EDINGEN – Cyclo Bol d’Air met La Gadouzienne toe aan haar 23ste MTB-tochten

C21

EDINGEN – Cyclo Bol d’Air met La Gadouzienne toe aan haar 23ste MTB-tochten

Gadouzienne_2014
EDINGEN – Cyclo Bol d’Air met La Gadouzienne toe aan haar 23ste MTB-tochten - © Deschuyffeleer
 
Mtb_bossen_edingen_-_silly__1_
EDINGEN – Cyclo Bol d’Air met La Gadouzienne toe aan haar 23ste MTB-tochten - © Deschuyffeleer
 
Mtb_park_edingen___4_
EDINGEN – Cyclo Bol d’Air met La Gadouzienne toe aan haar 23ste MTB-tochten - © Deschuyffeleer
 

Op zondag 23 november belooft het opnieuw een drukte van jewelste te worden in en rond het sportcomplex Nautisport langsheen de autosnelweg A8/E429 La Hennuyère. Dan stuurt wielerclub Cyclo Bol d’Air de mountainbikers eens te meer doorheen de prachtige natuur in en rond Edingen voor de inmiddels reeds 23ste editie van haar welbekende en gereputeerde tochten van La Gadouzienne. Vorig jaar zakten overigens goed 1200 MTB-ers af naar het gebeuren.

Ook deze keer staat wielerclub Cyclo Bol d’Air, die dit jaar met haar 150 leden en met een ganse reeks festiviteiten haar 40-jarig bestaan viert, eens te meer borg voor een voortreffelijke organisatie. De deelnemers hebben ook nu weer de keuze uit afstanden van 25, 35 of 45km. Tegenover het verleden werd hier en daar het parcours wel lichtjes gewijzigd. Er kan vertrokken worden tussen 8 en 10u30. De  inschrijvingskosten worden alleszins bewust democratisch gehouden en variëren tussen 2 en 3,75 euro. Daartegenover staan wel de rijkelijk verzorgde bevoorradingen met onder meer de overheerlijke soep en cake van het huis.
 
Blikvangers
Naast de degelijke organisatie stoelt het succes van La Gadouzienne ook en vooral op de uitzonderlijke doortochten in het unieke stadspark, het uitgestrekt woud van Edingen-Ligne-Silly en de vroegere treinbedding van de lijn Edingen-Braine-le-Comte. Het is dan ook geen wonder dat ook vanuit gans Vlaanderen telkens weer een massa bikers voor de gelegenheid afzakken naar de stad van de Arenbergs. En tussen de uitgesproken absolute blikvangers in zijn overigens ook nog de wijdse zichten op de velden, de weilanden en de grote vierkantshoeven meer dan de moeite waard om aan de tochten deel te nemen.
 
Voor La Gadouzienne wordt het fraai en bijzonder uitgestrekt stadspark, nu overigens in volle herfstooi, uitzonderlijk toegankelijk gesteld voor de bikers. Met zijn lang uitgesponnen dreven, het kasteel , het Paviljoen van de Zeven Sterren, de Franse tuinen, de Erekoer en de verschillende waterpartijen waaronder Het Groot Kanaal biedt het park de deelnemers alvast alleen al een resem uitzonderlijke bezienswaardigheden.
 
In de bossen van Edingen-Ligne-Silly dan weer worden hier en daar op het parcours uitdagende singletracks uitgezet. Voeg daar nog de brede dreven en de kronkelende en heuvelachtige paadjes bij en de bikers krijgen alle ingrediënten voorgeschoteld om hun stuurvaardigheden bij te schaven.
 
Op de oude treinbedding van de vroegere lijn Edingen-Braine-le-Comte werden inmiddels ook allerhande aanpassingswerken uitgevoerd om er het de bikers aangenaam te maken. Weg dus die diepe, vervelende en soms bijzonder verraderlijke waterplassen.
 
Ruime mogelijkheden voor de après-bike
Aan de aankomst krijgen de deelnemers alleszins ook nog alle gelegenheid om onder vrienden en kennissen hun wedervaren in geuren en kleuren uit de doeken te doen bij een fris schuimend streekbiertje zoals een Double d’Enghien en een heerlijk geurende barbecue. En ook een relaxerend verblijf in het overdekt zwembad met zijn grote  ontspanningsruimte Aquaplanet behoort er dan alsnog tot de mogelijkheden. Om dan nog niet te spreken van een aansluitende verfrissende wandeling in het stadspark waarvan de toegang recent nog gratis werd vastgesteld.
 
Meer info via www.cbae.be of 02/395.93.72.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
10 nov 2014
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief