Artikels Archief van Bever

BEVER – Felicitaties voor de 103 jaar van Jeanne Weverbergh

Jeanne_weverbergh_100_jaar___1_
BEVER – Felicitaties voor de 103 jaar van Jeanne Weverbergh - Archieffoto 2014 © Deschuyffeleer
 

Vandaag precies 103 jaar geleden werd Jeanne Weverbergh geboren. Door haar minder goede gezondheidstoestand verliep de viering van die verjaardag evenwel ietwat in mineur. Drie jaar terug bleek zij nog een kwieke oude dame die zich toen alle belangstelling naar aanleiding van haar viering als honderdjarige best liet welgevallen.......

 

Klik hier om meer te lezen

 
24 mei 2017
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

BEVER – Met fietspooling van de ene schoolvestiging naar de andere

Img_0621
BEVER – Met fietspooling van de ene schoolvestiging naar de andere - © Deschuyffeleer
 

‘Fietsen is gezond voor kinderen en begeleider(s)’ is de insteek die juf Veronique Van Belle, vestigingsverantwoordelijke van de gemeentelijke basisschool Ak’Cent op Akrenbos op het idee bracht om met leerlingen aan fietspooling te doen tussen de vestiging Akrenbos en de vestiging Centrum......

 

Klik hier om meer te lezen

 
24 mei 2017
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

PAJOTTENLAND - Vlug intekenen voor de zomeractiviteiten van de jeugdregio is de boodschap

Flyer_jeugdregio_zomer_2017_-_voorkant
PAJOTTENLAND - Vlug intekenen voor de zomeractiviteiten van de jeugdregio is de boodschap - © Deschuyffeleer
 

De jeugdregio Pajottenland zet ook dit jaar gezamenlijk een aantal zomeractiviteiten op het getouw voor de jeugd van Bever, Galmaarden, Gooik, Herne, Lennik en Pepingen. Door de positieve ervaringen in het verleden is aanmelden en intekenen voor deelname dan ook zo snel als mogelijk de boodschap.....

 

Klik hier om meer te lezen

 
12 mei 2017
Godelieve Deschuyffeleer
Affiche
 

HERNE – Wie neemt alsnog een initiatief voor Vlaanderen Feest?

Vlaanderen_feest
HERNE – Wie neemt alsnog een initiatief voor Vlaanderen Feest?
 

Met dank aan honderden lokale organisatiepartners overal in Vlaanderen brengt Vlaanderen Feest! ook dit jaar opnieuw een ‘feestival’ vol geanimeerd gemeenschapsleven op gang gedurende 11 dagen op en rond de Vlaamse feestdag op 11 juli. Vlaanderen Feest! honoreert die samenwerking dan met een aantrekkelijke financiële tussenkomst in de gemaakte realisatiekosten door de organisatiepartners.....

 

Klik hier om meer te lezen

 
12 mei 2017
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

GALMAARDEN - Kinderen uit de bol op MEGA fuif

Editiepajot_mega_fuif_2__kopie_
Volk was er genoeg in de Willem Tell en het was er veel te warm. - Foto Marc Colpaert
 

Bijna 400 kinderen gingen uit de bol in de toch wel heel warme zaal Willem Tell in Tollembeek, voor de MEGA fuif een organisatie van zes Pajotse gemeenten. Niet minder dan 16 scholen uit de gemeenten Pepingen, Bever, Galmaarden, Herne, Gooik en Lennik stuurden hun leerlingen van het zesde leerjaar naar deze 'coole' MEGA(wat staat voor Mijn Eigen Goede Antwoord)fuif in Tollembeek. De bedoeling was om te fuiven zonder alcohol, drugs of tabak.

 

Klik hier om meer te lezen

 
11 mei 2017
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

Voortaan alle zondagen kennismakingsochtend bij Golf Club EDINGEN

Golf0001
Voortaan alle zondagen kennismakingsochtend bij Golf Club EDINGEN - Foto ingezonden
 

Wie graag in de beste omstandigheden in een enig mooi en vanuit Brussel en het Pajottenland vlot bereikbaar kader golf wil ontdekken en leren spelen kan de komende periode daartoe alleszins terecht bij Golf Club Edingen. Die club pakt nu immers de komende zondagen aan bijzonder aantrekkelijke voorwaarden uit met kennismakingsochtenden die speciaal gericht zijn op nieuwkomers in de golfwereld......

 

Klik hier om meer te lezen

 
08 mei 2017
Godelieve Deschuyffeleer
Foto ingezonden
 

HERNE – De 40ste editie van de jaarmarkt klaar voor 25.000 bezoekers

Jaarmarkt_aankondiging_ep
HERNE – De 40ste editie van de jaarmarkt klaar voor 25.000 bezoekers - © Deschuyffeleer
 

Na de veelbelovende feestavond Vlambiance met een pleiade Vlaamse vedetten voor de viering van ‘40 jaar jaarmarkt’ de vrijdag vooraf, pakt het jaarmarktcomité met voorzitter Jean-Pol Demel op Pinkstermaandag 5 juni andermaal uit met de jaarlijkse jaarmarkt, meteen de grootste en de meest gezellige in de wijde omgeving. Zoals steeds oogt het programma ook deze keer bijzonder aantrekkelijk.......

 

Klik hier om meer te lezen

 
08 mei 2017
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

BEVER / TOLLEMBEEK – Mechelse deken Guy Dekeersmaeker dient H. Vormsel toe

1
BEVER / TOLLEMBEEK – Mechelse deken Guy Dekeersmaeker dient H. Vormsel toe - © Deschuyffeleer
 

Het is E. H. Guy De Keersmaeker , de deken van Mechelen, die in de Sint-Martinuskerk in Bever samen met pastoor Andy Penne het H. Vormsel toediende aan de vormelingen van de parochies Bever en Tollembeek. Voor goed 43 kinderen die voor het merendeel eerder dit jaar hun Plechtige Communie deden werd dit zo waar een buitengewone heuglijke gebeurtenis die hen allicht hun gans leven zal tekenen en bijblijven......

 

Klik hier om meer te lezen

 
08 mei 2017
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

HERNE – Pleiade Vlaamse vedetten op feestavond voor 40 jaar jaarmarkt

Image1
HERNE – Pleiade Vlaamse vedetten op feestavond voor 40 jaar jaarmarkt - Affiche
 

In de aanloop naar de 40ste editie van de jaarmarkt op pinkstermaandag 5 juni pakt het jaarmarktcomité alvast al de vrijdagavond voordien, op 2 juni, uit met een groots feestgebeuren met optredens van welbekende Vlaamse artiesten en dit vanaf 21u. Met die flinke portie Vlambiance in de jaarmarkttent langsheen de Ninoofsesteenweg moet die avond dan ook......

 

Klik hier om meer te lezen

 
08 mei 2017
Godelieve Deschuyffeleer
Affiche
 

GOOIK - Op zoek naar Pajotse dames die willen voetballen

Editiepajot_gooik_vrouwenvoetbal__kopie_
Vrouwen gezocht uit het Pajottenland. - Foto Marc Colpaert
 

Dames uit het Pajottenland die graag willen voetballen kunnen vanaf nu terecht in de sporthal Koornmolen in Gooik. Het eerste seizoen van de LZV Cup Ring werd officieel afgesloten met de wedstrijd ZVC De Mal'heurkes tegen ZVC Wicked Wolves. Deze competitie is in september 2016 van start gegaan met 3 Gooikse damesploegen, naast voornoemde ploegen traden ook ZVC The Black Ladies aan in deze onderlinge confrontaties.

 

Klik hier om meer te lezen

 
07 mei 2017
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

GOOIK - Meer Groen in het Pajottenland

Editiepajot_gooik_groen__kopie_
Meer Groen in het Pajottenland. - Foto Marc colpaert
 

 De partij Groen kwam naar het restaurant 't Zwart Schaap in Gooik om mensen uit dit deeltje van het Pajottenland er van te overtuigen voor een groene en sociale gemeente te kiezen. In Vlaams-Brabant bestuurt Groen mee in 14 gemeenten. In het Pajottenland onder andere in Ternat, Beersel en Dilbeek. In heel wat gemeenten konden kiezers nog niet op Groen stemmen en daar wilt Groen verandering in brengen.

 

Klik hier om meer te lezen

 
07 mei 2017
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

BEVER/HERNE/GALMAARDEN – Pastoor Penne benoemd in Holsbeek

Viering_15_jaar_pastoor_andy_penne-_gdg___53_
BEVER/HERNE/GALMAARDEN – Pastoor Penne benoemd in Holsbeek - © Deschuyffeleer
 

Wat al een tijdje in de lucht hing is in de loop van de dag ook bewaarheid geworden. Op aangeven van kardinaal De Kesel verlaat pastoor Andy Penne de parochies in Bever, Galmaarden en Tollembeek om in de toekomst de herderlijke zorg over de parochies Sint-Maurus Holsbeek, Sint-Catherina Kortrijk-Dutsel, Sint-Lambertus Nieuwrode en Sint-Pieter Sint-Pieters-Rode waar te nemen.....

 

Klik hier om meer te lezen

 
05 mei 2017
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

EDINGEN/HERNE/BEVER – Classic Vespa Club GERAARDSBERGEN pakt uit met 1ste rondrit

17190717_10155060282638686_2413267366057196235_n__002_
EDINGEN/HERNE/BEVER – Classic Vespa Club GERAARDSBERGEN pakt uit met 1ste rondrit - Affiche
 

Op zondag 28 mei organiseert Classic Vespa Club Geraardsbergen zijn 1ste bepijlde rondrit. De tocht van 90 km doet daarbij vooral Le Pays des Collines aan. Met een halte in het stadspark in Edingen omstreeks 11u30 à 12u00 biedt de club de deelnemers tevens een enige gelegenheid om met hun troeteltoys dit enig mooi en uitgestrekt park met zijn......

 

Klik hier om meer te lezen

 
04 mei 2017
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

PAJOTTENLAND – Jeugdregio wil studenten helpen met blokspots

1_blokspots_pajottenland_2017__21_
PAJOTTENLAND – Jeugdregio wil studenten helpen met blokspots - © Deschuyffeleer
 

Van 22 mei tot en met 30 juni kunnen studenten van het secundair en hoger onderwijs in Pepingen, Lennik, Gooik, Galmaarden, Bever en Herne terecht op geschikte locaties of blokspots om in de best mogelijke omstandigheden te kunnen studeren. Het was Joost Dedoncker van de jeugddienst Gooik die het project toelichtte in het Dominicanessenklooster in Herne....

 

Klik hier om meer te lezen

 
04 mei 2017
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

BEVER – Kaatsploeg wil zich absoluut handhaven in de hoogste nationale reeks

Kaatsers_bever_2017__6_
BEVER – Kaatsploeg wil zich absoluut handhaven in de hoogste nationale reeks - © Deschuyffeler
 

Met het stijgen met de eerste ploeg naar Nationale 1 komt Pelote Club Bever voor een nieuwe grote uitdaging te staan. Niet zozeer het bestuur wilde om hoofdzakelijk financiële redenen opnieuw de sfeer van de hoogste nationale reeks opsnuiven. Het waren vooral de spelers, die zich overigens vorig seizoen door hard knokken tot vice-kampioen in Nationale 2 kroonden,......

 

Klik hier om meer te lezen

 
29 apr 2017
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

BEVER / GALMAARDEN – Verlaat Pastoor Andy Penne binnenkort het Pajottenland ?

Viering_15_jaar_pastoor_andy_penne-_gdg___53_
BEVER / GALMAARDEN – Verlaat Pastoor Andy Penne binnenkort het Pajottenland ? - © Deschuyffeleer
 

Er lopen alsmaar meer hardnekkige geruchten zowel in Bever als in Galmaarden dat pastoor Andy Penne binnenkort zijn bediening in Bever, Tollembeek en Galmaarden dient in te ruilen voor een bediening in het Leuvense. Dat zou dan Holsbeek worden. Het voorstel gaat uit van de bisschopsraad van het aartsbisdom Mechelen-Brussel. Een definitieve beslissing valt toekomende vrijdag......

 

Klik hier om meer te lezen

 
28 apr 2017
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

BEVER – Opnieuw twee topconcerten in Rosario

Rosario_mei_2017
BEVER – Opnieuw twee topconcerten in Rosario - © Deschuyffeleer
 

Tijdens de meimaand pakt Rosario, het voormalig klooster in het centrum dat met diep respect voor mens en omgeving werd omgetoverd tot een leuke B&B met een authentieke concertzaal, opnieuw uit met twee merkwaardige concerten. Op zondag 7 mei om 11u staat ‘Resonance’ geprogrammeerd terwijl op zaterdag 13 mei om 20u pianist Thomas Boodts er een solo-recital verzorgt.....

 

Klik hier om meer te lezen

 
28 apr 2017
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

PAJOTTENLAND – Politie kan bogen op bijzonder positieve jaarresultaten voor verkeer

Politie_jaarresultaat_verkeer
PAJOTTENLAND – Politie kan bogen op bijzonder positieve jaarresultaten voor verkeer - © Deschuyffeleer
 

De politie Pajottenland, die de basispolitiezorg verzekert in Bever, Galmaarden, Gooik, Herne, Lennik en Pepingen, kan, door een gecibleerde inzet weliswaar met beperkte middelen, voor het afgelopen jaar bijzonder positieve resultaten voorleggen op het gebied van verkeer. Zo diende zij in de loop van het jaar slechts 71 verkeersongevallen met lichamelijk letsel vast te stellen......

 

Klik hier om meer te lezen

 
25 apr 2017
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

BEVER – Infonamiddag over ‘Alcohol en Ouder Worden’

Bibbem_fedos_alcohol
BEVER – Infonamiddag over ‘Alcohol en Ouder Worden’ - © Deschuyffeleer
 

In samenwerking met Fedos, de overkoepelende federatie van onafhankelijke seniorenverenigingen, en Bibbem organiseert de seniorenraad op dinsdag 9 mei om 14u in zaal Camargo een infonamiddag over het gebruik van alcohol bij het ouder worden.....

 

Klik hier om meer te lezen

 
23 apr 2017
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

BEVER – Infoavond van KLAP over de industriële windturbines in de streek

Info_klap_bever_windenergie___1_
BEVER – Infoavond van KLAP over de industriële windturbines in de streek - © Deschuyffeleer
 

In de polyvalente zaal van de gemeentelijke basisschool Ak’cent organiseerde de vzw KLAP, dat staat voor het Komité voor het behoud van het Landelijk Aspect van het Pajottenland, een infoavond over de stand van zaken rond de industriële windturbines in de streek en de gevolgen ervan voor de omwonenden.....

 

Klik hier om meer te lezen

 
20 apr 2017
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 

Laatste Nieuws

Godelieve Deschuyffeleer | 24 mei 2017
Marc Colpaert | 11 mei 2017
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 07 mei 2017
Godelieve Deschuyffeleer | 28 apr 2017
Godelieve Deschuyffeleer | 23 apr 2017

archief