HERNE - Anderstaligen ontvangen GLTT-getuigschrift Nederlands

C21

HERNE - Anderstaligen ontvangen GLTT-getuigschrift Nederlands

Nederlands_vr_anderstaligen_juni_2014__4_
HERNE - Anderstaligen ontvangen GLTT-getuigschrift Nederlands - © Deschuyffeleer
 
Nederlands_vr_anderstaligen_juni_2014__1_
HERNE - Anderstaligen ontvangen GLTT-getuigschrift Nederlands
 
Nederlands_vr_anderstaligen_juni_2014__2_
HERNE - Anderstaligen ontvangen GLTT-getuigschrift Nederlands - Lesgeefster Line Sobry - © Deschuyffeleer
 
Nederlands_vr_anderstaligen_juni_2014__3_
uit dankbaarheid een klein presentje voor juf Line - © Deschuyffeleer
 

In het Dominicanessenklooster gingen in september vorig jaar 15 anderstaligen aan de slag om hun kennis van het Nederlands als tweede taal te verbeteren. Op het eind van het cursusjaar mochten nu negen onder hen hun getuigschrift in ontvangst nemen. De cursus werd georganiseerd door het gemeentebestuur in samenwerking met de Gemeenschapsleergangen voor Talen en Techniek (GLTT).

De geslaagde cursisten volgden al voor het derde jaar op rij met voldoening de taalcursus. In aanwezigheid van directrice Annemie Boon van GLTT en van de schepenen Marie-Louise Devriese, Carina Ricour en Patrick De Vos mocht docente Line Sobry dan ook de trotse cursisten het officieel getuigschrift overhandigen.
 
De cursisten toonden zich uitermate blij met het behaalde resultaat. De meesten willen meer en beter Nederlands leren om met hun buren, hun kinderen, hun kleinkinderen en de schoolomgeving vlotter te kunnen communiceren. Ook het begrijpen en het beantwoorden van administratieve briefwisseling of mailverkeer zonder een beroep te moeten doen op tussenpersonen komt steevast naar voren als streefdoel.
 
Het gemeentebestuur staat alleszins open voor het opstarten van een vierde werkjaar. En bij voldoende inschrijvingen behoort ook het opzetten van een tweede module aangepast aan het niveau van de belangstellenden tot de mogelijkheden. Ook blijft allicht nog steeds geldig dat cursisten uit Herne die de cursus volledig doorlopen de helft van het inschrijvingsgeld op het eind van het schooljaar teruggestort krijgen. Uiteraard zijn ook de inwoners van de omliggende gemeenten nog steeds van harte welkom.
 
De GLTT organiseert al meer dan 30 jaar taalcursussen. Naargelang taal en niveau lopen de cursussen één of tweemaal per week. De cursist leert er de taal efficiënt te gebruiken, te spreken en te schrijven. GLTT maakt daarbij ook gebruik van talenpractica en moderne audiovisuele middelen.
 
“Personen die een praktische kennis van het Nederlands behoeven en slechts een heel beperkte voorkennis bezitten kunnen terecht in niveau 1. Belangstellenden die het Nederlands reeds begrijpen doch nog niet afdoend onderlegd zijn voor het voeren van een gesprek zijn welkom in niveau 2. Leergierigen die reeds afdoend een gesprek kunnen voeren doch hun kennis toch verder willen verruimen kunnen terecht in niveau 3 of 4”, aldus de GLTT-directrice. Het niveau voor iedere cursist wordt bepaald aan de hand van een mondelinge en geschreven test.
 
Meer info op www.herne.be of www.gltt.be .     
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
15 jun 2014
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief