EDINGEN / HERNE – Reis naar Israël zindert na bij de Orde van den Prince

C21

EDINGEN / HERNE – Reis naar Israël zindert na bij de Orde van den Prince

Ovdp_isra__l_nabeschouwingen___2_
Tijdens de maandelijkse bijeenkomst van het gezelschap van de afdeling Land van Edingen van de Orde van den Prince, deze keer in restaurant De Egelantier in Herne, was de bespreking van de reis naar Israël tijdens de zomervakantie het gespreksonderwerp - © Deschuyffeleer
 
Ovdp_isra__l_nabeschouwingen___1_
EDINGEN / HERNE – Reis naar Israël zindert na bij de Orde van den Prince - © Deschuyffeleer
 
Ovdp_isra__l_nabeschouwingen___3_
EDINGEN / HERNE – Orde van den Prince - Herman Vandormael, voorzitter Leo Camerlynck en Stany De Bolle © Deschuyffeleer
 

Tijdens de maandelijkse bijeenkomst van het gezelschap van de afdeling Land van Edingen van de Orde van den Prince, deze keer in restaurant De Egelantier in Herne, was de bespreking van de reis naar Israël tijdens de zomervakantie het gespreksonderwerp. Naast het reisverslag was er ook ruimte voor een ruim debat over het wedervaren.

Midden juli trok een groep van goed 15 Prince-leden onder de leiding van dr. historicus Herman Vandormael uit St-Pieters-Kapelle op kennismakingsreis naar Israël. “Het werd alleszins een verrassende maar ook uitermate boeiende bedoening”, zegt voorzitter Leo Camerlynck  “Sommigen waren bij het vertrek eerder scepsis maar ook zij keerden boordevol positieve indrukken terug”.
 
De afdeling Land van Edingen stelt het overigens bijzonder goed. “Het hoofdbestuur ziet onze afdeling trouwens als de snelst groeiende”, aldus nog de voorzitter. “Momenteel tellen wij 25 vaste leden en daar komen op het einde van dit jaar nog eens 4 nieuwe leden bij”.
 
Voor haar volgende bijeenkomst eind deze maand begeeft het gezelschap zich naar Le Bastion des Hollandais in Namen om daar samen met de leden van het graafschap Namen en de stichting Zannekin de Vrede van Utrecht van 1713 te herdenken. “Door die Vrede werd Namen overigens een barrièrestad. Zo’n stad was gelegen in de Zuidelijke Nederlanden maar ook garnizoenen van de Noordelijke Nederlanden mochten er komen stationeren”, aldus voorzitter Camerlinck.
 
En in november is gewezen BRT-icoon Geert Van Istendael de gast van de afdeling. Hij houdt dan een lezing over ‘Het belang van een taal, in casu het Nederlands’ in het clublokaal restaurant De Cardinael in Marcq.
 
De afdeling van het Land van Edingen zit duidelijk niet stil en levert dan ook in de streek bijzondere inspanningen naar de Neerlandistiek toe. Zo komen er allicht nog deze maand taalbadklassen Nederlands met leesnamiddagen voor kinderen van 9 tot 12 in het Edingse St-Augustinuscollege en in de basisschool in de Stationsstraat .
 
Meer info over de afdeling Land van Edingen via leo.camerlynck@skynet.be (0485/63.02.27).           
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
06 okt 2013
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Deschuyffeleer Godelieve | 04 jul 2021
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief