Artikels Archief van Bever

BEVER maakt zich opnieuw gretig op voor zijn Dorpsfeesten

Dorpsfeesten_1
BEVER maakt zich opnieuw gretig op voor zijn Dorpsfeesten - © Deschuyffeleer
 

In samenwerking met het gemeentebestuur zetten 22 verenigingen en raden* ook dit jaar weer gezamenlijk en bijzonder enthousiast hun schouders onder de Dorpsfeesten in het centrum. Die zijn inmiddels toe aan hun 21ste uitgave en gaan door op vrijdag 17, zaterdag 18 en zondag 19 augustus ......

 

Klik hier om meer te lezen

 
19 jul 2018
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

HERNE/BEVER - Thierry Van Vreckem ontvangt Probus Pajottenland-Heyde bij Hores

Galerij_hores_tierry_van_vreckem_probus__1_
HERNE/BEVER - Thierry Van Vreckem ontvangt Probus Pajottenland-Heyde bij HOres - © Deschuyffeleer
 

In kunstgalerij HOres in Sint-Martens-Latem was de Beverse kunstenaar Thierry Van Vreckem samen met galerijhouder Niña Van den Bosch de gastheer en –dame die er de leden van de Probusclub Pajottenland-Heyde mochten ontvangen en hen getuige maken van wat het betekent ‘een hart voor schoonheid’ te hebben.

 

Klik hier om meer te lezen

 
13 jul 2018
-
-
 

GALMAARDEN - De natuurstage van De Mark

Colpaert_galmaarden_de_mark_1__kopie_
De kinderen tijdens de Natuurstage. - Foto Marc Colpaert
 

De natuurvereniging De Mark met werkingsgebied in Galmaarden, Herne en Bever organiseerde een natuurstage in de Markvallei in Galmaarden. Bijna 100 kinderen waren van de partij om het begin van de grote vakantie in te zetten met een dagje de boeiende natuur te ontdekken. Voorzitter André Prové 

 

Klik hier om meer te lezen

 
12 jul 2018
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

TOLLEMBEEK - Chiro Gewest kwam samen

Colpaert_galmaarden_chrio_gewest_1__kopie_
De Chiroleden gaven een feestje. - Foto Marc Colpaert
 

Chiroleden uit Galmaarden, Herne, Bever en Kokejane kwamen samen in het sportcomplex in Tollembeek om het gewestjaar op een plezierige manier af te sluiten. Eenmaal per jaar na de examens en voor ze op kamp vertrekken worden alle chiroleden uit het Pajottenland bijeen getrommeld om samen er een 

 

Klik hier om meer te lezen

 
12 jul 2018
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

BEVER – Partijvoorzitter Gwendolyn Rutten op bezoek in De Zorgcarrousel

1_gwendolyn_rutten_zorgcarousel__22_
BEVER – Partijvoorzitter Gwendolyn Rutten op bezoek in De Zorgcarrousel - © Deschuyffeleer
 

Gwendolyn Rutten was vandaag te gast in Bever. De Open Vld-voorzitter bezocht er De Zorgcarrousel in het gehucht Pontembeek. De Zorgcarrousel is een tijdelijke thuishaven voor zorgbehoevende personen. Het zijn de zelfstandige verplegers en tevens uitbaters Rudi Geuens en Jan Van Eeckhoudt die er samen met een professioneel team voor zorgen dat de 8 logés......

 

Klik hier om meer te lezen

 
12 jul 2018
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

Hernieuwbare energie in het PAJOTTENLAND

Energie_studie_pajottenland
Hernieuwbare energie in het PAJOTTENLAND - © Deschuyffeleer
 

De deputatie van Vlaams-Brabant heeft de landschapsstudie naar hernieuwbare energie in het Pajottenland gegund aan het consortium Lama landscape architects (Westerlo)/Marco Broekman (Nl)/Zero Emission Solutions (Aalst). De landschapsstudie moet een gedragen ruimtelijke visie op hernieuwbare energie in het Pajottenland opleveren en concrete projecten op touw zetten.....

 

Klik hier om meer te lezen

 
12 jul 2018
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

BEVER rouwt om het heengaan van koster Gaston Delbaer

Gaston_delbaer_overleden
BEVER rouwt om het heengaan van koster Gaston Delbaer - © Deschuyffeleer

Gisteren is gewezen koster Gaston Delbaer in familiekring komen te overlijden. Hij werd 85. De kerkelijke begrafenisplechtigheid vindt plaats in de St-Martinuskerk van Bever op woensdag 11 juli om 10 u. Naast een carrière van 60 jaar koster was hij ook erelid van de Beverse Makrallen en......

 

Klik hier om meer te lezen

 
05 jul 2018
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

Ook in het PAPJOTTENLAND is vanaf nu de waakzaamheidsfase leidingwater van kracht

Waakzaamheidsfase_water_juli_2018
Ook in het PAPJOTTENLAND is vanaf nu de waakzaamheidsfase leidingwater van kracht
 

Het is al geruime tijd droog in Vlaanderen. Droogte in combinatie met warme dagen, zorgt voor hoog leidingwaterverbruik. In een aantal steden en gemeenten die door De Watergroep, FARYS en AGSO Knokke-Heist bevoorraad worden, wordt in overleg met de Vlaamse Milieumaatschappij de waakzaamheidsfase (code geel) ingesteld.......

 

Klik hier om meer te lezen

 
03 jul 2018
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

BEVER – Kerkgemeenschap en het gemeentebestuur eren huwelijksjubilarissen.

Viering_jubilarissen_2018_bever__ep___1_
BEVER – Kerkgemeenschap en het gemeentebestuur eren huwelijksjubilarissen - © Deschuyffeleer
 

In een gezamenlijke viering, telkens op de laatste zondag van juni, huldigden de kerkgemeenschap en het gemeentebestuur ook dit jaar de huwelijksjubilarissen. Na de misviering in de St-Martinuskerk, opgedragen door pastoor Kris Meskens, werden de koppels samen met hun familie door het gemeente- en het OCMW-bestuur ontvangen.....

 

Klik hier om meer te lezen

 
01 jul 2018
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

HERNE/BEVER/GALMAARDEN – Kantoor ING Tollembeek nieuw in het bankenlandschap

Dsc03625
HERNE/BEVER/GALMAARDEN – Kantoor ING Tollembeek nieuw in het bankenlandschap - Gunther Krikilion, zaakvoerder Kris Poelaert, Gunther Desmedt, Maxim Van Holder, zaakvoerder Dany Dasseleer en regiodirecteur Sonia Matton - © Deschuyffeleer
 

Vrijdag 15 juni zal voor altijd een belangrijke datum blijven in de annalen van zowel Record Bank als ING Bank. Die dag was immers de begindatum van de operationele integratie van Record Bank in het ING-net. Die integratie bepaalde uiteraard ook de uittekening van het vernieuwde bankenlandschap in Herne, Bever en Galmaarden......

 

Klik hier om meer te lezen

 
23 jun 2018
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

HERNE/BEVER – Illustratoren gezocht om mee te werken aan de grote Bruegelherdenking

Naamloos
HERNE/BEVER – Illustratoren gezocht om mee te werken aan de grote Bruegelherdenking - Affiche
 

Naar aanleiding van de herdenking in 2019 van het 450 jaar geleden overlijden van Pieter Bruegel is de Erfgoedcel Pajottenland-Zennevallei nog op zoek naar een viertal illustratoren die dan samen met de bekende illustrator Carll Cneut in de streek op pad zullen gaan om op de activiteiten rond Bruegel live te tekenen op reproducties van de befaamde schilder......

 

Klik hier om meer te lezen

 
22 jun 2018
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

OETINGEN - Zes gemeenten organiseren een zomerzoektocht

Editiepajot_gooik_zoektocht__kopie_
De zomerzoektocht werd voorgesteld in Oetingen. - foto Marc Colpaert
 

Zes jeugddiensten uit Gooik, Galmaarden, Bever, Lennik, Pepingen en Herne organiseren samen met de Jeugdregio Pajottenland een zomerzoektocht 'Schatten van Vlieg'. Van 1 juli tot en met 31 augustus kunnen kinderen in familieverband een zinnenprikkelende schattenjacht beleven, waar alles draait om voelen en om het vinden van de zes schatkisten die verstopt zijn in de zes Pajotse gemeenten. "Vorig jaar 

 

Klik hier om meer te lezen

 
20 jun 2018
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

BEVER – Kermis Akrenbos verwelkomt topzangeres Belle Perez

Affiche_2018
BEVER – Kermis Akrenbos verwelkomt topzangeres Belle Perez - Affiche
 

Tijdens het weekend van 30 juni en 1 juli organiseren de Sint-Elooisvrienden de inmiddels al 44ste editie van hun tweedaagse kermis in een feesttent in het gehucht Akrenbos. Mettertijd afstevenen op de 50ste editie lijkt wel een makkie zeker en met zo’n enthousiaste ploeg als die rond voorzitter Stéphane Leybaert  moet dat zeker lukken.....

 

Klik hier om meer te lezen

 
19 jun 2018
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

PAJOTTENLAND – Sprokkels uit de politieraad dd. 18 juni 2018

Dsc03642
PAJOTTENLAND – Sprokkels uit de politieraad dd. 18 juni 2018 - Valérie Van Den Broecke - © Deschuyffeleer
 

Welkom * Jaarrekening * Begrotingswijzigingen * Politiehuis * Korpschef * Personeelsbezetting * …..

 

Klik hier om meer te lezen

 
19 jun 2018
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

BEVER – Open voor de Mens stelt zijn kandidaten voor 14 oktober voor

Lijst_gr_verkiezingen_2
BEVER – Open voor de Mens stelt zijn kandidaten voor 14 oktober voor - © Deschuyffeleer
 

Na afloop van zijn vierde en meteen laatste dialoogavond met de inwoners stelde Open voor de Mens de kandidaten voor waarmee de ploeg naar de komende gemeenteraadsverkiezingen trekt. Zij  houdt het hoofdzakelijk bij zijn vertrouwde stekhouders, die het de huidige CD&V-bestuursploeg de aflopende legislatuur niet gemakkelijk maakte......

 

Klik hier om meer te lezen

 
15 jun 2018
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

BEVER – Dialoogavonden basis voor verkiezingsprogramma van Open voor de Mens

1_kandidaten_gr_2018_ovdm___gd__6_
BEVER – Dialoogavonden basis voor verkiezingsprogramma van Open voor de Mens - © Deschuyffeleer
 

In het gasthof Rigaux was er alvast een grote belangstelling voor de laatste in de rij van vier dialoogavonden die Open voor de Mens , de minderheidsfractie in de huidige gemeenteraad, in de aanloop naar de komende gemeenteraadsverkiezingen opzette. De behandelde thema’s waren deze keer sport, sportinfrastructuur, cultuur, onderwijs, verenigingen......

 

Klik hier om meer te lezen

 
15 jun 2018
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

BEVER – Open voor de Mens zorgt voor leuk samenzijn voor de gepensioneerden

Seniorenfeest_ovdm_bever_2018__1_
BEVER – Open voor de Mens zorgt voor leuk samenzijn voor de gepensioneerden - Foto ingezonden
 

Open voor de Mens nodigde voor de 45ste keer op rij de gepensioneerden in de gemeente uit op een jaarlijks gezellig etentje en samenzijn. Meer dan honderd deelnemers gingen op het initiatief in. De muzikale noot werd traditiegetrouw verzorgd door de Victoria Sound-band.....

 

Klik hier om meer te lezen

 
13 jun 2018
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

BEVER – Sprokkels uit de gemeenteraad van 5 juni 2018

Bever
BEVER – Sprokkels uit de gemeenteraad van 5 juni 2018 - © Deschuyffeleer
 
Politioneel camerabeleid * Jaarrekening * Onderhoud wegen uitgesteld wegens te duur * Nieuwe voorlopige vaststelling rooilijnplan Akrenbos * ……
 

Klik hier om meer te lezen

 
07 jun 2018
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

HERNE/BEVER/PEPINGEN – ‘Art meets Wine’ in galerij Art Valley

1
HERNE/BEVER/PEPINGEN – ‘Art meets Wine’ in galerij Art Valley - Flyer
 

Op zondag 10 juni van 11 tot 18u zijn liefhebbers van zowel kunst als wijn bijzonder welkom in Art Valley, het pittoresk gelegen kunstbeeldencentrum in open lucht in Sint-Pieters-Kapelle. Dan slaan daar Art Valley en JEJOwines uit Heikruis de handen in elkaar voor ‘Art meets Wine’, een samenspel tussen kunst en wijn met verrassende kunstwerken en daarbij horende heerlijke wijnen.....

 

Klik hier om meer te lezen

 
05 jun 2018
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

BEVER – Gouverneur schorst beslissing schepencollege voor mogelijke belangenvermenging

Lodewijk_de_witte_gouverneur_vl_bt
Gouverneur schorst beslissing schepencollege voor mogelijke belangenvermenging

Ten gevolge van een klacht van Open voor de Mens, de minderheidsfractie in de gemeenteraad, bij de provinciegouverneur voor mogelijke belangenvermenging in hoofde van schepen Dirk Willem bij het toekennen van een opdracht door het college van burgemeester en schepenen aan een aannemer voor het herstellen van een landweg die onder meer leidde naar de eigendom van zijn dochter heeft de gouverneur die beslissing nu in haar uitvoering geschorst.....

 

Klik hier om meer te lezen

 
05 jun 2018
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 

Laatste Nieuws

Godelieve Deschuyffeleer | 19 jul 2018
Marc Colpaert | 12 jul 2018
Marc Colpaert | 12 jul 2018
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Godelieve Deschuyffeleer | 12 jul 2018
Godelieve Deschuyffeleer | 05 jul 2018
Godelieve Deschuyffeleer | 19 jun 2018
Godelieve Deschuyffeleer | 07 jun 2018

archief