Artikels Archief van Bever

BEVER / GALMAARDEN - Defotoclub begon goed aan het jaar

Editiepajot_galmaarden_fotoclub__kopie_
Als dank voor het gratis mogen gebruiken van een zaal gingen ze even eten. - Foto Marc Colpaert
 

Defotoclub uit Bever organiseerde een etentje voor haar leden in taverne-restaurant 't Platteland in Bever. Het bestuur was wat uitgekeken op een doorsnee nieuwjaarsreceptie, dus maakten ze er dit jaar eens iets speciaals van. "Wij hebben aan onze leden gevraagd of ze zin hadden om eens gezellig samen te gaan eten. En omdat wij in 't Platteland al enkele jaren gratis een ruimte mogen gebruiken om te vergaderen,
 

 

Klik hier om meer te lezen

 
17 feb 2017
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

GALMAARDEN - Heel wat belangstelling voor renoveren

Editiepajot_galmaarden_vergadering__kopie_
Heel wat belangstelling in het Baljuwhuis. - Marc Colpaert
 

De Woonwinkel Pajottenland organiseerde een gratis infomoment over 'Help, ik ga renoveren', in het Baljuwhuis van Galmaarden, waar heel wat mensen op af kwamen. Dit infomoment stond open voor mensen uit Bever, Galmaarden, Herne, Gooik, Pepingen en Lennik

 

Klik hier om meer te lezen

 
17 feb 2017
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

HERNE / BEVER – De wereld volgens auteur Bart Moeyaert

Bart_moeyaert
HERNE / BEVER – De wereld volgens auteur Bart Moeyaert - © Deschuyffeleer
 

De bibliotheek Petrus Naghel ontvangt op vrijdag 10 maart om 19u30 de succesvolle Vlaamse auteur Bart Moeyaert voor een lezing hoe hij de wereld ziet. De boeken, het toneelwerk en de poëzie van Bart Moeyaert zijn sinds zijn debuut in 1983 door lezers van alle leeftijden ontdekt en gewaardeerd.....

 

Klik hier om meer te lezen

 
15 feb 2017
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

BEVER / GALMAARDEN – Bijzondere Valentijnsviering in de Sint-Martinuskerk

Misviering_valentijn
BEVER / GALMAARDEN – Bijzondere Valentijnsviering in de Sint-Martinuskerk - © Deschuyffeleer
 

Het oogt origineel. Een Valentijnsviering in een kerk. Dat is nochtans wat pastoor Andy Penne met in zijn zog de kerkgemeenschap van Bever, Galmaarden en Tollembeek de gelovigen aanbiedt op zondag 12 februari om 11u in de St-Martinuskerk in het centrum van Bever.....

 

Klik hier om meer te lezen

 
09 feb 2017
Godelieve Deschujyffeleer
© Deschuyffeleer
 

EDINGEN / HERNE / BEVER – Oplossingen voor de parkeerproblemen aan het Edings treinstation in de maak

Img_3798
EDINGEN / HERNE / BEVER – Oplossingen voor de parkeerproblemen aan het Edings treinstation in de maak - Burgemeester Olivier Saint-Amand aan het woord - © Deschuyffeleer
 

De mobiliteit in de Arenbergstad is en blijft een netelig probleem. In afwachting van het vinden van een mirakeloplossing wordt er alleszins al duchtig gesleuteld aan de parkeerproblemen door en in de omgeving van het station, dat nauw aansluit bij de oude stadskern. Een parkeerplaats vinden in het centrum is dan ook geenszins een lachertje, zeker niet overdag op weekdagen. De jongste maanden......

 

Klik hier om meer te lezen

 
08 feb 2017
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

GALMAARDEN - Nieuwjaarsreceptie van vzw De Mark

Editiepajot_galmaarden_de_mark__kopie_
De mensen achter De Mark. - © Marc Colpaert
 

Tijdens de laatste dagen van de maand januari werd verzamelen geblazen door de leden van vzw De Mark in het Baljuwhuis van Galmaarden. De aanwezigen uit Galmaarden maar ook uit Herne en Bever kregen meer informatie over het afgelopen jaar

 

Klik hier om meer te lezen

 
05 feb 2017
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

HERNE / PAJOTTENLAND – Pesten stoppen doe je samen!

Pesten_stoppen_doe_je_samen
HERNE / PAJOTTENLAND – Pesten stoppen doe je samen!
 

Het Huis van het Kind Pajottenland pakt nu dinsdag 7 februari van 20 tot 22u in het Dominicanessenklooster in Herne uit met een vormingssessie rond het thema ‘Pesten stoppen doe je samen!’. De bijeenkomst staat vooral open voor de inwoners van Bever, Galmaarden, Gooik, Herne, Lennik en Pepingen maar ook belangstellenden van buiten die zes kerngemeenten van het Pajottenland zijn welkom......

 

Klik hier om meer te lezen

 
05 feb 2017
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

HERNE – Eenvoudig mediteren aanleren bij Archeduc

Cursus_mediteren
HERNE – Eenvoudig mediteren aanleren bij Archeduc - © Deschuyffeleer
 

Tijdens drie sessies kunnen belangstellenden deze maand terecht bij Vormingpluscentrum Archeduc in het Dominicanessenklooster voor het aanleren van eenvoudig mediteren. De drie sessies gaan telkens door op zondagvoormiddag van 9u30 tot 12u. De cursusdata zijn 12, 19 en 26 februari. Door het succes is de cursus......

 

Klik hier om meer te lezen

 
03 feb 2017
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

Lichtmisvieringen in BEVER, GALMAARDEN EN TOLLEMBEEK

Kaarsen
Lichtmisvieringen in BEVER, GALMAARDEN EN TOLLEMBEEK - © Deschuyffeleer
 
Naar aanleiding van dat feest van Maria Lichtmis wordt er op donderdag 2 februari om 19 uur in de Sint-Martinuskerk van Bever een Heilige Mis opgedragen. Daarin worden kaarsen gezegend. Ook wordt er dan een lichtprocessie gehouden. Kaarsen zijn ter plaatse te verkrijgen. Wie dat wil kan ook kaarsen meebrengen om te laten zegenen......
 

Klik hier om meer te lezen

 
31 jan 2017
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

GALMAARDEN / REGIO - Gratis infomoment over renoveren

Foto_geld
Men kan er ook geld mee winnen

De Woonwinkel Pajottenland organiseert een gratis infomoment over ’Help, ik ga renoveren’, in het Baljuwhuis van Galmaarden. Dit infomoment staat open voor mensen uit Bever, Galmaarden, Herne, Gooik, Pepingen en Lennik. Bij de Woonwinkel

 

Klik hier om meer te lezen

 
30 jan 2017
Marc Colpaert
Kos
 

PAJOTTENLAND – Politie betrapt drie bestuurders op rijden onder alcoholinvloed

Alcoholcontrole_jan_2017
© Deschuyffeleer
 

In de nacht van zaterdag op zondag zette de politie Pajottenland een grootschalige actie op tegen het rijden onder invloed van alcohol en van drugs. Ondanks alle waarschuwingen en sensibiliseringsacties legden toch nog 3 bestuurders een positieve ademtest af. Eén bestuurder zag zich zelfs zijn rijbewijs voorlopig ingetrokken voor 15 dagen......

 

Klik hier om meer te lezen

 
23 jan 2017
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

PAJOTTENLAND - Samen een Pajottenlandfolder uitbrengen

Editiepajot_galmaarden_de_mark_foto_marc_colpaert__kopie_
Natuurverenigingen slaan de handen in elkaar. - Foto Colpaert
 

Drie natuurverenigingen uit het Pajottenland hebben de krachten gebundeld en geven voor de eerste keer samen een Pajottenlandfolder met kalender van natuur-activiteiten in de regio. Natuurpunt Pajottenland (Gooik, Roosdaal, Pepingen), vzw De Mark (Bever, Galmaarden, Herne) en Natuurpunt M.O.Lennik (Lennik) nodigen je van harte uit om in 2017

 

Klik hier om meer te lezen

 
21 jan 2017
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

GALMAARDEN - Pastoor trakteerde op frietjes

Editiepajot_galmaaren_pastoor__kopie_
De pastoor trakteerde op frietjes. - Foto © Marc Colpaert
 

Pastoor Andy Penne is 45 jaar jong geworden en stapte samen met vrienden, familie en parochianen naar het eethuis ‘Het Frietkotmysterie’ om er gezellig samen een pakje friet te eten. “Aangezien ik dit jaar op een zaterdag mijn verjaardag vierde wilde ik eens iets anders doen”, legt de pastoor uit. Na de Misviering in de Sint-Pauluskapel trok hij met vrienden, familie en parochianen uit Tollembeek, Galmaarden en Bever

 

Klik hier om meer te lezen

 
21 jan 2017
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

PAJOTTENLAND – Bemande snelheidscontroles alleen al leveren 17.430 boetes op

Snelheid_2016_boetes
PAJOTTENLAND – Bemande snelheidscontroles alleen al leveren 17.430 boetes op - © Deschuyffeleer
 

Het voorbije jaar diende de politie Pajottenland alleen al tijdens haar bemande snelheidscontroles 17.430 bekeuringen uit te schrijven. In 2015 waren dit er 13.047. Over de onbemande snelheidscontroles en over de trajectcontroles zijn er nog geen jaarcijfers bekend.......

 

Klik hier om meer te lezen

 
17 jan 2017
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

PAJOTTENLAND – De politie wacht een reeks grote uitdagingen

1
PAJOTTENLAND – Commissarissen Philippe De Gelas, Philippe Annys, Serge Roelens en korpschef Marc Hellinckx - © Deschuyffeleer
 

Tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst van de lokale politie Pajottenland haalde korpschef Marc Hellinckx een reeks grote uitdagingen aan waarmee zijn korps de komende maanden zal geconfronteerd worden. Volgens de korpschef wordt het kiezen tussen ofwel verminderen van de dienstverlening ofwel fors verhogen van de personeelscapaciteit. Hoopvol voor het korps is wel dat de vrederechter ......

 

Klik hier om meer te lezen

 
13 jan 2017
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

BEVER – Warme nieuwjaarsbijeenkomst voor het gemeentepersoneel

1_deneyer_willem
BEVER – Warme nieuwjaarsbijeenkomst voor het gemeentepersoneel - Burgemeester Luc Deneyer en OCMW-voorzitter Dirk Willem - © Deschuyffeleer
 

Tijdens de gebruikelijke nieuwjaarsbijeenkomst van het gemeente- en OCMW-bestuur hadden zowel burgemeester Luc Deneyer als voorzitter Dirk Willem veel lof voor hun personeel voor hun optreden en hun inzet tijdens de plotse watersnood en de modderoverlast in de gemeente begin juni. Ook het behalen van de overwinning in de 10.000 stappenclash waarbij Bever......

 

Klik hier om meer te lezen

 
07 jan 2017
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

BEVER – De vormelingen gaan sterzingen voor Kids in Kindia

Sterzingen_7_jan_2017_bever
BEVER – De vormelingen gaan sterzingen voor Kids in Kindia - © Deschuyffeleer
 

Op zaterdag 7 januari trekken de vormelingen op pad om te gaan sterzingen. In kleine groepjes gaan zij dan met hun Driekoningenlied van huis tot huis in de gemeente. Pastoor Andy Penne en de catechisten Liesbeth en Annemie hopen alleszins dat de kinderen overal hartelijk en gul zullen ontvangen worden.......

 

Klik hier om meer te lezen

 
05 jan 2017
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

Gelukkig Nieuwjaar 2017!

Editiepajot

Wij wensen onze talrijke en trouwe lezers en adverteerders een gelukkig, maar vooral gezond 2017! Veel leesplezier in 2017!

 

Klik hier om meer te lezen

 
01 jan 2017
Sam Herremans
ep
 

Het jaaroverzicht in BEVER

Jaaroverzicht_bever
© Deschuyffeleer
 

Het afgelopen jaar was ook deze keer een bron van enkele markante gebeurtenissen in het Makrallendorp. Ook werd Bever niet gespaard van de watersnood die eind mei begin juni het Pajottenland herhaalde keren teisterde. Een overzicht in vogelvlucht.....

 

Klik hier om meer te lezen

 
31 dec 2016
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

GOOIK - Budget van 320.000 euro voor de inrichting van volkstuinen

Editiepajot_galmaarden_moestuin_1_foto_marc_colpaert__kopie_
Mensen van Velt Gooik aan de slag. Foto © Marc Colpaert
 

Joke Schauvliege, Vlaams minister van Omgeving, Natuur en Landbouw, stelt een budget van 320.000 euro ter beschikking voor de inrichting van volkstuinen in het Dominicanenessenklooster in Herne. Het project 'café Courgette' mikt vooral op de jongeren uit de omgeving van Herne en Gooik, leefloongerechtigden aangesloten bij het OCMW van Herne, Galmaarden en Bever

 

Klik hier om meer te lezen

 
31 dec 2016
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 

Laatste Nieuws

Godelieve Deschuyffeleer | 15 feb 2017
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Godelieve Deschuyffeleer | 05 feb 2017
Godelieve Deschuyffeleer | 03 feb 2017
Godelieve Deschuyffeleer | 31 jan 2017
Marc Colpaert | 21 jan 2017
Sam Herremans | 01 jan 2017
Godelieve Deschuyffeleer | 31 dec 2016

archief