HERNE / BEVER / EDINGEN – Europese Nacht van de Vleermuis in het Dominicanessenklooster

C21

HERNE / BEVER / EDINGEN – Europese Nacht van de Vleermuis in het Dominicanessenklooster

Aankondiging
HERNE / BEVER / EDINGEN – Europese Nacht van de Vleermuis in het Dominicanessenklooster - © Deschuyffeleer
 

Ook dit jaar wordt de vleermuis tijdens het laatste weekend van augustus in gans Europa in de kijker gezet. Zo ook in het Dominicanessenklooster aan de H. Geeststraat in Herne waar Natuurpunt Pajottenland samen met de milieuraad van Herne, de vzw De Mark en de Vrienden van Marcq op zaterdag 29 augustus om 18u30 tijdens de Europese Nacht van de Vleermuis belangstellenden willen laten kennismaken met dit nog altijd wel mysterieus vliegend zoogdiertje.

Als plotse en hevig fladderende verrassing bij valavond en nacht boezemt de vleermuis nog altijd wat vrees in, zeker bij de kinderen. Toch zijn ze niet agressief. Wel weten de mensen er doorgaans nog vrij weinig van af. Tijdens de Europese Nacht van de Vleermuis in het Dominicanessenklooster krijgen de deelnemers onder de leiding van ervaren natuurgidsen dan ook de gelegenheid nader kennis te maken met deze toch wel boeiende nachtridder.
Het programma start met een knutselactiviteit voor de kinderen en een infosessie over de vleermuis. Om 19u30 worden vervolgens de stapschoenen aangeknoopt voor de vleermuiswandeling onder meer doorheen het stadspark van Edingen. De wandeling wordt gegidst door Brent Roobaert, Geert De Pauw, Werner Godfroid en een vertegenwoordiger van de Vrienden van de Marcq. De avond wordt gezellig afgesloten met een vleermuisdrankje.
Meer info en mogelijkheid tot inschrijven bij de voorzitter van De Mark via andreprove@hotmail.com of 054/58.92.17.

 
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
20 aug 2015
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Deschuyffeleer Godelieve | 04 jul 2021
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief