Artikels Archief van Bever

PAJOTTENLAND – Sprokkels uit de politieraad van 21 oktober 2019

Sprokkels_uit_de_politieraad_van__21_okt_19
PAJOTTENLAND – Sprokkels uit de politieraad van 21 oktober 2019 - © Deschuyffeleer
 

Eedaflegging nieuwkomer * Begrotingswijziging * Begroting 2020 * Camera's sluikstorten * Delegatie aan het Politiecollege * Nieuw politiehuis * ......

 

Klik hier om meer te lezen

 
21 okt 2019
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

BEVER – Halloweentochten van Ak’Cent in het spoor van de Halloweentochten van Klimax

Affiche
BEVER – Halloweenwandeltocht van Ak'Cent in het spoor van de Halloweentochten van Klimax - Affiche
 

Amper een week na de traditionele en immer top Halloweentochten van fietsclub Klimax voor wandelaars en mountainbikers pakt ook de ouderraad van de gemeentelijke basisschool Ak'Cent nu vrijdagavond 25 oktober bij het ingaan van de Allerheiligenvakantie op zijn beurt uit met een Halloweenwandeltocht. Iedereen en in het bijzonder dan de schoolkinderen met......

 

Klik hier om meer te lezen

 
21 okt 2019
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

BEVER – Veel griezelig animo op de Halloweentochten van Klimax

Klimax_2019__ep__4_
BEVER – Veel griezelig animo op de Halloweentochten van Klimax - © Deschuyffeleer + ingezonden
 

Ook de 15de editie van de Halloweentochten van fietsclub Klimax mag zeker de geschiedenis ingaan als een heus succesverhaal. De editie van dit jaar stond enigszins in het teken van Creepy Stories en dat gegeven werd dan vertaald naar een onwaarschijnlijk verhaal waarbij het merendeel van de leden van Klimax bij de afdaling van de Franse col de l'Izoard er het hachje had bij ingeschoten.....

 

Klik hier om meer te lezen

 
20 okt 2019
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

64 Vlaams-Brabantse gemeenten engageren zich voor het klimaat

Groepsfoto_klimaatengagement
64 Vlaams-Brabantse gemeenten engageren zich voor het klimaat. Foto ingezonden
 

  Vandaag hebben maar liefst 64 Vlaams-Brabantse gemeenten een nieuw Klimaatengagement getekend. Opvallend is dat alle 35 gemeenten en steden uit de regio Halle-Vilvoorde meedoen. Hiermee spreken ze, samen met de provincie Vlaams-Brabant, Haviland en Interleuven, hun ambitie voor het klimaat uit.

 

Klik hier om meer te lezen

 
18 okt 2019
Marc Sluys
Ingezonden foto's
 

GALMAARDEN - Creatieve houtworkshop bij houtzagerij D'Hont

Tentoon_33_az
Wees creatief met hout. - Foto Marc Colpaert
 

De natuurvereniging vzw De Mark organiseert een creatieve houtworkshop in een houtzagerij in Tollembeek op vrijdag 25 oktober. D’Hont Houtimport, als houtzagerij al 80 jaar een gevestigde waarde in de Statiestraat in Tollembeek zet zijn poorten open voor de vzw De Mark. "We organiseren er samen een originele houtworkshop voor enthousiaste creatievelingen. Eind oktober is traditioneel de Halloweenperiode

 

Klik hier om meer te lezen

 
17 okt 2019
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

BEVER - Adviesraad voor gezondheid in de maak en Warme William luistert

Graad_en_warme_willian_bever___2_
BEVER - Adviesraad voor gezondheid in de maak en Warme William luistert - © Deschuyffeleer
 

Ook Bever is één van de 200 Vlaamse en Brusselse steden en gemeenten die bij de start van de nieuwe legislatuur kiezen deel te nemen aan ‘Gezonde Gemeente’, een initiatief van het Vlaams Instituut Gezond Leven. Via een adviesraad voor gezondheid wil de gemeente zich daarbij nu ook inzetten mee een volwaardig lokaal gezondheidsbeleid uit te bouwen. Schepen voor gezondheid Cindy Durieux had daartoe een eerste afspraak met.....

 

Klik hier om meer te lezen

 
10 okt 2019
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

BEVER - Ontdek met de Klimax-Halloweentochten de macabere wereld van Creepy Stories

Affiche
BEVER - Ontdek met de Klimax-Halloweentochten de macabere wereld van Creepy Stories - © Deschuyffeleer
 

Creepy Stories  is het thema dat het bestuur van fietsclub Klimax dit jaar koos voor haar inmiddels welbekende Halloween mountainbike- en wandeltochten op vrijdag 18 oktober. Daarmee is de fietsclub al aan de 15de editie van het gebeuren toe. Door hun originaliteit, het decor en de puike organisatie zijn de tochten inmiddels uitgegroeid tot een fel gesmaakt gebeuren niet alleen in het Makrallendorp maar ook in de wijde omgeving ervan.....

 

Klik hier om meer te lezen

 
09 okt 2019
Godelieve Deschuyffeleer
Affiche
 

BEVER – Uniek concert van het Vivio strijkquintet in Rosario

Rosario_herfst_2019
BEVER – Uniek concert van het Vivio strijkquintet in Rosario - © Deschuyffeleer
 

In de reeks unieke herfstconcerten is deze keer op zaterdag 19 oktober om 20u30 het Vivio strijkquintet te gast in B&B Rosario. Het ensemble van vier violisten en een contrabas en met zijn roots in de Brusselse Munt brengt er dan een gevarieerd programma met werk van onder meer Béla Bartók, Dmitri Sosjtakovitsj, Grazyna Bacewicz en Astor Piazzola......

 

Klik hier om meer te lezen

 
06 okt 2019
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

BEVER - Dringend nood aan bloed - Extra bloedinzameling

Extra_bloedgeven_in_bever_2019_2
BEVER - Dringend nood aan bloed - Extra bloedinzameling - © Deschuyffeleer
 

Het Rode Kruis trekt aan de alarmbel. Het vraagt iedereen om dringend bloed te doneren want de voorraad bloed is bijzonder klein op dit moment. Ook de Vrijwillige Bloedgevers van Bever zetten zich in om mee een halt toe te roepen aan deze noodtoestand. Daarvoor organiseren zij nu DINSDAG 8 OKTOBER een extra-bloedinzameling in de   Parochiezaal - Poreel 8, Bever. De inzameling loopt van 16 tot 21 uur.....

 

Klik hier om meer te lezen

 
05 okt 2019
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

BEVER – Sprokkels uit de gemeente- en de RVMW-raad van 1 oktober

Radan_bever_vanaf_2019
BEVER – Sprokkels uit de gemeente- en de RVMW-raad van 1 oktober - © Deschuyffeleer
 
Capaciteitsverhoging school * School Akrenbos * Betalende tussenkomsten politie * Informatieveiligheidsbeleid * Overlegorgaan 3Wplus * Woonwinkel Pajottenland * Varia * …..
 
 

Klik hier om meer te lezen

 
04 okt 2019
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

BEVER - Evenementenzaal in het centrum krijgt gestalte

1_evenementenzaal_okt_2019__5_
BEVER - Evenementenzaal in het centrum krijgt gestalte - © Deschuyffeleer
 

Als alles verder volgens plan verloopt wordt voorzien dat nog voor eind maart 2020 de werken aan de nieuwe gemeentelijke evenementenzaal aan het voetbalplein in het centrum zouden behoren tot de voltooid verleden tijd. Daar gaat burgemeester Dirk Willem alleszins van uit. Het complex en druk besproken dossier zag het licht op 1 januari 2013 toen de Cosmos, de enige toenmalige feestzaal in de gemeente, de deuren sloot.......

 

Klik hier om meer te lezen

 
02 okt 2019
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

BEVER – Wijkinspecteur Ronny Vandercammen met pensioen

Afscheid_ronny_vandercammen__6_
BEVER – Wijkinspecteur Ronny Vandercammen met pensioen - © Deschuyffeleer
 

Sinds 1 oktober geniet politieinspecteur Ronny Vandercammen (58)  van de statutaire maatregel van 'non-activiteit voorafgaand aan pensioen'. Reden genoeg voor de leden van de gemeenteraad en de gewezen burgemeesters Luc Deneyer en Simon Driscart om hun wijkinspecteur in het gemeentehuis te ontvangen en uit te wuiven.....

 

Klik hier om meer te lezen

 
02 okt 2019
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

BEVER - Fire Safety Truck op bezoek in basisschool Ak'Cent

Fire_truck_bever_2019__1b_
BEVER - Fire Safety Truck op bezoek in basisschool Ak'Cent - © Deschuyffeleer
 

De gemeentelijke basisschool Ak’Cent kreeg in haar vestiging in het centrum de Fire Safety Truck op bezoek. 'Leef brandveilig!' luidt het motto dat door de vzw Oscare hoog in het vaandel wordt gevoerd. Aan de hand van onder meer campagnes en preventielessen in scholen ijvert die organisatie voor een meer brandveilige thuis.....

 

Klik hier om meer te lezen

 
02 okt 2019
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

Workshops appels voor leerlingen in GOOIK en BEVER

Auto-3
Foto Ingezonden
 

 De provincie Vlaams-Brabant organiseert vanaf 26 september tot en met 25 oktober workshops over appelen voor 650 leerlingen van de 3de graad basisonderwijs en de 1ste graad secundair onderwijs in 7 fruitteeltbedrijven.

 

Klik hier om meer te lezen

 
28 sep 2019
Marc Sluys
Ingezonden foto
 

BEVER - Dansgroep Camargo is klaar voor een nieuw spetterend dansjaar

Camargo_dansjaar_19-20_ep__1a_
BEVER - Dansgroep Camargo is klaar voor een nieuw spetterend dansjaar - Peggy,Shania,Lynn, Gioia, Ines, Margot, Lisa, Tatiana en Kaat - © Deschuyffeleer
 

Ook voor Dansgroep Camargo is de zomer wel en goed voorbij en is men klaar om het nieuw dansjaar met veel schwung in te duiken. Wie nader wilde kennismaken met de werking van de dansgroep kon geheel vrijblijvend informatie inwinnen over het hoe, wat, waar en wanneer en was dan ook van harte welkom op de inschrijvingsdag......

 

Klik hier om meer te lezen

 
28 sep 2019
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

BEVER - Na 34 jaar gaat Marie-Joëlle met pensioen

Marie-jo__lle_pensioen_2019__1_
BEVER - Na 34 jaar gaat Marie-Joëlle met pensioen - © Deschuyffeleer
 

Na een volledige actieve loopbaan gaat Marie-Joëlle per 1 oktober officieel met pensioen. De jongste 34 jaar was Marie-Joëlle als poetsvrouw tewerkgesteld in de schoot van het OCMW. Eerder was zij kassierster in de inmiddels reeds lang verdwenen Nopri in de Hernestraat in Edingen. Samen met haar collega’s, burgemeester Dirk Willem, een paar cliënten en een delegatie van het OCMW-bestuur werd Marie-Joëlle getrakteerd op......

 

Klik hier om meer te lezen

 
27 sep 2019
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

BEVER - Kids run brengt massa ouders en grootouders op de been

0_kidsrun_bever_2019_ep__11_
BEVER - Kids run brengt massa ouders en grootouders op de been - © Deschuyffeleer
 

Met de gebruikelijke ‘Kids Run’ voor de leerlingen van het lager onderwijs van de gemeentelijke basisschool Ak'Cent krijgt de Vlaamse veldloopweek voor scholen ook in Bever ieder jaar opnieuw een bijzondere attentie toebedeeld. Dit sportief evenement, dat in het Makrallendorp overigens al voor de achtste keer zijn beslag kreeg, werd mede mogelijk gemaakt door een duwtje in de rug vanwege....

 

Klik hier om meer te lezen

 
27 sep 2019
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

BEVER - Vrijwilligers gezocht voor zwerfvuilactie

Zwerfvuil_bever_2019
BEVER - Vrijwilligers gezocht voor zwerfvuilactie - © Deschuyffeleer
 

Zwerfvuil is ook in een kleine, landelijke gemeente als Bever een probleem. Op World Cleanup Day wil Karin De Bosscher samen met een paar inwoners een opruimactie opzetten. Via sociale media en affiches werd een oproep gedaan naar vrijwilligers om zich op zaterdag 21 september om 14 uur te melden aan het gemeentehuis. Daar wordt dan iedereen voorzien van......

 

Klik hier om meer te lezen

 
19 sep 2019
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

Ambitiekader ‘Opgewekt PAJOTTENLAND’ engageert zich voor hernieuwbare energie

1_opgewekt_pajottenland___6a_
Ambitiekader ‘Opgewekt PAJOTTENLAND’ engageert zich voor hernieuwbare energie - © Deschuyffeleer
 

In de gerenoveerde pastorie van Vlezenbeek ondertekenden gedeputeerde Ann Schevenels, burgemeesters en vertegenwoordigers van de tien deelnemende gemeenten evenals de twee partnergroeperingen het ambitiekader 'Opgewekt Pajottenland'. Dat kader wil voor het Pajottenland met zijn grote landschappelijke waarde een gedragen ruimtelijke visie op hernieuwbare energie creëren en meteen ook inspiratie bieden voor concrete projecten. 'Opgewekt Pajottenland' is één van de eerste uitvloeisels van.......

 

Klik hier om meer te lezen

 
19 sep 2019
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

PAJOTTENLAND – Uitstel van afhandeling rechtszaak een respectloze kaakslag voor de politie

Politie_pajottenland_1
PAJOTTENLAND – Uitstel van afhandeling rechtszaak een respectloze kaakslag voor de politie - © Deschuyffeleer
 

Naar aanleiding van een interventie van de politie Pajottenland in Gooik in 2014 waarbij de tegenpartij onder meer weerspannigheid, slagen en verwondingen wordt aangewreven, heeft het Brussels Hof van Beroep recent beslist de afhandeling ten gronde van die zaak uit te stellen tot in juni 2021. Voor waarnemend korpschef Philippe Annys is dit een nieuwe kaakslag aan het adres van de betrokken politiemensen.

 

Klik hier om meer te lezen

 
19 sep 2019
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 

Laatste Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Godelieve Deschuyffeleer | 05 okt 2019
Godelieve Deschuyffeleer | 02 okt 2019
Godelieve Deschuyffeleer | 02 okt 2019
Godelieve Deschuyffeleer | 02 okt 2019
Godelieve Deschuyffeleer | 27 sep 2019
Godelieve Deschuyffeleer | 19 sep 2019

archief