voor het basisonderwijs * Gemeentelijke feestzaal  * Mast met camera in Commijn * Tonnagebeperking  * Veiligheid schoolpoort centrum  * Verwarming in de kerk * …..

 

Klik hier om meer te lezen

 
07 sep 2017
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

BEVER – Eerste zondagse misviering van pastoor Kris Meskens

Eerste_mis_meskens_in_bever___9_
BEVER – Eerste zondagse misviering van pastoor Kris Meskens - © Deschuyffeleer
 

Federatiepastoor Kris Meskens ging voor de eerste keer de zondagse misviering voor in de St-Martinuskerk. Door de overplaatsing van pastoor Andy Penne naar Holsbeek kreeg hij nu ook de eindverantwoordelijkheid in de parochies Galmaarden, Tollembeek en Bever toebedeeld......

 

Klik hier om meer te lezen

 
03 sep 2017
Godelieve Deschujyffeleer
© Deschuyffeleer
 

BEVER – De Makrallen blikken gezwind 50 kg zilveruitjes in voor hun eetfestijn

Img_3511
BEVER – De Makrallen blikken gezwind 50 kg zilveruitjes in voor hun eetfestijn - Foto ingezonden
 

Bever kan het niet maken om niet met de regelmaat van een klok zijn heksenverleden in de schijnwerpers te plaatsen. Het uithangbord bij uitstek hierbij is de heksenvereniging De Makrallen. Die vereniging met Werner Godfroid als voorzitter laat dan ook geen kans voorbijgaan om de heksen.....

 

Klik hier om meer te lezen

 
03 sep 2017
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

PAJOTTENLAND – Woonwinkel op zoek naar tijdelijke beleidsmedewerker

Woonwinkel_medewerker
PAJOTTENLAND – Woonwinkel op zoek naar tijdelijke beleidsmedewerker - © Deschuyffeleer
 

Woonwinkel Pajottenland is op zoek naar een beleidsmedewerker ‘Wonen’ ter tijdelijke vervanging van de titularis en dit voor de duur van minstens 6 maanden. Woonwinkel Pajottenland is een intergemeentelijke samenwerking tussen de gemeentebesturen en de OCMW’s van Bever, Galmaarden, Gooik, Herne, Lennik en Pepingen rond het......

 

Klik hier om meer te lezen

 
01 sep 2017
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

BEVER – Basisschool Ak’cent maakt er een ‘beestig’ schooljaar van

Ak_cent__3_
BEVER – Basisschool Ak’cent maakt er een ‘beestig’ schooljaar van - Lerarenkorps Afdeling Centrum - © Deschuyffeleer
 

In de streek nog steeds veruit de gemeente met het kleinste aantal inwoners maar desondanks op basis van de procentuele verhouding inwoners/leerlingen de gemeente met de grootste schoolbevolking blijft Bever met zijn gemeentelijke basisschool Ak’cent toch wel een eigenaardigheid uitmaken. Bij de start van het schooljaar telt Ak’cent deze keer 407 leerlingen......

 

Klik hier om meer te lezen

 
01 sep 2017
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

BEVER – Opnieuw twee topconcerten in Rosario

Bever_____opnieuw_twee_topconcerten_in_rosario
BEVER – Opnieuw twee topconcerten in Rosario - © Deschuyffeleer
 

Wie de komende dagen in eigen streek alsnog een cultureel hoogstandje wil meepikken is daartoe beslist welkom in B&B Rosario in hartje Bever, het klein dorp op de grens van het Pajottenland met de Vlaamse Ardennen en heel dicht aansluitend op het Waalse Pays des Collines. Want met een concert van de Ierse muzikanten Joe Chester en Steve Wickwam, beiden overigens......

 

Klik hier om meer te lezen

 
30 aug 2017
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

TOLLEMBEEK - Afscheidsmis van pastoor Penne

Editiepajot_galmaarden_penne_1__kopie_
Pastoor Penne tijdens zijn afscheidsmis. - Foto Marc Colpaert
 
Op zaterdag nam pastoor Andy Penne afscheid van zijn parochianen uit Galmaarden, Tollembeek en Bever met een afscheidsmis in een volgelopen Sint-Martinuskerk van Tollembeek. Vanaf 1 september gaat de pastoor naar Holsbeek. Hij vertrekt met spijt in het hart uit deze streek die hij zo goed kende. Na De Mis kreeg de pastoor heel wat geschenken. Burgemeester Luc Deneyer(CD&V) uit Bever mocht tenslotte pastoor Penne nog eens bedanken voor al het goede werk dat hij in onze streek gedaan heeft.
 

Klik hier om meer te lezen

 
27 aug 2017
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

BEVER – KVLV schenkt aquarel aan afscheidnemende pastoor

1_cadeau_penne_kvlv_bever___3a_
BEVER – KVLV schenkt aquarel aan afscheidnemende pastoor - © Deschuyffeleer
 

Ter gelegenheid van zijn afscheid bedacht de plaatselijke KVLV-afdeling pastoor Andy Penne met een mooi geschenk. Dat werd een aquarel van de hand van kunstenaar Yves Poelman met de afbeelding van de drie kerktorens van de parochies die de pastoor in de zuidwestelijke uithoek van het Pajottenland waren toevertrouwd.....

 

Klik hier om meer te lezen

 
27 aug 2017
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

BEVER/HALLE – Swingende showavond van dansgroep Camargo komt er weer aan

Camargo_2017
BEVER/HALLE – Swingende showavond van dansgroep Camargo komt er weer aan - © Deschuyffeleer
 

Op zaterdag 16 september om 19u doet de ruim 100-koppige Beverse dansgroep Camargo onder de leiding van Peggy Reygaerts ongetwijfeld het Heilig Hart & College in Halle opnieuw op zijn grondvesten daveren met haar jaarlijkse showavond. Thema dit jaar is de ‘Top 20’......

 

Klik hier om meer te lezen

 
26 aug 2017
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

BEVER – Groots massatornooi volleybal komt er opnieuw aan

Aankondiging_4de_massatornooi
BEVER – Groots massatornooi volleybal komt er opnieuw aan - © Deschuyffeleer
 

Wie alsnog graag een partijtje recreatief volleybal speelt en daarbij ook nog eens een sportief goed doel wil steunen kan hiervoor met zijn of haar ploeg of vereniging op zondag 10 september vanaf 13u terecht in en rond de sporthal Ter Plasbeek. Want daar pakken de sportdienst en de jeugddienst in samenwerking met de adviesraden voor de Sport en voor de Jeugd dan uit met de vierde editie van hun groots ‘massatornooi volleybal’......

 

Klik hier om meer te lezen

 
26 aug 2017
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

BEVER – Kids in Kindia pakt uit met culinaire wandeling ‘Onderweg voor Guinée’

Kik_bever
BEVER – Kids in Kindia pakt uit met culinaire wandeling ‘Onderweg voor Guinée’ - © Deschuyffeleer
 

Kids in Kindia (KIK), de vzw die zich vooral onder de impuls van onderwijzeres Martien Frisch, Marleen Schoemaekers en Luc Plasman vanuit Bever inzet voor ‘Le Dauphin’, een basisschool in Féréfou, een buitenwijk van Kindia in het Afrikaans Guinée, organiseert op zaterdag 17 september de eerste Beverse Culinaire Wandeling. De opbrengst is bestemd voor......

 

Klik hier om meer te lezen

 
25 aug 2017
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

BEVER – Dorpsfeesten eens te meer bijzonder geslaagd

7_kiekenpotenworp__6_
BEVER – Dorpsfeesten eens te meer bijzonder geslaagd - © Deschuyffeleer
 

In samenwerking met het gemeentebestuur zetten de verenigingen en de raden van het Makrallendorp ook dit jaar opnieuw gezamenlijk de Dorpsfeesten op het getouw. Die waren inmiddels toe aan hun 20ste uitgave. Door de vlotte samenwerking in de schoot van het feestcomité, waar een vertegenwoordiger van iedere deelnemende vereniging deel van uitmaakt, werd.....

 

Klik hier om meer te lezen

 
21 aug 2017
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

BEVER – Fotoshoot ‘Flasback anno 1900’ met beroepsfotograaf Thierry Van Vreckem

5_flashback___1_
BEVER – Fotoshoot ‘Flasback anno 1900’ met beroepsfotograaf Thierry Van Vreckem - © Deschuyffeleer
 

In de voorbereiding op de jaarlijkse dorpsfeesten toog ook de cultuurraad naarstig op zoek om op een originele manier zijn steentje bij te dragen. Ver ging de raad het niet zoeken. Met Thierry Van Vreckem niet alleen als raadslid maar ook als beroepsfotograaf en als kunstenaar van vele markten thuis, was de idee van foto’s ‘flashback anno 1900’ zo geboren ....

 

Klik hier om meer te lezen

 
21 aug 2017
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

BEVER – Nieuwe inwoners bijzonder gul verwelkomd door het gemeentebestuur

2_nieuwe_inwoners__3_
BEVER – Nieuwe inwoners bijzonder gul verwelkomd door het gemeentebestuur - © Deschuyffeleer
 

Met als slagzin ‘Bever, kruispunt van culturen’ verwelkomt het gemeentebestuur ieder jaar tijdens de Dorpsfeesten zijn nieuwe inwoners. Het afgelopen jaar lieten 123 nieuwkomers, 36 mannen, 40 vrouwen en 47 kinderen, zich inschrijven. Een veertigtal ging deze keer in op de uitnodiging. Overigens telde Bever op 31 juli exact 2183 inwoners....

 

Klik hier om meer te lezen

 
21 aug 2017
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

BEVER – MTB-Tochten met Lessense steengroeve, Kapel Oudenberg en Bosberg geen alledaagse uitdaging

1a_mtb___6_
BEVER – MTB-Tochten met Lessense steengroeve, Kapel Oudenberg en Bosberg geen alledaagse uitdaging - © Deschuyffeleer
 

Wie kickt op attractieve MTB-tochten met een uitdagend doch best haalbaar karakter kwam tijdens de jongste dorpsfeesten in Bever perfect aan zijn trekken. Haast 400 bikers namen dan ook de sportieve handschoen op voor een tocht van 30, 45 en voor het eerst ook 60km. Alle drie de tochten daalden af tot in het diepste punt van de steengroeve van L’Ermitage in Lessen.......

 

Klik hier om meer te lezen

 
21 aug 2017
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 

Laatste Nieuws

Marc Colpaert | 19 sep 2017
Godelieve Deschuyffeleer | 11 sep 2017
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Godelieve Deschuyffeleer | 07 sep 2017
Godelieve Deschuyffeleer | 30 aug 2017
Marc Colpaert | 27 aug 2017
Godelieve Deschuyffeleer | 27 aug 2017
Godelieve Deschuyffeleer | 26 aug 2017
Godelieve Deschuyffeleer | 21 aug 2017

archief