HERNE - De Rifleclub viert gouden jubileum

HERNE - De Rifleclub viert gouden jubileum

Viering_rifle_herne__goud___3_
Bestuur Rifleclub Herne met voorzitter Ghislain Vandercapellen, past-voorzitter Luc Jossels, vice-voorzitter Jacques Cock, secretaris Luc Wees en penningmeester Roger Ricour - © Deschuyffeleer
 
Viering_rifle_herne__goud___2_
De viering begon in de Sint-Martinuskerk met een pittig optreden van de koninklijke fanfare De Ware Broeders uit Herfelingen - © Deschuyffeleer
 
Viering_rifle_herne__goud___1_
De viering begon in de Sint-Martinuskerk met een pittig optreden van de koninklijke fanfare De Ware Broeders uit Herfelingen - © Deschuyffeleer
 
Viering_rifle_herne__goud___4_
Voorzitter Rifleclub Herne Ghislain Vandercapellen - © Deschuyffeleer
 
Viering_rifle_herne__goud___5_
Presentatie Isabel Alaert - © Deschuyffeleer
 
Viering_rifle_herne__goud___6_
Willy Vandenschrieck is én erelid van de Rifleclub én erelid van de Ware Broeders - © Deschuyffeleer
 
Viering_rifle_herne__goud___7_
Koninklijke fanfare De Ware Broeders uit Herfelingen met dirigent Jeroen Hofmans © Deschuyffeleer
 
Viering_rifle_herne__goud___8_
HERNE - De Rifleclub viert gouden jubileum - © Deschuyffeleer
 

Om haar gouden jubileum te vieren trok de Rifleclub Herne naar buurgemeente Bever. De viering begon in de Sint-Martinuskerk met een pittig optreden van de koninklijke fanfare De Ware Broeders uit Herfelingen en werd afgesloten met een heerlijk feestmaal in restaurant Jobim.

Vrienden
Voorzitter Ghislain Vandercapellen: “De Rifflecub is een vriendenclub die zich toelegt op het karabijnschieten. Wie nooit de luchtdrukschietsport beoefend heeft, beschouwt haar overigens niet zozeer als een sport. Toch zijn ook hier, naast een algemene goede conditie, een flinke dosis zelfbeheersing, concentratie en techniek onontbeerlijk. Omgaan met en het bezitten van wapens brengen trouwens ook een groot verantwoordelijkheidsbesef mee. Dit besef uit zich in de wijze waarop wij onze wapens bewaren en hanteren”.
Buiten het schieten vervult de club ook een sociale functie. “Geregeld zetten wij ook samen met onze partners culturele en toeristische uitstappen op het getouw en organiseren wij spreekbeurten en infomomenten”, geeft de voorzitter nog aan. “In ons lokaal De Egelantier in het centrum van Herne komen wij iedere eerste en derde donderdag van de maand samen. Op de eerste donderdag gaat het eerder om een vriendenbijeenkomst waarbij ook onze partners en een hapje en een tapje niet mogen ontbreken. Op de derde donderdag is het eerder louter een mannenaangelegenheid en staat het schieten centraal”.
Peterschap
De Rifleclub Herne telt een dertigtal actieve leden, afkomstig niet alleen uit Herne maar ook uit de buurgemeenten waaronder Edingen. De club manifesteert zich dan ook zowel in het Nederlands als in het Frans. De Rifleclub is overigens ook een vereniging waar vriendschap, collegialiteit en sportiviteit hoog staan aangeschreven. Men wordt trouwens niet zomaar lid van de Rifleclub. Nieuwe leden worden door een peter voorgedragen die dan ook zijn pupil een tijdje onder de vleugels neemt en wegwijs maakt in de geplogenheden van de club. “Kandidaten om aan te sluiten bij de club kunnen uiteraard steeds terecht bij één van onze leden. Die zal de kandidaat dan informeren over de gangbare regels eigen aan het lidmaatschap”, aldus nog voorzitter Ghislain Vandercapellen.
Het bestuur van de Rifleclub wordt ieder jaar opnieuw verkozen. Per jaar is er een nieuwe voorzitter en een bestuurslid kan slecht drie opeenvolgende jaren deel uitmaken van het bestuursorgaan.
Waarom de Rifleclub voor de viering een beroep deed op de koninklijke fanfare De Ware Broeders uit Herfelingen schuilt in de persoon van Willy Vandenschrieck. Willy is én erelid van de Rifleclub én erelid van de Ware Broeders. De link naar Bever als plaats van het gebeuren dan weer is terug te vinden in het feit dat huidig voorzitter Ghislain Vandercapellen er woonachtig is.
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
19 mei 2013
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Sam Herremans | 01 jan 2021
Godelieve Deschuyffeleer | 19 dec 2020
Godelieve Deschuyffeleer | 30 nov 2020
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief