Artikels Archief van Bever

Voetbalclub Royal Excelsior BEVER kampioen in 2de provinciale A

1
Voetbalclub Royal Excelsior BEVER kampioen in 2de provinciale A - © Deschuyffeleer
 

Enigszins wel eventjes vroegtijdig bracht de paashaas dezer dagen onder de vorm van het vervroegd stilleggen van alle competities in het amateur- en het jeugdvoetbal niet alleen goed nieuws over voor FC Herne, dat zich in de 2de provinciale reeks B in Vlaams-Brabant van het behoud verzekerd zag. Ook voor Excelsior Bever/Biévène viel er leuk nieuws te rapen. Zo mag de ploeg van voorzitter Michel Debleser nu al prat gaan op het behalen van de kampioenstitel in de 2de provinciale reeks A in Henegouwen......

 

Klik hier om meer te lezen

 
05 apr 2020
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

BEVER - Defotoclub gaat haar tentoonstelling niet laten doorgaan

Colpaert_bever_defotoclub_2__kopie_
Enkele leden van de club aan het werk. - Foto Marc Colpaert
 

Defotoclub met thuisbasis Bever en met leden uit het hele Pajottenland zal dit jaar geen tentoonstelling organiseren door de coronacrisis. Door deze crisis was vergaderen onmogelijk geworden ook al gaat de tentoonstelling gewoonlijk door in augustus. "Het is natuurlijk mogelijk dat we opnieuw een 'normaal' leven hebben in augustus van dit jaar. 
 

 

Klik hier om meer te lezen

 
04 apr 2020
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

PAJOTTENLAND - Politierechtbank Halle beknot in haar werking door coronacrisis

Politierechtbank_dina_van_laethem
PAJOTTENLAND - Politierechtbank Halle beknot in haar werking door coronacrisis - Dina Van Laethem, rechter bij de politierechtbank van Halle - © Deschuyffeleer
 

Het College van Hoven en Rechtbanken heeft op 16 maart een aantal nieuwe aanbevelingen gedaan aan de verschillende rechtscolleges ingevolge het coronavirus. Hierbij wordt teruggevallen op een minimale dienstverlening die evenwel de dringende behoeften waarborgt.  Dina Van Laethem uit Ninove is al 15 jaar rechter bij de politierechtbank van Halle en geeft hierbij duiding...….

 

Klik hier om meer te lezen

 
04 apr 2020
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

PAJOTTENLAND – Honden aan de leiband houden in het belang van de dieren in de natuur

Honden_leiband
PAJOTTENLAND – Honden aan de leiband houden in het belang van de dieren in de natuur © Deschuyffeleer
 

Het is lente, het is mooi weer en omwille van de coronamaatregelen zijn velen aan huis gekluisterd. Als je dan een hond als troeteldier hebt valt het niet moeilijk te bedenken dat een wandeling met de geliefkoosde viervoeter veelvuldig als een aangename verpozing wordt aangegrepen. Tot dusver geen vuiltje aan de lucht.

 

Klik hier om meer te lezen

 
04 apr 2020
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

HERNE/BEVER – Videobellen is in deze coronatijden een heuse hype geworden

Timmermans_whatsapp
HERNE/BEVER – Videobellen is in deze coronatijden een heuse hype geworden - © Deschuyffeleer
 

Bellen naar familie of vrienden is heel zeker in deze tijden van beperkte mobiliteitsmogelijkheden een oplossing om nauw contact te onderhouden. Maar bellen en tegelijk ook de correspondent zien is toch nog een heel stuk hartelijker en dan ook bijzonder welgekomen......

 

Klik hier om meer te lezen

 
04 apr 2020
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

HERNE - B&B’s staan leeg en uitbaters kijken moedeloos toe

Wisteria1
HERNE - B&B’s staan leeg en uitbaters kijken moedeloos toe - Foto ingezonden
 

Ook in het Pajottenland en in dezelfde zin ook in Herne wordt ervaren dat de éénmalige jaarlijkse vakantie meer en meer vervangen of aangevuld wordt met meerdere kortbijvakanties waarbij authenticiteit, stilte en onthaasten prioriteit krijgen. Dit is alvast één van de redenen die maken dat ook in onze streek de B&B’s fel in de lift zitten......

 

Klik hier om meer te lezen

 
03 apr 2020
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

BEVER - Vergaderingen gepensioneerden opgeschort en paasfeest verdaagd naar de zomer

Gepensioneerden
BEVER - Vergaderingen gepensioneerden opgeschort en paasfeest verdaagd naar de zomer - Archieffoto © Deschuyffeleer
 

Sinds de deuren van de vernieuwde zaal Camargo enkele jaren geleden open gingen kunnen de gepensioneerden hier iedere eerste dinsdag van de maand terecht voor een gezellige bijeenkomst. En zoals gewoonlijk zouden zij er ook welkom geweest zijn voor het gebruikelijk paasmaal.....

 

Klik hier om meer te lezen

 
02 apr 2020
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

BEVER - Groencontainer op Muydt open vanaf 7 april mits naleving van strikte maatregelen

Groencontainer_open_muydt
BEVER - Groencontainer op Muydt open vanaf 7 april mits naleving van strikte maatregelen - Foto Werner Godfroid
 

Bij navraag bij de gemeentelijke instanties werd volgende informatie over de voorlopige nieuwe regeling voor de toegang tot de groencontainer in Muydt vrijgegeven. In dat verband krijgen alle inwoners ten laatste morgen vrijdag een folder in de brievenbus. Het recyclagepark in Silly blijft tot nader order gesloten.....

 

Klik hier om meer te lezen

 
02 apr 2020
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

BEVER - Een luisterend oor kan wonderen doen

Luisterend_oor
BEVER - Een luisterend oor kan wonderen doen - © Deschuyffeleer
 

Ook in het landelijk Bever werd en wordt in deze coronatijden vanuit de gemeentelijke diensten telefonisch contact opgenomen met de alleenstaanden en de senioren. Dit om er zich enerzijds van te vergewissen dat alles naar omstandigheden goed gaat en anderzijds om te solliciteren naar wat hun zorgbehoeften zijn en of ze over een netwerk beschikken om die noden op te vangen. Gewezen burgemeester Luc Deneyer maakt deel uit van het zeskoppig team dat zo gans Bever, opgedeeld in evenveel sectoren, voor zijn rekening nam en neemt.....

 

Klik hier om meer te lezen

 
02 apr 2020
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

GALMAARDEN - VZW De Mark start straks het project 'NaturaConnect'

Editie_colpaert_galmaarden_de_mark_1__kopie_
De VZW De Mark. - Foto Marc Colpaert
 

De natuur- en milieuvereniging vzw De Mark uit Galmaarden gaat van start met het project 'NaturaConnect' in Herne. Was de natuurvereniging vzw De Mark de laatste jaren vooral actief in Galmaarden, dan is ze nu van plan om van start te gaan met een groot project in het naburige gemeente Herne. NaturaConnect is een project waarmee de vzw De Mark twee Natura 2000 

 

Klik hier om meer te lezen

 
02 apr 2020
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

HERNE – Bouwbedrijf Lanneer wist zich vrij vlot aan de coronatijden aan te passen

Bouw_corona
HERNE – Bouwbedrijf Lanneer wist zich vrij vlot aan de coronatijden aan te passen - © Deschuyffeleer
 

Alhoewel de beroepsactiviteiten, mits het naleven van de inmiddels welbekende maatregelen in de strijd tegen de verspreiding van het virus, toch nog enigszins mogen doorgaan laten de gevolgen van de coronacrisis zich nu toch ook meer en meer voelen in de bouwsector. Het bouwbedrijf Lanneer in Herne, met zijn sterk uitgesproken familiaal karakter, slaagt er evenwel nog in, mits een reeks maatregelen, zijn activiteiten verder te zetten.....

 

Klik hier om meer te lezen

 
30 mrt 2020
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

PAJOTTENLAND - Intradura neemt voortaan nog slechts drie zakken huisvuil mee

Nog_slechts_3_zakken
PAJOTTENLAND - Intradura neemt voortaan nog slechts drie zakken huisvuil mee - © Deschuyffeleer
 

Afvalbeheerder Intradura tracht zijn werking verder te zetten mét zorg voor haar medewerkers en voor de inwoners. Hierbij vermeldt zijn website nu dat de richtlijnen van de overheid in verband met de afvalophaling worden gerespecteerd en dat, zolang de nodige medewerkers aan het werk kunnen,  de voorziene ophalingen gewoon zullen doorgaan. Wel stipuleert Intradura dat het aantal huisvuilzakken die zullen worden meegenomen vanaf maandag 30 maart wordt beperkt tot drie en dit tot nader bericht....

 

Klik hier om meer te lezen

 
29 mrt 2020
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

PAJOTTENLAND - Liturgische diensten Pasen, communies en vormsels geannuleerd

Pajottenland_-_liturgische_diensten_pasen__communies_en_vormsels_geannuleerd
PAJOTTENLAND - Liturgische diensten Pasen, communies en vormsels geannuleerd - © Deschuyffeleer
 

Vanuit het aartsbisdom Mechelen-Brussel dat de provincie Vlaams-Brabant, de provincie Waals-Brabant en het Brussels Hoofdstedelijk Gewest omvat werd temeer beslist dat naast liturgische diensten rond Pasen ook de eerste communies en de vormsels die gepland stonden voor de periode tussen Pasen en Pinksteren niet zullen doorgaan.....

 

Klik hier om meer te lezen

 
29 mrt 2020
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

HERNE/BEVER – Ook de apothekers strijden intens mee tegen corona

Apotheek_galmart__5_
HERNE/BEVER – Ook de apothekers strijden intens mee tegen corona - © Deschuyffeleer
 

In deze coronatijden is het ook voor de apothekers alle hens aan dek om de klanten in de best mogelijke omstandigheden te kunnen van dienst zijn. Ook zij dringen aan om bij voorkeur vooraf telefonisch contact op te nemen en slechts naar de apotheek te komen voor dringende en noodzakelijke gevallen. Aan mensen die symptomen van respiratoire infectie ondervinden …...

 

Klik hier om meer te lezen

 
28 mrt 2020
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

HERNE/BEVER – Ook de Academie Muziek, Woord en Dans beleeft andere tijden door de coronacrisis

Academie_mwd_copriau
HERNE/BEVER – Ook de Academie Muziek, Woord en Dans beleeft andere tijden door de coronacrisis - © Deschuyffeleer
 

Ook voor de Hernse vestiging van de Gooikse Academie Muziek, Woord en Dans stuurt de coronacrisis het gebruikelijk reilen en zeilen in de war. In deze toch wel bizarre tijden gunt directeur Sarah Copriau ons hierbij een blik achter de schermen hoe de gevolgen van de uitzonderlijke maatregelen in haar Academie worden opgevangen. Gedrevenheid, creativiteit en passie voor kunst blijken daarbij alleszins bijzonder sterke fundamenten.....

 

Klik hier om meer te lezen

 
27 mrt 2020
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

HERNE/BEVER - Vrijdag om 18u extra Urbi et Orbi-zegen

Urbi_et_orbi_18u
HERNE/BEVER - Vrijdag om 18u extra Urbi et Orbi-zegen - © Deschuyffeleer
 

Vanuit de redactie van Kerknet wordt gevraagd ruchtbaarheid te geven aan de Urbi et Orbi-zegen van paus Franciscus die voorzien is voor vandaag vrijdag om 18u en die onder meer  te volgen is via livestream.....

 

Klik hier om meer te lezen

 
27 mrt 2020
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

REGIO - Huisartsenkring Pajottenland waarschuwen voor het niet uitstellen van andere zorgen naast het coronavirus

A_foto_colpaert_masker_1_
 

Momenteel zijn er voor de coronapatiënten twee doorverwijsposten in het Pajottenland actief. Zo is er de post in Lennik waar dagelijks ongeveer een dertigtal patiënten worden onderzocht. In de post in Asse worden een tiental patiënten onderzocht. "Het geeft aan de huisartsen duidelijk een veiliger gevoel dat we de coronaverdachte patiënten kunnen doorverwijzen. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
27 mrt 2020
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

BEVER - Gemeentebestuur en OCMW helpen de senioren doorheen de coronacrisis

Folder_gemeente
BEVER - Gemeentebestuur en OCMW helpen de senioren doorheen de coronacrisis - © Deschuyffeleer
 

Ook in Bever hebben het gemeentebestuur en het OCMW maatregelen getroffen om alle senioren als meest kwetsbare risicogroep veilig en vlot doorheen de coronacrisis te loodsen. Zo krijgen die de eerste uren een folder in de bus met, naast een overzicht van de maatregelen die de federale regering al genomen heeft om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, ook een overzicht van de OCMW-diensten waar zij nu terecht kunnen voor hulp.....

 

Klik hier om meer te lezen

 
27 mrt 2020
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

PAJOTTENLAND – Straffen op inbreuken op coronaregels zijn geen lachertje

Inbreuken_worden_beboet
PAJOTTENLAND – Straffen op inbreuken op coronaregels zijn geen lachertje - © Deschuyffeleer
 

Zoals eerder al bekend hangen er zware straffen boven de hoofden van zowel bedrijven als particulieren die zich niet aan de coronamaatregelen houden. De parketten hebben daarbij alsnog de mogelijkheid een minnelijke schikking voor te stellen of de overtreders voor de rechtbank te dagen en hen daar zien veroordeeld te worden tot zware geldboetes en zelfs gevangenisstraffen. Het parket van Halle-Vilvoorde, ook bevoegd voor de gemeenten in het Pajottenland.....

 

Klik hier om meer te lezen

 
26 mrt 2020
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

BEVER - Na het coronatijdperk zullen zowel leerlingen als leerkrachten een tandje moeten bijsteken

Ak_cent_samen_kunnen_we_dit
BEVER - Na het coronatijdperk zullen zowel leerlingen als leerkrachten een tandje moeten bijsteken - Foto ingezonden
 

Ook in de gemeentelijke basisschool Ak'Cent is het aantal ouders dat gebruik maakt van de noodopvang voor hun kinderen gedaald. De eerste dag van de sluiting van de scholen door het corona-virus stapten er nog 13 kinderen door de schoolpoort, de jongste dagen zijn dat er nog één, twee of ten hoogste drie. Uit praktische overwegingen opteerde de directie …...

 

Klik hier om meer te lezen

 
25 mrt 2020
Godelieve Deschuyffeleer
Ingezonden
 
 

Laatste Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Godelieve Deschuyffeleer | 03 apr 2020
Godelieve Deschuyffeleer | 02 apr 2020
Godelieve Deschuyffeleer | 27 mrt 2020

archief