Artikels Archief van Bever

BEVER – Sprokkels uit de gemeente- en OCMW-raad van 19 februari 2019

Radan_bever_vanaf_2019
BEVER – Sprokkels uit de gemeente- en OCMW-raad van 19 februari 2019 - © Deschuyffeleer
 

Burgemeester Luc Deneyer nog steeds in functie * Huishoudelijk reglement * Vastgestelde data * Mandaten * Benoeming burgemeester * Onveiligheidsgevoel in het centrum * Bevoegdheden in het bestuurscollege * Nood- en interventieplannen * Lokale Adviescommisie * Erfpacht Providentia * ……

 

Klik hier om meer te lezen

 
21 feb 2019
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

BEVER – Openbaar onderzoek voor drie nieuwe windturbines in Silly/Lessines start binnenkort

Silly_lessines
BEVER – Openbaar onderzoek voor drie nieuwe windturbines in Silly/Lessines start binnenkort - © Deschuyffeleer
 

Na de eerdere verplichte openbare informatievergadering start binnenkort het openbaar onderzoek met betrekking tot de aanvraag van Eoly en de bvba Storm voor het inplanten van drie nieuwe windturbines op het grondgebied van Lessen en Silly in de omgeving van het distributiecentrum van Colruyt en van de reeds operationele windturbine aldaar. Overeenkomstig de Waalse regelgeving dient dat openbaar onderzoek plaats te vinden niet alleen in Ath, Lessines, Silly maar ook in Bever.....

 

Klik hier om meer te lezen

 
07 feb 2019
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

BEVER – Werden de kiezers al dan niet bewust misleid?

Cd_v_thuis_in_bever_chez_nous____bi__v__ne
BEVER – Werden de kiezers al dan niet bewust misleid? - © Deschuyffeleer
 

Dat de jongste verkiezingen voor de gemeenteraad in Bever in een aparte sfeer verliepen hoeft geen betoog. Onder meer het opkomen van de vroegere CD&V-lijst van burgemeester Luc Deneyer onder de nieuwe tweetalige benaming 'Thuis in Bever – Chez nous à Biévène' met Dirk Willem als lijsttrekker evenals het deelnemen van die lijst aan de verkiezingen onder de teruggeschroefde ééntalig Nederlandstalige benaming 'Thuis in Bever'.......

 

Klik hier om meer te lezen

 
06 feb 2019
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

GALMAARDEN - Nieuwe reeks yoga in het Baljuwhuis

Editiepajot_colpaert_galmaarden_yoga_1__kopie_
Schrijf je nu al in. - Foto Marc Colpaert
 

De natuurvereniging vzw De Mark met werkingsgebied in Galmaarden, Herne en Bever gaat vanaf dinsdag 12 februari van start met een lessenreeks yoga en relaxatie oefeningen in het Baljuwhuis van Galmaarden.  Door het grote succes van vorig jaar heeft het bestuur beslist om ook dit jaar een nieuwe lessenreeks te organiseren. "Wij mogen zeker niet klagen, want heel wat mensen zijn zich vorig jaar in het Baljuwhuis komen ontspannen en dat is een goede zaak", zegt voorzitter André Prové. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
04 feb 2019
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

BEVER – Eerstkomende dagen twee stemmige winterconcerten in Rosario

Feb_2019
BEVER – Eerstkomende dagen twee stemmige winterconcerten in Rosario - © Deschuyffeleer
 

Ondanks de recente opzettelijke brandstichting in het woongedeelte van de eigenaars kunnen de geplande topconcerten in B&B Rosario de eerstkomende dagen toch doorgaan. Zo nu op het programma op zondag 3 februari om 17 u 'Drie generaties Franse klavecimbelvirtuozen' met Vlaams virtuoos Korneel Bernolet en op vrijdag 8 februari om 19 u de 'Traditionele Fado-avond'.....

 

Klik hier om meer te lezen

 
02 feb 2019
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

PAJOTTENLAND - De Vlaams-Brabantse burgemeestersmarathon op Radio2

Burgemeestersmarathon_2019
PAJOTTENLAND - De Vlaams-Brabantse burgemeestersmarathon op Radio2 - © Deschuyffeleer
 

Radio2 ontvangt deze week per provincie niet minder dan 275 burgemeesters van Vlaanderen voor de tweede editie van de Burgemeestersmarathon. Morgen, donderdag 31 januari, komen de Vlaams-Brabantse burgemeesters aan het woord. Zij worden gepolst naar hun plannen voor de komende zes jaar en een fotoshoot geeft duiding over wie ze echt zijn.....

 

Klik hier om meer te lezen

 
30 jan 2019
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

BEVER – Uitbaters van Rosario voelen zich na brandstichting in hun B&B in de steek gelaten

Brand_rosario___6_
BEVER – Uitbaters van Rosario voelen zich na brandstichting in hun B&B in de steek gelaten - © Deschuyffeleer
 

'Opzettelijke brandstichting bij nacht in een bewoond pand' luidt de juridische omschrijving van het manifest kwaadwillig veroorzaakt onheil dat Johan Vriens en Sofie Leconte, de zelfstandige uitbaters van B&B Rosario pal in het centrum van het dorp, in de nacht van dinsdag op woensdag te beurt viel. Buiten zowel de zakelijke als de morele schade zitten beiden enkele dagen na het gebeuren nog steeds met veel meer vragen dan antwoorden. Wie en waarom......

 

Klik hier om meer te lezen

 
27 jan 2019
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

BEVER – Liturgische viering in het teken van Damiaanactie

1_legato_damiaan_bever__7_
BEVER – Liturgische viering in het teken van Damiaanactie - © Deschuyffeleer
 

De misviering zaterdagavond in de Sint-Martinuskerk stond in het teken van pater Damiaan en de jaarlijkse Damiaanactie. Zij werd opgeluisterd door het Legatokoor en gevolgd door een verkoop van stiften. De opbrengst daarvan moet mee zorgen dat het sociale stigma rond lepra wordt doorbroken......

 

Klik hier om meer te lezen

 
27 jan 2019
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

BEVER – Nieuwe gemeenteraad nu toch geïnstalleerd, burgemeester evenwel nog niet benoemd

Installatievergadering_bever_22_jan_2019__1_
BEVER – Nieuwe gemeenteraad nu toch geïnstalleerd, burgemeester evenwel nog niet benoemd - © Deschuyffeleer
 

Het was uittredend voorzitter van de gemeenteraad en tevens uittredend burgemeester Luc Deneyer (CD&V) die noodgedwongen de installatievergadering van de nieuw samengestelde gemeenteraad diende in te leiden. Ondanks de geldigverklaring van de verkiezingsuitslagen door de Raad voor Verkiezingsuitslagen in haar arrest van 7 januari en het achterwege blijven van enige verder beroepsprocedure bij de Raad van State blijft de benoeming van de nieuw voorgedragen burgemeester Dirk Willem (Thuis in Bever) nog steeds achterwege.....

 

Klik hier om meer te lezen

 
23 jan 2019
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

Klusjes? Wijk-werken kan u helpen in onze REGIO

Logo_ww_haviland
 

 Onder organisatie van Vlaams minister Philippe Muyters, ging op 1 januari 2018 ‘Wijk-werken’ van start.  Eén van die organisatoren voor Vlaams-Brabant is Haviland Intercommunale uit Zellik en het is Marleen Wynant die de coördinatie verzorgt.

 

Klik hier om meer te lezen

 
17 jan 2019
Marc Sluys
 

BEVER – Resterende PWA-gelden zijn geschonken aan het OCMW

Hi-cdenv_3_maart-_mw20310
BEVER – Resterende PWA-gelden zijn geschonken aan het OCMW - Foto ingezonden
 

Ook in Bever werd de werking van het Plaatselijk Werkgelegenheidschap (PWA) afgesloten en in hetzelfde domein vervangen door het nieuw Wijk-Werken. Het PWA was in iedere gemeente werkzaam in een vzw-vorm. Het overblijvend budget werd nu geschonken aan het OCMW.....

 

Klik hier om meer te lezen

 
16 jan 2019
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

BEVER – Klacht tegen uitslag van gemeenteraadsverkiezingen ongegrond verklaard

Klacht_ongegrond_verklaard
BEVER – Klacht tegen uitslag van gemeenteraadsverkiezingen ongegrond verklaard - © Deschuyffeleer
 

De Raad van Verkiezingsbetwistingen heeft de klacht van Rudi Geuens en Yvo Reygaerts, twee nieuw verkozenen voor de lijst 'Open voor de Mens,' tegen de uitslag van de jongste gemeenteraadsverkiezingen in zijn arrest van 7 januari wel ontvankelijk doch ongegrond verklaard. In hetzelfde arrest wordt de uitslag van de verkiezingen dan ook definitief vastgesteld.......

 

Klik hier om meer te lezen

 
10 jan 2019
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

BEVER – Met Bibbem naar komedie Antwaarps Theater in Geraardsbergen

Bibbem_a_ps_theater
BEVER – Met Bibbem naar komedie Antwaarps Theater in Geraardsbergen - © Deschuyffeleer
 

Op zondag 3 februari trekt Bibbem (Bever in Beweging – Biévène en Mouvemant) naar de voorstelling 'Café René' van het welbekend Antwerps Teater-gezelschap in de Arjaan in Geraardsbergen. Gelet op de grote belangstelling voor de voorstellingen van deze theatergroep heeft het Bibbembestuur alvast een zeker aantal toegangskaarten vastgelegd......

 

Klik hier om meer te lezen

 
10 jan 2019
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

BEVER – Het is nu wachten op het arrest van de Raad voor Verkiezingsbetwistingen

Wachten_op_resultaat_raad_betwisting_1
BEVER – Het is nu wachten op het verdict van de Raad voor Verkiezingsbetwistingen - © Deschuyffeleer
 

Na de zitting van de Raad voor Verkiezingsbetwistingen afgelopen donderdag na een klacht van de nieuw verkozen gemeenteraadsleden Rudi Geuens en Yvo Reygaerts over het verloop van de jongste gemeenteraadsverkiezingen is het nu wachten op het arrest. Inmiddels hebben beide eisers via hun raadsman blijkbaar ook wel een heropening van de debatten voor de Raad gevraagd op basis van bijkomende elementen rond verkiezingsuitgaven.....

 

Klik hier om meer te lezen

 
05 jan 2019
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

BEVER – Een terugblik met afscheidnemende burgemeester Luc Deneyer op lokale bestuurspolitiek

Burgemeester_luc_deneyer_jan_2019
BEVER – Een terugblik met afscheidnemende burgemeester Luc Deneyer op lokale bestuurspolitiek - © Deschuyffeleer
 

Na vijf legislaturen in de gemeenteraad, twee als eerste schepen en drie als burgemeester, bleek Luc Deneyer (65) bij de jongste gemeenteraadsverkiezingen niet langer begerig nog een vervolg te breien aan zijn politieke carrière. Gezondheidsproblemen speelden daarbij een grote rol. Normaal zou hij de burgemeestersjerp met Nieuwjaar dienen overgedragen te hebben aan zijn opvolger maar een klacht bij de Raad voor Verkiezingsbetwistingen maakte dat alsnog onmogelijk......

 

Klik hier om meer te lezen

 
04 jan 2019
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

Gelukkig Nieuwjaar 2019!

Editiepajot

Wij wensen onze talrijke en trouwe lezers en adverteerders een gelukkig, maar vooral gezond 2019! Veel leesplezier in het nieuwe jaar!

 

Klik hier om meer te lezen

 
01 jan 2019
Sam Herremans
ep
 

GALMAARDEN - Vier van de zes burgemeesters stoppen

Editie_colpaert_galmaarden_zes_burgemeesters_1__kopie_
Vier van de zes Pajotse burgemeesters stoppen. - Foto Marc Colpaert
 

Zes Pajotse burgemeesters kwamen op vrijdag samen in de collegezaal van het gemeentehuis van Galmaarden, voor vier van hen is het de laatste keer, want volgend jaar stoppen ze als burgemeester. Burgemeester Pierre Deneyer(CD&V) uit Galmaarden nodigde zijn collega's Kris Poelaert(CD&V) uit Herne, Luc Decrick(CD&V)uit Pepingen, Michel Doomst(CD&V) uit Gooik, Luc Deneyer(CD&V) uit Bever 

 

Klik hier om meer te lezen

 
18 dec 2018
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

PAJOTTENLAND – Politie wil dienstverlening verder uitbouwen en ontwikkelen

Eindejaarsdrink_politie_2018__1_
Eindejaarsontvangst Politie Pajottenland (Baljuwhuis Galmaarden - Op de voorgrond leden politieraad - © Deschuyffeleer
 

De politie hield haar jaarlijkse eindejaarsbijeenkomst in het Baljuwhuis in Galmaarden. Naar toekomend jaar toe wil zij haar dienstverlening alleszins sterk uitbouwen en verder ontwikkelen via onder meer het gebruik van een digitaal afsprakenplatform en het instellen van een blauw telefoonnummer......

 

Klik hier om meer te lezen

 
18 dec 2018
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

PAJOTTENLAND – Sprokkels uit de politieraad van maandag 17 december 2018

Dsc05574
Laatste politieraad in de aflopende gemeentelijke legislatuur - © Deschuyffeleer
 

Nieuw politiehuis * radiocommunicatieapparatuur * laatste politieraad * .....

 

Klik hier om meer te lezen

 
18 dec 2018
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

HERNE – Brasserie Folensela verkozen als meest kindvriendelijke eetgelegenheid in het Pajottenland

Hvhk_kindvriendelijk_resto_2018__1_
HERNE – Brasserie Folensela verkozen als meest kindvriendelijke eetgelegenheid in het Pajottenland - © Deschuyffeleer
 

Het was Ineke Brems, de coördinator van de SMUL-werkgroep, die samen met vertegenwoordigers van de partnerverenigingen van ‘Huis van het Kind Pajottenland’ in de raadzaal van Herne het resultaat mocht bekend maken van de eerste SMUL-actie. De felicitaties gingen naar alle deelnemende horecazaken maar meer in het bijzonder naar de Brasserie Folensela gevestigd aan de Ninoofstesteenweg 11 in Vollezele die meteen ook een jaar lang de titel mag dragen van meest kindvriendelijk eetgelegenheid in het Pajottenland.......

 

Klik hier om meer te lezen

 
10 dec 2018
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 

Laatste Nieuws

Godelieve Deschuyffeleer | 06 feb 2019
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Godelieve Deschuyffeleer | 27 jan 2019
Godelieve Deschuyffeleer | 16 jan 2019
Sam Herremans | 01 jan 2019

archief