Artikels Archief van Bever

HERNE - Blokspot in Dominicanessenklooster terug ter beschikking

Naamloos
HERNE - Blokspot in Dominicanessenklooster terug ter beschikking - © Deschuyffeleer
 

Van dinsdag 17 december 2019 tot en met donderdag 30 januari 2020 kunnen hoger onderwijs-studenten uit Herne en omgeving opnieuw terecht in het Dominicanessenklooster om er in de best mogelijke omstandigheden te kunnen studeren. Deze opportuniteit wordt aangeboden door het gemeentebestuur en kadert in het project Blokspot dat goed 2 jaar terug her en der in het Pajottenland werd gelanceerd.....

 

Klik hier om meer te lezen

 
05 dec 2019
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

BEVER – St-Elooivrienden vierden voor de 60ste keer hun patroonheilige

Sint-elooisvrienden_2019-alle-helpers
BEVER – St-Elooivrienden vierden voor de 60ste keer hun patroonheilige - FOTO INGEZONDEN
 

Ruim 150 St-Elooivrienden schoven andermaal aan tafel voor hun jaarlijks feestmaal. De vriendenkring zag het levenslicht in 1959. Met haar 60-jarig bestaan kreeg het feestmaal dan ook ditmaal een speciaal tintje mee. Voor dit jaarlijks diner kozen de St-Elooisvrienden voor de oude parochiezaal in Viane. Wel hopen zij steevast hun genodigden op hun volgende jaarlijkse afspraak eindelijk te kunnen ontvangen in de nieuwe gemeentelijke feestzaal in het centrum.....

 

Klik hier om meer te lezen

 
05 dec 2019
Godelieve Deschuyffeleer
Foto's ingezonden
 

BEVER/GALMAARDEN Adrienne en Marcel trouwden 70 jaar geleden

Editie_colpaert_bever_decoster_70_jaar_3__kopie_
De familie bij het platina paar. - Foto Marc Colpaert
 

 Marcel Decoster(94) en Adrienne Capron(92) uit Bever trouwden in 1949 in de kerk van Bever en vierden onlangs hun platina huwelijkfeest. Het jong, verliefd koppel had op het laatste moment hun trouwfeest enkele weken moeten uitstellen, omdat Alice de moeder van Adrienne plots gestorven was. Daarom trok Adrienne een zwart trouwkleed aan op haar trouwdag, nu 70 jaar geleden.

 

Klik hier om meer te lezen

 
04 dec 2019
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

Provincie stimuleert woningdelen voor kansengroepen en kernversterking

Ternat
 

De provincie Vlaams-Brabant investeert zo’n 1 miljoen euro in 31 woonprojecten. Hiermee wil ze vooral ‘het wonen van de toekomst’ stimuleren via projecten van woningdelen voor kwetsbare groepen en kwalitatief kernversterkend wonen. De provincie Vlaams-Brabant komt zo tegemoet aan de maatschappelijke vraag naar nieuwe, betaalbare en kwaliteitsvolle woonvormen. Vooral de steun voor woningdelen bij kwetsbare groepen is uniek in Vlaanderen.

 

Klik hier om meer te lezen

 
25 nov 2019
Marc Sluys
Ingezonden foto
 

HERNE – Demain, een positief getinte documentaire film over de wereld van morgen

Aankondiging_demain
HERNE – Demain, een positief getinte documentaire film over de wereld van morgen - © Deschuyffeleer
 

Op vrijdag 29 november om 19u30 organiseert de natuurvereniging De Mark een filmavond rond milieu en duurzaamheid in het Dominicanessenklooster. Initiatiefnemers zijn Franky Bossuyt en Ines Van Boxclaer. De documentaire film die er dan vertoond wordt is 'Demain'. Geconfronteerd met voorspellingen van wetenschappers over de toekomst van onze Aarde, zijn de makers van de film op zoek gegaan naar bestaande oplossingen.....

 

Klik hier om meer te lezen

 
24 nov 2019
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

EDINGEN – Een Gadouzienne goed voor 1117 MTBikers

Gadouzienne_2019__ep___3_
EDINGEN – Een Gadouzienne goed voor 1117 MTBikers - Emile Durand, Dany Dehandtschutter en Pascal Leclercq: 3 voorzitters van de Cyclo Bol d'Air samen goed voor 40 jaar voorzitterschap - © Deschuyffeleer
 

Ook de 28ste editie van La Gadouzienne, de jaarlijkse MTB-tochten van fietsclub Cyclo Bol d'Air vanuit het sportcomplex Nautisport, mag in de annalen van de club als een topevenement ingeblikt worden. Niet minder dan 1117 bikers boden zich aan. Voor de tocht van 28 km waren het er 279, de 42 km werden gereden door 471 bikers, de 53 km was goed voor 163 deelnemers en ten slotte waren er 204 deelnemers die vertrokken voor de 65 km.....

 

Klik hier om meer te lezen

 
24 nov 2019
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

BEVER – Arnaud Singelé is de nieuwe wijkinspecteur

Aranuald_singel___1
BEVER – Arnaud Singelé is de nieuwe wijkinspecteur - © Deschuyffeleer
 

Sinds begin oktober is Arnaud Singelé de nieuwe wijkinspecteur voor Bever. Hij vervangt Ronny Vandercammen. De nieuwe wijkinspecteur was voordien ook al actief in de schoot van de politie Pajottenland als lid van de dienst Interventie. Met het aantreden van de nieuwe wijkinspecteur zijn er wel een aantal zaken die wijzigen met betrekking tot diens bereikbaarheid......

 

Klik hier om meer te lezen

 
18 nov 2019
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

PAJOTTENLAND – Forse stijging van de snelheidsinbreuken tijdens het eerste semester

Statistieken_verkeersinbreuken_sem_1__2019
PAJOTTENLAND – Forse stijging van de snelheidsinbreuken tijdens het eerste semester - © Deschuyffeleer
 

Zoals blijkt uit de meest recente update van de politionele statistieken van de Federale Politie werden in de politiezone Pajottenland tijdens het eerste semester van 2019 in totaal 19.540 inbreuken op de wetgeving inzake verkeer vastgesteld. Dat is een forse stijging tegenover het eerste semester van 2018 (9.799 inbreuken) en van 2017 (9.387). Die opmerkelijke toename situeert zich vooral in het domein van de snelheidsovertredingen.....

 

Klik hier om meer te lezen

 
17 nov 2019
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

EDINGEN – Doet La Gadouzienne ook dit najaar zijn reputatie alle eer aan?

Aankondiging_2019
EDINGEN – Doet La Gadouzienne ook dit najaar zijn reputatie alle eer aan? - © Deschuyffeleer
 

Met La Gadouzienne in een organisatie van wielertoeristenclub Cyclo Bol d'Air viert het mountainbiken op zondag 24 november ook dit jaar in en rond Edingen hoogtij. De deelnemers krijgen ook deze keer het klassieke parcours voor de wielen geschoven. De traditie wil dat iedere keer ook heel wat Vlaamse bikers de moed hebben af te zakken naar de Arenbergstad.....

 

Klik hier om meer te lezen

 
16 nov 2019
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

PAJOTTENLAND – Sprokkels uit de politieraad van 21 oktober 2019

Sprokkels_uit_de_politieraad_van__21_okt_19
PAJOTTENLAND – Sprokkels uit de politieraad van 21 oktober 2019 - © Deschuyffeleer
 

Eedaflegging nieuwkomer * Begrotingswijziging * Begroting 2020 * Camera's sluikstorten * Delegatie aan het Politiecollege * Nieuw politiehuis * ......

 

Klik hier om meer te lezen

 
21 okt 2019
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

BEVER – Halloweentochten van Ak’Cent in het spoor van de Halloweentochten van Klimax

Affiche
BEVER – Halloweenwandeltocht van Ak'Cent in het spoor van de Halloweentochten van Klimax - Affiche
 

Amper een week na de traditionele en immer top Halloweentochten van fietsclub Klimax voor wandelaars en mountainbikers pakt ook de ouderraad van de gemeentelijke basisschool Ak'Cent nu vrijdagavond 25 oktober bij het ingaan van de Allerheiligenvakantie op zijn beurt uit met een Halloweenwandeltocht. Iedereen en in het bijzonder dan de schoolkinderen met......

 

Klik hier om meer te lezen

 
21 okt 2019
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

BEVER – Veel griezelig animo op de Halloweentochten van Klimax

Klimax_2019__ep__4_
BEVER – Veel griezelig animo op de Halloweentochten van Klimax - © Deschuyffeleer + ingezonden
 

Ook de 15de editie van de Halloweentochten van fietsclub Klimax mag zeker de geschiedenis ingaan als een heus succesverhaal. De editie van dit jaar stond enigszins in het teken van Creepy Stories en dat gegeven werd dan vertaald naar een onwaarschijnlijk verhaal waarbij het merendeel van de leden van Klimax bij de afdaling van de Franse col de l'Izoard er het hachje had bij ingeschoten.....

 

Klik hier om meer te lezen

 
20 okt 2019
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

64 Vlaams-Brabantse gemeenten engageren zich voor het klimaat

Groepsfoto_klimaatengagement
64 Vlaams-Brabantse gemeenten engageren zich voor het klimaat. Foto ingezonden
 

  Vandaag hebben maar liefst 64 Vlaams-Brabantse gemeenten een nieuw Klimaatengagement getekend. Opvallend is dat alle 35 gemeenten en steden uit de regio Halle-Vilvoorde meedoen. Hiermee spreken ze, samen met de provincie Vlaams-Brabant, Haviland en Interleuven, hun ambitie voor het klimaat uit.

 

Klik hier om meer te lezen

 
18 okt 2019
Marc Sluys
Ingezonden foto's
 

GALMAARDEN - Creatieve houtworkshop bij houtzagerij D'Hont

Tentoon_33_az
Wees creatief met hout. - Foto Marc Colpaert
 

De natuurvereniging vzw De Mark organiseert een creatieve houtworkshop in een houtzagerij in Tollembeek op vrijdag 25 oktober. D’Hont Houtimport, als houtzagerij al 80 jaar een gevestigde waarde in de Statiestraat in Tollembeek zet zijn poorten open voor de vzw De Mark. "We organiseren er samen een originele houtworkshop voor enthousiaste creatievelingen. Eind oktober is traditioneel de Halloweenperiode

 

Klik hier om meer te lezen

 
17 okt 2019
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

BEVER - Adviesraad voor gezondheid in de maak en Warme William luistert

Graad_en_warme_willian_bever___2_
BEVER - Adviesraad voor gezondheid in de maak en Warme William luistert - © Deschuyffeleer
 

Ook Bever is één van de 200 Vlaamse en Brusselse steden en gemeenten die bij de start van de nieuwe legislatuur kiezen deel te nemen aan ‘Gezonde Gemeente’, een initiatief van het Vlaams Instituut Gezond Leven. Via een adviesraad voor gezondheid wil de gemeente zich daarbij nu ook inzetten mee een volwaardig lokaal gezondheidsbeleid uit te bouwen. Schepen voor gezondheid Cindy Durieux had daartoe een eerste afspraak met.....

 

Klik hier om meer te lezen

 
10 okt 2019
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

BEVER - Ontdek met de Klimax-Halloweentochten de macabere wereld van Creepy Stories

Affiche
BEVER - Ontdek met de Klimax-Halloweentochten de macabere wereld van Creepy Stories - © Deschuyffeleer
 

Creepy Stories  is het thema dat het bestuur van fietsclub Klimax dit jaar koos voor haar inmiddels welbekende Halloween mountainbike- en wandeltochten op vrijdag 18 oktober. Daarmee is de fietsclub al aan de 15de editie van het gebeuren toe. Door hun originaliteit, het decor en de puike organisatie zijn de tochten inmiddels uitgegroeid tot een fel gesmaakt gebeuren niet alleen in het Makrallendorp maar ook in de wijde omgeving ervan.....

 

Klik hier om meer te lezen

 
09 okt 2019
Godelieve Deschuyffeleer
Affiche
 

BEVER – Uniek concert van het Vivio strijkquintet in Rosario

Rosario_herfst_2019
BEVER – Uniek concert van het Vivio strijkquintet in Rosario - © Deschuyffeleer
 

In de reeks unieke herfstconcerten is deze keer op zaterdag 19 oktober om 20u30 het Vivio strijkquintet te gast in B&B Rosario. Het ensemble van vier violisten en een contrabas en met zijn roots in de Brusselse Munt brengt er dan een gevarieerd programma met werk van onder meer Béla Bartók, Dmitri Sosjtakovitsj, Grazyna Bacewicz en Astor Piazzola......

 

Klik hier om meer te lezen

 
06 okt 2019
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

BEVER - Dringend nood aan bloed - Extra bloedinzameling

Extra_bloedgeven_in_bever_2019_2
BEVER - Dringend nood aan bloed - Extra bloedinzameling - © Deschuyffeleer
 

Het Rode Kruis trekt aan de alarmbel. Het vraagt iedereen om dringend bloed te doneren want de voorraad bloed is bijzonder klein op dit moment. Ook de Vrijwillige Bloedgevers van Bever zetten zich in om mee een halt toe te roepen aan deze noodtoestand. Daarvoor organiseren zij nu DINSDAG 8 OKTOBER een extra-bloedinzameling in de   Parochiezaal - Poreel 8, Bever. De inzameling loopt van 16 tot 21 uur.....

 

Klik hier om meer te lezen

 
05 okt 2019
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

BEVER – Sprokkels uit de gemeente- en de RVMW-raad van 1 oktober

Radan_bever_vanaf_2019
BEVER – Sprokkels uit de gemeente- en de RVMW-raad van 1 oktober - © Deschuyffeleer
 
Capaciteitsverhoging school * School Akrenbos * Betalende tussenkomsten politie * Informatieveiligheidsbeleid * Overlegorgaan 3Wplus * Woonwinkel Pajottenland * Varia * …..
 
 

Klik hier om meer te lezen

 
04 okt 2019
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

BEVER - Evenementenzaal in het centrum krijgt gestalte

1_evenementenzaal_okt_2019__5_
BEVER - Evenementenzaal in het centrum krijgt gestalte - © Deschuyffeleer
 

Als alles verder volgens plan verloopt wordt voorzien dat nog voor eind maart 2020 de werken aan de nieuwe gemeentelijke evenementenzaal aan het voetbalplein in het centrum zouden behoren tot de voltooid verleden tijd. Daar gaat burgemeester Dirk Willem alleszins van uit. Het complex en druk besproken dossier zag het licht op 1 januari 2013 toen de Cosmos, de enige toenmalige feestzaal in de gemeente, de deuren sloot.......

 

Klik hier om meer te lezen

 
02 okt 2019
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 

Laatste Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Godelieve Deschuyffeleer | 24 nov 2019
Godelieve Deschuyffeleer | 18 nov 2019
Godelieve Deschuyffeleer | 05 okt 2019
Godelieve Deschuyffeleer | 02 okt 2019

archief