Artikels Archief van Bever

BEVER/REGIO – Toerisme Vlaanderen vierde 10de verjaardag toegankelijkheidslabel

1_toegankelijkheidslabel___26_
BEVER/REGIO – Toerisme Vlaanderen vierde 10de verjaardag toegankelijkheidslabel - Minister Ben Weyts- Rosario - © Deschuyffeleer
 

Vlaams minister van Toerisme Ben Weyts vierde samen met Toerisme Vlaanderen de tiende verjaardag van het Vlaams label voor toegankelijk toerisme in B&B Rosario, het klein wit kloostergebouw in de schaduw van de dorpskerk van Bever. Hierbij werden enkele van de allereerste logiesuitbaters die tien jaar geleden het label behaalden onthaald op een erkenning en werden ook  een 10-tal nieuwe toegankelijkheidslabels uitgereikt.....

 

Klik hier om meer te lezen

 
23 nov 2017
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

HERNE – Sprokkels uit de gemeenteraad van 22 november

Herne
HERNE – Sprokkels uit de gemeenteraad van 22 november - © Deschuyffeleer
 
De dekenij * Budgetwijziging * Politieverordening * Eénrichting in Oud-Klooster * Sportregio Pajottenland * Taalcorrectheid * …..
 

Klik hier om meer te lezen

 
23 nov 2017
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

EDINGEN – La Gadouzienne verwacht opnieuw een massa mountainbikers

Gadouzienne_2017
EDINGEN – La Gadouzienne verwacht opnieuw een massa mountainbikers - © Deschuyffeleer
 

Op zondag 26 november pakt fietsclub ‘Le Cyclo Bol d’Air’ vanuit het sportcentrum Nautisport uit met de 26ste editie van haar inmiddels wijd en zijd welbekende mountainbiketochten ‘La Gadouzienne’. Die tochten lopen niet alleen doorheen het uniek kader van het stadspark van Edingen met zijn vermaarde archecturale hoogstandjes maar ook onder meer doorheen de prachtige bossen van Edingen, Silly en nu ook Lombise......

 

Klik hier om meer te lezen

 
19 nov 2017
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

Duurzaamste vereniging van DILBEEK

2017_upcycling_01
 

Op zondag 12 november reikte het college van burgemeester en schepenen van Dilbeek voor de eerste keer de duurzaamheidsprijs uit aan de duurzaamste vereniging en het duurzaamste evenement van Dilbeek. Het initiatief kwam van Westrand, in het kader van The Only Way is UP/CYCLING.

 

Klik hier om meer te lezen

 
15 nov 2017
Sam Herremans
ingezonden
 

BEVER – Sprokkels uit de gemeenteraad van 14 november

Bever
BEVER – Sprokkels uit de gemeenteraad van 14 november - © Deschuyffeleer
 
Hervorming PWA-stelsel naar Wijk-werken met Haviland * Eerstelijnszone Zorg en Gezondheid Pajottenland * Leegstaande en verwaarloosde woningen en gebouwen * Toewijzingsreglement voor sociale huurwoningen * Onderhoud van de wegeninfrastructuur * Interlokale vereniging Sportregio Pajottenland * Gemeentelijke uitleendienst * OCMW budgetwijziging 2017-1 * Kerkfabriek Sint-Martinus budgetwijziging 2017-1 * Definitieve vastlegging straatnaam Calvaire * Voorlopige vaststelling ontwerp rooilijnen- en innemingsplan Akrenbos Domein * Goedkeuring van wegentracé * Feestzaal * Tonnagebeperking * …….
 

Klik hier om meer te lezen

 
15 nov 2017
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

BEVER - Plezier op 't Mollenhof

Editiepajot_bever_fre_2__kopie_
Gezellig bij de beesten. - Foto Marc Colpaert
 

Tijdens de herfstvakantie amuseerden een groepje kinderen zich op 't Mollenhof in Bever, zo hielpen ze boer Free met tal van werkjes op de boerderij. Gedurende de herfstvakantie waren een zestal kinderen aan het 'werk' op de boerderij van boer Free. "Ik heb deze kinderen aangeleerd hoe ze de geiten, cavia's, 

 

Klik hier om meer te lezen

 
14 nov 2017
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

HERNE/BEVER/GALMAARDEN – Infoavond over brandveiligheid voor horeca- en aanverwante zaken

Brandbeveiliging_horeca___1_
HERNE/BEVER/GALMAARDEN – Infoavond over brandveiligheid voor horeca- en aanverwante zaken - © Deschuyffeleer
 

In het kader van het bevorderen van de brandveiligheid en onder het motto ‘voorkom brand in je pand’ waren het de gemeentebesturen van Herne, Bever en Galmaarden die de eigenaars, uitbaters en verantwoordelijken van horecazaken en jeugdlokalen uitnodigden op een informatievergadering in het Dominicanessenklooster......

 

Klik hier om meer te lezen

 
14 nov 2017
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

BEVER / HERNE – Oorlogsslachtoffers plechtig herdacht

11_nov_12017__1_
BEVER / HERNE – Oorlogsslachtoffers plechtig herdacht - © Deschuyffeleer
 

Naar aanleiding van de Wapenstilstand op het einde van de Eerste Wereldoorlog in 1918 werden ook in Bever en Herne door de gemeentebesturen samen met de oudstrijdersbonden en de vaderlandslievende verenigingen aan de verschillende oorlogsmonumenten herdenkingsplechtigheden met een bezinningsmoment opgezet......

 

Klik hier om meer te lezen

 
11 nov 2017
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

BEVER - Kinderparadijs opent de deuren

1
BEVER - Kinderparadijs Bever Hof opent de deuren - © Deschuyffeleer
 

Het was feest in de Wijnhoeve in de Kamstraat 29. Uitbaters Danny De Cuyper en Annick Van den Bossche trakteerden er het gemeente- en OCMW-bestuur, familie, vrienden en kennissen op de officiële opening van hun nieuwe kinderboerderij en indoorspeeltuin ‘Bever Hof’. Deze gloednieuwe zaak wordt ongetwijfeld.....

 

Klik hier om meer te lezen

 
02 nov 2017
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

BEVER – Eerste Halloweenwandeling van Ak’cent meteen een groot succes

1
BEVER – Eerste Halloweenwandeling van Ak’cent meteen een groot succes - Foto H. Claus
 

De ouderraad van de gemeentelijke basisschool Ak’cent organiseerde voor de eerste keer een sfeervolle Halloweenwandeling. Het concept bestond uit een wandeling van 5 km doorheen de gemeente met onderweg onder meer opdrachten voor de kinderen, tal van figuranten evenals optredens van de dansgroepen Camargo en Just2dance......

 

Klik hier om meer te lezen

 
31 okt 2017
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

BEVER – Enorm veel schade bij poging geldautomaat van bankkantoor leeg te roven

1
BEVER – Enorm veel schade bij poging geldautomaat van bankkantoor leeg te roven - Danny Dasseleer, Kris Poelaert en Maxime Vanholder - © Deschuyffeleer
 

Afgelopen nacht hebben drie gemaskerde onbekenden gepoogd de geldautomaat van het Record-bankkantoor van Pajot Partners aan de Plaats in het centrum van de gemeente leeg te plunderen door die te laten ontploffen. De ravage aan het kantoor en in de nabije omgeving is groot. De daders wisten echter geen buit te maken en kwamen dan ook van een kale reis thuis...

 

Klik hier om meer te lezen

 
31 okt 2017
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

BEVER – Den Heksenketel viert zijn 10de verjaardag

1_den_heksenketel__15_
BEVER – Den Heksenketel viert zijn 10de verjaardag - © Deschuyffeleer
 

Den Heksenketel, de welbekende frituur van Danny Moonens en Elke Vanderperre in het centrum van Bever vierde deze maand zijn tienjarig bestaan.  De apotheose van deze viering was de trekking van een winnend tombolanummer dat recht geeft op een jaar lang gratis friet. Om het de talrijke bezoekers aangenaam te maken werd de frietjeszaak voor de gelegenheid.....

 

Klik hier om meer te lezen

 
29 okt 2017
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

PAJOTTENLAND – Sprokkels uit de politieraad van 23 oktober

Logo_sprokkels_uit_de_politieraad
 
Eedaflegging * Nieuw lid in de raad * Nieuw politiehuis * Begrotingswijzigingen * Begroting 2018 * Haviland * Aankopen * Politiepost Pepingen * Reglement van Orde * Jaarverslag * Camerabeleid * Communicatie via EU-mails * Nationale veiligheidsbevraging * …..
 

Klik hier om meer te lezen

 
24 okt 2017
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

HERNE/BEVER – Merkwaardige lezing door schrijfster Kristien Hemmerechts

Hemmerechts
HERNE/BEVER – Merkwaardige lezing door schrijfster Kristien Hemmerechts - © Deschuyffeleer
 

Op dinsdag 31 oktober om 20u ontvangen het Herns gemeentebestuur en zijn cultuurraad in de bibliotheek Petrus Naghel schrijfster Kristien Hemmerechts voor een lezing naar aanleiding van haar meest recente boek ‘Er gebeurde dit, er gebeurde dat’......

 

Klik hier om meer te lezen

 
22 okt 2017
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

HERNE/BEVER – Ook de N-VA komt op met kandidatenlijsten voor de komende gemeenteraadsverkiezingen

Verkiezingen_2018_2
HERNE/BEVER – Ook de N-VA komt op met kandidatenlijsten voor de komende gemeenteraadsverkiezingen - © Deschuyffeleer
 

Enige dagen nadat, op de N-VA na, de plaatselijke politieke tenoren enige premature kleur bekenden over de samenstelling van hun lijsten met het oog op de komende gemeenteraadsverkiezingen van 14 oktober 2018 heeft nu toch ook de N-VA een tipje van de sluier gelicht nopens zijn intenties.....

 

Klik hier om meer te lezen

 
22 okt 2017
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

BEVER – Kids in Kindia en delegatie Le Dauphin ontvangen op gemeentehuis

1
BEVER – Kids in Kindia en delegatie Le Dauphin ontvangen op gemeentehuis - © Deschuyffeleer
 

Nog tot eind volgende week is een Le Dauphin-delegatie met Sow Mamadou, Sadjo Gassama en Engeline Quendeno te gast bij Kids in Kindia (KIK), de vzw die zich vooral onder de impuls van ex-onderwijzeres Martien Frisch, Marleen Schoemaekers, Luc Plasman en Dorinda Letouche specifiek inzet voor die ‘Le Dauphin’,......

 

Klik hier om meer te lezen

 
21 okt 2017
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

HERNE/BEVER – Verrassende ontwikkelingen in het plaatselijk politiek bestel voor de komende gemeenteraadsverkiezingen

Verkiezingen_2018_2
HERNE/BEVER – Verrassende ontwikkelingen in het plaatselijk politiek bestel voor de komende gemeenteraadsverkiezingen - © Deschuyffeleer
 

Over nagenoeg precies een jaar komt de stembusgang voor de gemeenteraadsverkiezingen er weer aan. Blijkt dat de plaatselijke afdelingen van de verschillende partijen en fracties inmiddels al druk doende zijn met het samenstellen van hun lijsten. Dat blijkt niet overal van een leien dakje te lopen en levert hier en daar al enkele merkwaardige trends en evoluties op. Naar analogie met .....

 

Klik hier om meer te lezen

 
14 okt 2017
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

BEVER - Met 1500 waren ze om te genieten van de 13de Halloweentochten van Klimax

Img_3895
BEVER - Met 1500 waren ze om te genieten van de 13de Halloweentochten van Klimax - © Deschuyffeleer
 

Volgens de overlevering zou de vrijdag ook onder meer een kwade naam gekregen hebben omdat op die dag door de Romeinen doodvonnissen werden voltrokken terwijl 13 aan zijn nare bijklank zou gekomen zijn omdat heksen graag vergaderen met z’n dertienen. ‘Friday the 13th’ was dan ook het veelbelovend thema voor de 13de Halloweentochten van Klimax......

 

Klik hier om meer te lezen

 
14 okt 2017
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

HERNE/BEVER – Wie pikt in op de eerstkomende bloedinzamelingen?

Bloed_geven_okt_nov_dec
HERNE/BEVER – Wie pikt in op de eerstkomende bloedinzamelingen? - © Deschuyffeleer
 

Wie ook daadwerkelijk solidariteit wil betuigen met de medemens kan hiervoor eveneens om de drie maanden  terecht op een van de bloedinzamelingen van het Rode Kruis Vlaanderen in Herne en Bever. Daarbij zijn nieuwe donoren uiteraard ook steeds bijzonder welkom. Vooral donoren met een negatieve bloedgroep zijn fel gegeerd en zeker die met de bloedgroep O-......

 

Klik hier om meer te lezen

 
14 okt 2017
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

Team 63 wint Goedgezinde BEVERse Quiz

Team_63_winnaars
Team 63 wint Goedgezinde BEVERse Quiz - Foto ingezonden
 

De 3de editie van de Goed Gezinde Beverse Quiz was een kolfje naar de hand van Team 63. Die ploeg scoorde 99 punten en mocht zo met de hoofdprijzen naar huis. Het podium werd vervolledigd door de Fanfare Sint-Pieter-Herleving (95) en FC Team Botjes (89). In totaal namen 19 ploegen deel aan de quiz in een organisatie van leden van de plaatselijke CD&V-afdeling.....

 

Klik hier om meer te lezen

 
12 okt 2017
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 

Laatste Nieuws

Godelieve Deschuyffeleer | 23 nov 2017
Sam Herremans | 15 nov 2017
Godelieve Deschuyffeleer | 15 nov 2017
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 14 nov 2017
Godelieve Deschuyffeleer | 11 nov 2017
Godelieve Deschuyffeleer | 02 nov 2017
Godelieve Deschuyffeleer | 29 okt 2017
Godelieve Deschuyffeleer | 24 okt 2017
Godelieve Deschuyffeleer | 12 okt 2017

archief