Artikels Archief van Bever

BEVER – Open voor de Mens pakt uit met dialoogavonden naar de inwoners toe

Ovdm_praatavonden_2018
BEVER – Open voor de Mens pakt uit met dialoogavonden naar de inwoners toe - Folder
 

Met vier dialoogavonden wil Open voor de Mens, de huidige minderheidsfractie in de gemeenteraad, ook de mening van de inwoners van het Makrallendorp kennen voor het opstellen van zijn verkiezingsprogramma in de aanloop naar de komende gemeenteraadsverkiezingen. ‘Wat verwacht u van uw gemeentebestuur na de verkiezingen van 14 oktober 2018?’ is daarbij het leidmotief.....

 

Klik hier om meer te lezen

 
18 feb 2018
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

N-VA wil einde aan faciliteiten in BEVER

Pajottenland_fusie
N-VA wil einde aan faciliteiten in BEVER - © Deschuyffeleer
 

De federale N-VA-Kamerleden Kristien Van Vaerenbergh (Lennik) en Peter De Roover (fractieleider) stellen voor om de taalfaciliteiten in Bever af te schaffen. Volgens hen verhinderen die faciliteiten immers dat de gemeente Bever (2.205 inwoners) kan fuseren met zijn Pajotse buren zoals Roosdaal, Lennik, Gooik, Pepingen, Galmaarden en Herne......

 

Klik hier om meer te lezen

 
18 feb 2018
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

GOOIK - Groen maakt ringen

Editiepajot_gooik_groen__kopie_
Ringen maken voor Valentijn. - Foto Marc Colpaert
 

 Tijdens de Valentijnsreceptie in De Cam van de partij Groen Pajottenland in Gooik maakten enkele dames valentijnsringen voor de aanwezige mensen. Zelfs Kamerlid Kristof Calvo kwam even langs. Het werd een fijne ontmoeting van mensen uit de hele regio met leden van Groen en onafhankelijken die het programma steunen. Het is de bedoeling dat er voor de volgende verkiezingen de fractie Groen gaat 

 

Klik hier om meer te lezen

 
18 feb 2018
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

De lente proeven in BEVER met bruegelse heksen en hapjes

Breugelse_heksen_en_hapjes__36_
De lente proeven in BEVER met bruegelse heksen en hapjes - Thierry Van Vreckem,Patrick De Ville, burgemeester Luc Deneyer, Katrien Meersseman, Werner Godfroid, Michel Krikilion, Jos Huwaert en burgemeester Michel Doomst - © Deschuyffeleer
 

‘Weg winter, welkom lente’… Daar moet op geproefd worden liefst nu ook ‘met bruegelse heksen en hapjes’, hihaho! Rond die slogan serveren drie Beverse bedrijven op zaterdagavond 24 maart, tijdens een begeleide lampionnenwandeling van 3 km dan ook maar al te graag streekeigen hapjes en tapjes. Heksenvereniging De Makrallen, Wim Beeckmans als de Gooikse belleman evenals Etienne Wauters en Walter Evenepoel van Arjaun zorgen van hun kant voor de nodige animatie.....

 

Klik hier om meer te lezen

 
16 feb 2018
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

HERNE/REGIO – Statiegeld op PET-flessen en blikjes het wondermiddel in de strijd tegen zwerfvuil?

Statiegeldalliantie_pro_en_contra
HERNE/REGIO – Statiegeld op PET-flessen en blikjes het wondermiddel in de strijd tegen zwerfvuil? - © Deschuyffeleer
 

Sinds kort worden ook alsmaar meer lokale overheden, ook in het Pajottenland en de Zennevallei, vanuit de milieuorganisatie Recycling Netwerk Benelux onder druk gezet om toe te treden tot de Statiegeldalliantie voor het invoeren van statiegeld op PET-flessen en blikjes. Sommige gemeentebesturen stapten inmiddels ook al daadwerkelijk mee in de boot. Het opzet oogt aantrekkelijk maar is dat wel degelijk zo?.....

 

Klik hier om meer te lezen

 
15 feb 2018
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

BEVER – Tabletcursus in het Bever Hof heeft veel succes

1_tabletcursus_bibbem_2018__4_
BEVER – Tabletcursus in het Bever Hof heeft veel succes - © Deschuyffeleer
 

Niet alleen voor haar leden maar ook voor niet-leden pakt de seniorenvereniging Bibbem in de cafetarialokalen van het Bever Hof in de Kamstraat, uit met twee reeksen van telkens drie namiddagen tabletcursussen. Voor de eerste module tekenden alvast 11 geïnteresseerden in. Educatieve medewerker van Fedos Tom Verhavert was de lesgever.....

 

Klik hier om meer te lezen

 
12 feb 2018
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

BEVER – Schoolkinderen vieren carnaval in de sneeuw

Carnaval_bever_2018__1_
BEVER – Schoolkinderen vieren carnaval in de sneeuw - © Deschuyffeleer
 

De carnavalsstoet van basisschool Ak’cent zette het centrum van de gemeente opnieuw in rep en roer. De leerkrachten hadden samen met de kinderen niets aan het toeval overgelaten om van de stoet opnieuw een aantrekkelijke, kleurrijke en uitbundige bedoening te maken. Met meer dan 400 waren ze op het appel. Spelbreker van dienst was evenwel de aangekondigde winterprik.....

 

Klik hier om meer te lezen

 
09 feb 2018
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

BEVER - Opening nieuwe evenementenzaal in het centrum voorzien in het najaar.

1_b__infoavond_poreel-feestzaal_bever___2_
BEVER - Opening nieuwe evenementenzaal in het centrum voorzien in het najaar - © Deschuyffeleer
 

Tijdens een infovergadering liet het college van burgemeester en schepenen het licht schijnen op zijn plannen voor de inplanting en de bouw van de nieuwe evenementenzaal naast het voetbalterrein in het centrum. Daarvoor dient wel ook de loop van de Poreelbeek verlegd en dat zou meteen ook goed nieuws moeten betekenen voor de buurtbewoners die eerder al met wateroverlast hadden te kampen....

 

Klik hier om meer te lezen

 
08 feb 2018
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

HERNE - ‘Het Klimaat en Wij’ beraadt zich over energie en toekomst

1_kilimaat_wisteria___58_
HERNE - ‘Het Klimaat en Wij’ beraadt zich over energie en toekomst - Hugo Vleugels, Dieter Bellemans, Tom Schaeken, burgemeester kris Poelaert, Geneviève Dehaeseleer, Brent Roobaert en Reindert De Schrijver - © Deschuyffeleer
 

Als plattelandsorganisatie willen de Landelijke Gilden van het Pajottenland thans ook actief mee nadenken over maatschappelijke thema’s. In de B&B Wisteria waren het dan ook Tom Schaeken (Innovatiesteunpunt Landelijke Gilden), Reindert De Schrijver (Pajopower), Dieter Bellemans (Landelijk Gilde Herne) en Geneviève Van Ongeval-Deheaseleer (werkgroep Burgemeestersconvenant) die het hadden over ’Het Klimaat en Wij’ met een bijzonder accent op het thema ‘Energie’.....

 

Klik hier om meer te lezen

 
06 feb 2018
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

GOOIK - Nieuw antennepunt van Familiehulp

Editiepajot_foto_marc_colpaert_familiehulp__kopie_
De ploeg van Familiehulp voor het Pajottenland. - foto marc colpaert
 

Familiehulp opende zopas haar nieuw antennepunt langs de Edingsesteenweg in Gooik. Dit kleine kantoor met tien medewerkers zal het nieuwe subregioteam Zuid-West-Brabant ondersteunen. Ze willen vanuit een sterke regionale verankering nog sneller inspelen op de vragen en behoeften van hun cliënten. Het kantoor in Gooik wordt de uitvalsbasis voor het nieuwe subregioteam Zuid-West-Brabant en de driehoek tussen Bever, over Opwijk tot aan Sint-Genesius Rode. De opening van een 

 

Klik hier om meer te lezen

 
04 feb 2018
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

EDINGEN – Grote beurs van oude postkaarten en documenten

Postkaartenbeurs_edingen_2018
EDINGEN – Grote beurs van oude postkaarten en documenten - © Deschuyffeleer
 

Op zondag 25 februari van 8 tot 13u zet de Edingse Postkaartenkring opnieuw haar jaarlijkse grote beurs van oude postkaarten en oude documenten op in de zaal Le Foyer. Deze welbekende beurs geniet flink wat belangstelling in het milieu. Zo komt zij ook voor op de meertalige internationaal uitgegeven jaarkalender van de grote postkaartenbeurzen in België......

 

Klik hier om meer te lezen

 
02 feb 2018
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

BEVER – Solo-recital van pianist Julien Libeer in Rosario

Rosario_feb_2018
BEVER – Solo-recital van pianist Julien Libeer in Rosario - © Deschuyffeleer
 

Tijdens een toprecital brengt de veelbelovende pianist Julien Libeer nu zondag 4 februari om 17u in de sfeervolle kapel van B&B Rosario hulde aan enkele meesterwerken uit het pianorepertoire die hun stempel op de muziekgeschiedenis drukten.......

 

Klik hier om meer te lezen

 
30 jan 2018
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

BEVER – Cursus ‘Tablet’ voor medioren BIBBEM

Cursus_tablet_bibbem_2018
BEVER – Cursus ‘Tablet’ voor medioren BIBBEM - © Deschuyffeleer
 

Voor haar leden en niet-leden zet de mediorenvereniging BIBBEM een reeks van drie lessen 'tablet'  op. Op de maandagen 5, 12 en 19 februari, telkens van 13u30 tot 16u wordt iedereen verwacht in de lokalen van het Bever Hof, de nieuwe kinderboerderij gelegen aan de Kamstraat 29.

 

Klik hier om meer te lezen

 
28 jan 2018
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

BEVER - Defotoclub aan tafel

Editiepajot_bever_foto__kopie_
De mensen van Defotoclub samen aan tafel met Brigitte. - Foto Marc Colpaert
 

De Beverse vrienden van 'Defotoclub' gingen een stukje eten in café/restaurant 't Plattenland om zo de eigenaar te bedanken voor het gratis ter beschikking stellen van een vergaderzaal. Deze fotoclub met mensen uit Bever, Galmaarden, Herne en andere Pajotse gemeenten heeft sinds enkele jaren haar vaste stek in 't Plattenland in Bever. "Wij mogen van de mensen van 't Platteland gratis een vergaderzaal   

 

Klik hier om meer te lezen

 
27 jan 2018
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

HERNE/BEVER – Burgemeesters maakten er een gezellige babbel van

Naamloos
HERNE/BEVER – Burgemeesters maakten er een gezellige babbel van - 1540 HERNE Kris Poelaert - Beeld Radio2 Vlaams-Brabant
 

Burgemeester Kris Poelaert van Herne en burgemeester Luc Deneyer van Bever hebben zich uitstekend gekweten van hun opdracht tijdens hun passage op Radio 2 in het kader van de groots aangekondigde Burgemeestersbabbel. Vrij ontspannen zigzagden zij eerst bij presentator Jeroen Guns doorheen de weerhouden vragen van de luisteraars om nadien......

 

Klik hier om meer te lezen

 
26 jan 2018
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

Ook HERNE en BEVER te beluisteren tijdens de Burgemeestersmarathon op Radio 2

Burgemeesters_marathon
Ook HERNE en BEVER te beluisteren tijdens de Burgemeestersmarathon op Radio 2 - © Deschuyffeleer
 

Vandaag, vrijdag,  is het de beurt aan de inwoners van Vlaams-Brabant om hun burgemeesters op te zadelen met hun vragen rond het reilen en zeilen in hun gemeenten tijdens de unieke Burgemeestersmarathon op Radio2. Zo maken dan ook burgemeester Kris Poelaert van Herne en burgemeester Luc Deneyer van Bever evenals de overige burgemeesters in het Pajottenland hun opwachting in de studio van Vlaams-Brabant in Leuven.....

 

Klik hier om meer te lezen

 
26 jan 2018
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

HERNE/BEVER – Studie om hernieuwbare energie in te passen in het Pajottenland

Windturbines_studie_pajottenland
HERNE/BEVER – Studie om hernieuwbare energie in te passen in het Pajottenland - © Deschuyffeleer
 

Ook Herne en Bever behoren tot het 9-koppig pakket gemeenten in het ruime Pajottenland waarvoor de provincieraad figuurlijk het licht op groen zette voor het aanbesteden van een landschapsstudie voor het ontwikkelen van een overkoepelende gebiedsvisie over hernieuwbare energie. Het opzet is een uitloper van de heisa begin vorig jaar rond de voorgenomen inplanting van 3 Eoly-energiewindmolens op de Heyselvlakte in Sint-Pieters-Kapelle.....

 

Klik hier om meer te lezen

 
24 jan 2018
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

Het wordt terug een druk wielerseizoen in het PAJOTTENLAND en de ZENNEVALLEI

Druk_koersenjaar
Het wordt terug een druk wielerseizoen in het PAJOTTENLAND en de ZENNEVALLEI- © Deschuyffeleer
 

Ook het komend seizoen blijven het Pajottenland en de Zennevallei organisatorisch een mekka voor de wielersport. In een periode van aanhoudende terugloop van het aantal wedstrijden in Vlaanderen weten zij toch aardig stand te houden en zo toch ook een brokje volkse sport de plaats te geven die ze toekomt als niet te verwaarlozen erfgoed.....

 

Klik hier om meer te lezen

 
23 jan 2018
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

BEVER – Gezinsbond neemt een ambitieuze doorstart

Dsc_8229
BEVER – Gezinsbond neemt een ambitieuze doorstart - Foto ingezonden
 

Een plaatselijke blikvanger op de jongste kerstbomenverbranding in het Makrallendorp was het standje van de Gezinsbond. Draaischijf achter het ganse gebeuren was ongetwijfeld Patrick Capiau, de gedreven secretaris die binnen de kortste keren de plaatselijke afdeling van de Gezinsbond opnieuw op de kaart zette......

 

Klik hier om meer te lezen

 
21 jan 2018
 

Politie wil verder bouwen aan een eigen veilig en leefbaar PAJOTTENLAND

Nieuwjaar_politie_2018__5_
Politie wil verder bouwen aan een eigen veilig en leefbaar PAJOTTENLAND - vlnr burg. Irina De Knop, voorzitter-burg. Michel Doomst, gerechterlijk directeur Frederik Verspeelt, directeur-coördinator Liesbeth Van Isterbeek, burg Luc Decrick, commissaris Serge Roelens, burg. Kris Poelaert en korpschef Marc Hellinckx - © Deschuyffeleer
 

Tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst van de politiezone maakte korpschef Marc Hellinckx bekend dat de politie Pajottenland samen met de besturen, de inwoners en haar andere partners verder inzet op het verzekeren van de veiligheid en de leefbaarheid en dit overeenkomstig een geïntegreerde aanpak aangepast aan de lokale Pajotse behoeften en het typisch karakter van de streek......

 

Klik hier om meer te lezen

 
20 jan 2018
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 

Laatste Nieuws

Godelieve Deschuyffeleer | 18 feb 2018
Marc Colpaert | 18 feb 2018
Godelieve Deschuyffeleer | 16 feb 2018
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Godelieve Deschuyffeleer | 12 feb 2018
Godelieve Deschuyffeleer | 09 feb 2018
Marc Colpaert | 04 feb 2018
Godelieve Deschuyffeleer | 02 feb 2018
Godelieve Deschuyffeleer | 30 jan 2018
Godelieve Deschuyffeleer | 28 jan 2018
Marc Colpaert | 27 jan 2018

archief