Artikels Archief van Bever

EDINGEN / BEVER /HERNE – Spartacus Run blitse opener van KBCSpartacusSeries

1_spartacusrun_feb_2017
EDINGEN / BEVER /HERNE – Spartacus Run blitse opener van KBCSpartacusSeries - © Deschuyffeleer
 

Ondanks de ongunstige weersvoorspellingen van de voorbije dagen, het krokusverlof en de carnavalsperiode zakten toch ook deze keer 2.225 sportievelingen van heinde en verre en zelfs van over de landsgrenzen af naar het stadspark van Edingen voor de Spartacus Run Edingen, de openingsloop van het nieuwe seizoen van de KBCSpartacusSeries.....

 

Klik hier om meer te lezen

 
26 feb 2017
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

BEVER – Frans van Deursen zingt gedichten van Leo Vroman

Rosario_feb_2017
BEVER – Frans van Deursen zingt gedichten van Leo Vroman - © Deschuyffeleer
 

Nu zondag 26 februari om 11u zingt de welbekende Nederlandse acteur, zanger, schrijver en componist Frans van Deursen gedichten van de gerenomeerde Nederlandse dichter Leo Vroman in het oud klooster in het centrum dat inmiddels werd omgebouwd tot B&B Rosario. Dit toch wel vrij uniek concert kreeg als titel ‘De Vogel in mijn Borst’ mee.....

 

Klik hier om meer te lezen

 
25 feb 2017
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

PAJOTTENLAND - Aan tafel voor 1,2,of 3 euro ….. het kan!

1
Het huis van het Kind Pajottenland (Annemie Simkens en Ineke Brems) - Colruyt nv (Wim verbesselt) - © Deschuyffeleer
 

In het Dominicanessenklooster waren het Ineke Brems, coördinator van het Huis van het Kind Pajottenland, en Wim Verbesselt, project coördinator bij Colruyt nv, die het budgetvriendelijk receptenboekje ‘Aan tafel in 1-2-3 euro’ aan de OCMW-besturen van de partnergemeenten van Het Huis van het Kind Pajottenland mochten voorstellen.......

 

Klik hier om meer te lezen

 
23 feb 2017
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

BEVER – Nieuwe sessie kleuterturnen

Kleuterturnen_feb_2017
BEVER – Nieuwe sessie kleuterturnen - © Deschuyffeleer
 

Na het succes van de eerste editie vorig jaar organiseren de sportdienst en de sportraad ook dit jaar opnieuw op zaterdag 25 maart het kleuterturnen in de sporthal Ter Plasbeek. Het initiatief geldt als derde werk van de XII werken van de sportraad in de loop van dit jaar. De activiteiten gebeuren onder de actieve begeleiding van de ouders.

 

Klik hier om meer te lezen

 
23 feb 2017
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

BEVER – Sprokkels uit de gemeenteraad van 21 februari 2017

Bever
BEVER – Sprokkels uit de gemeenteraad van 21 februari 2017 - © Deschuyffeleer
 
Goedkeuring notulen verdaagd * Vragen bij borgstelling voor kerkfabriek * Onderhoud wegeninfrastructuur * Intradura  * Graf-, columbarium- en urneveldconcessies * Horecaterrassen * Tonnagebeperking * Definitieve feestzaal * Vacature directeur basisschool * Milieuraad * Bijkomende straatborden met huisnummers * …..
 

Klik hier om meer te lezen

 
23 feb 2017
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

Spartacus Run Park EDINGEN opent nieuw seizoen KBC Spartacus Series

Aaankondiging_spartacus-run_2017
Spartacus Run Park EDINGEN opent nieuw seizoen KBC Spartacus Series - © Deschuyffeleer
 

Op zondag 26 februari vormt het prachtig stadspark nu al voor de tweede keer het uniek decor voor de uitdagende obstakelloop Spartacus Run Park Edingen in het kader van de KBC Spartacus Series. Ook nu worden om en bij de 6.000 deelnemers uit alle uithoeken van het land verwacht, waaronder trouwens ook een flink aantal uit de streek. Door het succes van vorig jaar grijpt......

 

Klik hier om meer te lezen

 
20 feb 2017
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

BEVER / GALMAARDEN - Defotoclub begon goed aan het jaar

Editiepajot_galmaarden_fotoclub__kopie_
Als dank voor het gratis mogen gebruiken van een zaal gingen ze even eten. - Foto Marc Colpaert
 

Defotoclub uit Bever organiseerde een etentje voor haar leden in taverne-restaurant 't Platteland in Bever. Het bestuur was wat uitgekeken op een doorsnee nieuwjaarsreceptie, dus maakten ze er dit jaar eens iets speciaals van. "Wij hebben aan onze leden gevraagd of ze zin hadden om eens gezellig samen te gaan eten. En omdat wij in 't Platteland al enkele jaren gratis een ruimte mogen gebruiken om te vergaderen,
 

 

Klik hier om meer te lezen

 
17 feb 2017
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

GALMAARDEN - Heel wat belangstelling voor renoveren

Editiepajot_galmaarden_vergadering__kopie_
Heel wat belangstelling in het Baljuwhuis. - Marc Colpaert
 

De Woonwinkel Pajottenland organiseerde een gratis infomoment over 'Help, ik ga renoveren', in het Baljuwhuis van Galmaarden, waar heel wat mensen op af kwamen. Dit infomoment stond open voor mensen uit Bever, Galmaarden, Herne, Gooik, Pepingen en Lennik

 

Klik hier om meer te lezen

 
17 feb 2017
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

HERNE / BEVER – De wereld volgens auteur Bart Moeyaert

Bart_moeyaert
HERNE / BEVER – De wereld volgens auteur Bart Moeyaert - © Deschuyffeleer
 

De bibliotheek Petrus Naghel ontvangt op vrijdag 10 maart om 19u30 de succesvolle Vlaamse auteur Bart Moeyaert voor een lezing hoe hij de wereld ziet. De boeken, het toneelwerk en de poëzie van Bart Moeyaert zijn sinds zijn debuut in 1983 door lezers van alle leeftijden ontdekt en gewaardeerd.....

 

Klik hier om meer te lezen

 
15 feb 2017
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

BEVER / GALMAARDEN – Bijzondere Valentijnsviering in de Sint-Martinuskerk

Misviering_valentijn
BEVER / GALMAARDEN – Bijzondere Valentijnsviering in de Sint-Martinuskerk - © Deschuyffeleer
 

Het oogt origineel. Een Valentijnsviering in een kerk. Dat is nochtans wat pastoor Andy Penne met in zijn zog de kerkgemeenschap van Bever, Galmaarden en Tollembeek de gelovigen aanbiedt op zondag 12 februari om 11u in de St-Martinuskerk in het centrum van Bever.....

 

Klik hier om meer te lezen

 
09 feb 2017
Godelieve Deschujyffeleer
© Deschuyffeleer
 

EDINGEN / HERNE / BEVER – Oplossingen voor de parkeerproblemen aan het Edings treinstation in de maak

Img_3798
EDINGEN / HERNE / BEVER – Oplossingen voor de parkeerproblemen aan het Edings treinstation in de maak - Burgemeester Olivier Saint-Amand aan het woord - © Deschuyffeleer
 

De mobiliteit in de Arenbergstad is en blijft een netelig probleem. In afwachting van het vinden van een mirakeloplossing wordt er alleszins al duchtig gesleuteld aan de parkeerproblemen door en in de omgeving van het station, dat nauw aansluit bij de oude stadskern. Een parkeerplaats vinden in het centrum is dan ook geenszins een lachertje, zeker niet overdag op weekdagen. De jongste maanden......

 

Klik hier om meer te lezen

 
08 feb 2017
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

GALMAARDEN - Nieuwjaarsreceptie van vzw De Mark

Editiepajot_galmaarden_de_mark__kopie_
De mensen achter De Mark. - © Marc Colpaert
 

Tijdens de laatste dagen van de maand januari werd verzamelen geblazen door de leden van vzw De Mark in het Baljuwhuis van Galmaarden. De aanwezigen uit Galmaarden maar ook uit Herne en Bever kregen meer informatie over het afgelopen jaar

 

Klik hier om meer te lezen

 
05 feb 2017
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

HERNE / PAJOTTENLAND – Pesten stoppen doe je samen!

Pesten_stoppen_doe_je_samen
HERNE / PAJOTTENLAND – Pesten stoppen doe je samen!
 

Het Huis van het Kind Pajottenland pakt nu dinsdag 7 februari van 20 tot 22u in het Dominicanessenklooster in Herne uit met een vormingssessie rond het thema ‘Pesten stoppen doe je samen!’. De bijeenkomst staat vooral open voor de inwoners van Bever, Galmaarden, Gooik, Herne, Lennik en Pepingen maar ook belangstellenden van buiten die zes kerngemeenten van het Pajottenland zijn welkom......

 

Klik hier om meer te lezen

 
05 feb 2017
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

HERNE – Eenvoudig mediteren aanleren bij Archeduc

Cursus_mediteren
HERNE – Eenvoudig mediteren aanleren bij Archeduc - © Deschuyffeleer
 

Tijdens drie sessies kunnen belangstellenden deze maand terecht bij Vormingpluscentrum Archeduc in het Dominicanessenklooster voor het aanleren van eenvoudig mediteren. De drie sessies gaan telkens door op zondagvoormiddag van 9u30 tot 12u. De cursusdata zijn 12, 19 en 26 februari. Door het succes is de cursus......

 

Klik hier om meer te lezen

 
03 feb 2017
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

Lichtmisvieringen in BEVER, GALMAARDEN EN TOLLEMBEEK

Kaarsen
Lichtmisvieringen in BEVER, GALMAARDEN EN TOLLEMBEEK - © Deschuyffeleer
 
Naar aanleiding van dat feest van Maria Lichtmis wordt er op donderdag 2 februari om 19 uur in de Sint-Martinuskerk van Bever een Heilige Mis opgedragen. Daarin worden kaarsen gezegend. Ook wordt er dan een lichtprocessie gehouden. Kaarsen zijn ter plaatse te verkrijgen. Wie dat wil kan ook kaarsen meebrengen om te laten zegenen......
 

Klik hier om meer te lezen

 
31 jan 2017
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

GALMAARDEN / REGIO - Gratis infomoment over renoveren

Foto_geld
Men kan er ook geld mee winnen

De Woonwinkel Pajottenland organiseert een gratis infomoment over ’Help, ik ga renoveren’, in het Baljuwhuis van Galmaarden. Dit infomoment staat open voor mensen uit Bever, Galmaarden, Herne, Gooik, Pepingen en Lennik. Bij de Woonwinkel

 

Klik hier om meer te lezen

 
30 jan 2017
Marc Colpaert
Kos
 

PAJOTTENLAND – Politie betrapt drie bestuurders op rijden onder alcoholinvloed

Alcoholcontrole_jan_2017
© Deschuyffeleer
 

In de nacht van zaterdag op zondag zette de politie Pajottenland een grootschalige actie op tegen het rijden onder invloed van alcohol en van drugs. Ondanks alle waarschuwingen en sensibiliseringsacties legden toch nog 3 bestuurders een positieve ademtest af. Eén bestuurder zag zich zelfs zijn rijbewijs voorlopig ingetrokken voor 15 dagen......

 

Klik hier om meer te lezen

 
23 jan 2017
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

PAJOTTENLAND - Samen een Pajottenlandfolder uitbrengen

Editiepajot_galmaarden_de_mark_foto_marc_colpaert__kopie_
Natuurverenigingen slaan de handen in elkaar. - Foto Colpaert
 

Drie natuurverenigingen uit het Pajottenland hebben de krachten gebundeld en geven voor de eerste keer samen een Pajottenlandfolder met kalender van natuur-activiteiten in de regio. Natuurpunt Pajottenland (Gooik, Roosdaal, Pepingen), vzw De Mark (Bever, Galmaarden, Herne) en Natuurpunt M.O.Lennik (Lennik) nodigen je van harte uit om in 2017

 

Klik hier om meer te lezen

 
21 jan 2017
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

GALMAARDEN - Pastoor trakteerde op frietjes

Editiepajot_galmaaren_pastoor__kopie_
De pastoor trakteerde op frietjes. - Foto © Marc Colpaert
 

Pastoor Andy Penne is 45 jaar jong geworden en stapte samen met vrienden, familie en parochianen naar het eethuis ‘Het Frietkotmysterie’ om er gezellig samen een pakje friet te eten. “Aangezien ik dit jaar op een zaterdag mijn verjaardag vierde wilde ik eens iets anders doen”, legt de pastoor uit. Na de Misviering in de Sint-Pauluskapel trok hij met vrienden, familie en parochianen uit Tollembeek, Galmaarden en Bever

 

Klik hier om meer te lezen

 
21 jan 2017
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

PAJOTTENLAND – Bemande snelheidscontroles alleen al leveren 17.430 boetes op

Snelheid_2016_boetes
PAJOTTENLAND – Bemande snelheidscontroles alleen al leveren 17.430 boetes op - © Deschuyffeleer
 

Het voorbije jaar diende de politie Pajottenland alleen al tijdens haar bemande snelheidscontroles 17.430 bekeuringen uit te schrijven. In 2015 waren dit er 13.047. Over de onbemande snelheidscontroles en over de trajectcontroles zijn er nog geen jaarcijfers bekend.......

 

Klik hier om meer te lezen

 
17 jan 2017
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 

Laatste Nieuws

Godelieve Deschuyffeleer | 25 feb 2017
Godelieve Deschuyffeleer | 23 feb 2017
Godelieve Deschuyffeleer | 23 feb 2017
Godelieve Deschuyffeleer | 23 feb 2017
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Godelieve Deschuyffeleer | 15 feb 2017
Godelieve Deschuyffeleer | 05 feb 2017
Godelieve Deschuyffeleer | 03 feb 2017
Godelieve Deschuyffeleer | 31 jan 2017
Marc Colpaert | 21 jan 2017

archief