EDINGEN - Orde van den Prince ontvangt Forum Vlaamse Vrouwen

C21

EDINGEN - Orde van den Prince ontvangt Forum Vlaamse Vrouwen

Ovdp_en_het_forum_vlaamse_vrouwen___37_
Leo Camerlynck voorzitter Orde van den Prince Edingen - Foto's © Deschuyffeleer
 
Ovdp_en_het_forum_vlaamse_vrouwen___8_
EDINGEN - Orde van den Prince ontvangt Forum Vlaamse Vrouwen - © Deschuyffeleer
 
Ovdp_en_het_forum_vlaamse_vrouwen___2_
Sarah Copriau - Legatokoor - © Deschuyffeleer
 
Ovdp_en_het_forum_vlaamse_vrouwen___4_
Luc Ooghe die op een majestueze manier de doedelzak weet te bespelen - © Deschuyffeleer
 
Ovdp_en_het_forum_vlaamse_vrouwen___3_
EDINGEN - Orde van den Prince ontvangt Forum Vlaamse Vrouwen - © Deschuyffeleer
 
Ovdp_en_het_forum_vlaamse_vrouwen___20_
Het Legatokoor met dirigente Viviane Grisez - © Deschuyffeleer
 
Ovdp_en_het_forum_vlaamse_vrouwen___46_
“Onze pralines zijn niet alleen bijzonder lekker, van ieder doosje van 7 euro staan wij nog 2,5 euro af als steun aan de Damiaanactie”, zei Viviane Grisez - © Deschuyffeleer
 

Met net geen winterweer mocht de afdeling Land van Edingen van de Orde van den Prince met voorzitter Leo Camerlynck op eigen terrein het Forum Vlaamse Vrouwen (FVV) ontvangen voor een verzustering. Het FVV is een vereniging die op een moderne manier werkt rond Vlaams erfgoed en zo de Vlaamse identiteit in de verf zet.

Voor de lunch in restaurant Cardinael in Mark maakten de dames gebruik van de bijeenkomst om hun jaarlijkse algemene vergadering te houden. In de namiddag waren het de stadsgidsen Michel Faucq en Trudy Bataille die de van einde en verre gekomen bezoekers de meest gangbare Edingse pronkstukken zoals de St-Niklaaskerk en het Jonathashuis mochten voorstellen.
Als afsluiter werden de bezoekers in het prachtig Kapucijnenklooster vergast op een concert met zang, piano en doedelzak. Gezongen werd er vooral door het Hernse Legatokoor onder de leiding van Viviane Grisez. De begeleiding berustte bij Sarah Copriau (piano), Katlijn Copriau (hobo), Nadine Vangeyte (dwarsfluit) en Wim Suys (percussie). Zij kregen voor de gelegenheid de assistentie van Luc Ooghe die op een majestueze manier de doedelzak weet te bespelen.
Voorzitter Leo Camerlinck: “Als Princeleden waren wij bijzonder vereerd met het bezoek van de dames van het Forum Vlaamse Vrouwen. Het was ook een genoegen hen kennis te leten maken met Het Land en de stad van Edingen als een stukje Henegouwen waar ook Vlamingen thuis zijn”.
Na het officieel gedeelte werd met koffie en Geraardsbergse mattentaart nog gezellig nagepraat.
Hier maakte dirigente Viviane Grisez  het gezelschap overigens mee te geven dat haar bakermat Herne dit jaar werd verkozen als Damiaandorp. In een paar woorden wist zij de aanwezigen warm te maken voor de aankoop van doosjes Damiaanpralines. “Onze pralines zijn niet alleen bijzonder lekker”, vertelde zij bijzonder overtuigend, “en van ieder doosje van 7 euro staan wij nog 2,5 euro af als steun aan de Damiaanactie”.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
25 mrt 2013
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief