EDINGEN – Afbouw dienstverlening in het station baart ECOLO zorgen

C21

EDINGEN – Afbouw dienstverlening in het station baart ECOLO zorgen

Edingen-enghien
EDINGEN – Afbouw dienstverlening in het station baart ECOLO zorgen - © Deschuyffeleer
 

De lokale ECOLO-afdeling met burgemeester Olivier Saint-Amand maakt zich zorgen over de afbouw van het onthaal van de reizigers in het station. Nochtans behoort dat station tot één van de voornaamste toegangsassen tot Brussel vanuit Henegouwen, ook voor tal van pendelaars uit Bever en Herne.

«Tot voor enkele jaren was de dienstverlening in het station bijzonder goed», luidt het. «De pendelaars voelden er zich goed onthaald, geholpen en ingelicht door het personeel. Intussen zijn de meeste spoorwegmedewerkers evenwel uit het stationsbeeld verdwenen. Nu is er enkel nog gedurende een gedeelte van sommige dagen een onderchef aanwezig».
Dat de NMBS vanaf 1 juli nu ook de openingsuren van het loket beperkt heeft en dat vanuit syndicale bron al gewag gemaakt wordt van een totale afschaffing van de loketten tegen 2020 neemt ECOLO niet. «Zonder ook maar één personeelslid in het station blijft er niemand nog beschikbaar om gehandicapte en oudere personen naar de treinen te begeleiden. Er is evenmin een lift beschikbaar om zich naar de perrons te begeven. En alhoewel al 15 jaar beloofd werden ook deze nog steeds niet verhoogd om het in- en uitstappen van de treinen te vergemakkelijken».
«Dit alles leidt dan ook tot een surrealistische toestand », vindt ECOLO nog. «Het station kent een dagelijks gemiddelde van 3.000 reizigers die de trein nemen, kan bovendien prat gaan op drie directe verbindingen per uur met Brussel en maakt een belangrijke draaischijf uit van het toekomstig RER-netwerk. En dan zouden er geen spoorambtenaren meer zijn om in te staan voor het onthaal en voor de veiligheid !».  
«Ook over de veiligheid valt er wel wat te zeggen. Een station zonder toezicht wordt ongetwijfeld een geliefkoosde trekpleister voor allerlei verdachte handeltjes, diefstallen, vandalisme en zelfs geweld», houdt ECOLO nog aan.
ECOLO is dan ook stellig: «Als de regering met een harde rechtse ploeg aan de bestuursknuppel meent te moeten snoeien in de levenswandel van de staat, dan gaat dat ook ten koste van het spoorwegpersoneel. ECOLO zegt dan ook voluit NEEN aan de voorgenomen drastische besparingsmaatregelen en pleit dan ook krachtig voor een herinvesteren in het openbaar vervoer met inbegrip van het onthaal en de dienstverlening aan het cliënteel».  
 
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
16 jul 2015
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Deschuyffeleer Godelieve | 04 jul 2021
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief