EDINGEN – Ook Vlaamse MTB-ers kijken enthousiast uit naar La Gadouzienne

C21

EDINGEN – Ook Vlaamse MTB-ers kijken enthousiast uit naar La Gadouzienne

Gadouzienne_2015
EDINGEN – Ook Vlaamse MTB-ers kijken enthousiast uit naar La Gadouzienne - © Deschuyffeleer
 

Op zondag 22 november pakt wielerclub Cyclo Bol d’Air uit met de nu al 24ste editie van haar bijzonder verzorgde mountainbiketochten La Gadouzienne. Draaischijf van het ganse gebeuren zijn ook deze keer de ruime accommodaties van het sportcomplex Nautisport aan de uitrit 26 van de autosnelweg La Hennuyère A8/E429. Vorig jaar vonden 1.400 deelnemers de weg naar de prachtorganisatie. De club hoopt deze keer nog meer Vlaamse bikers te mogen verwelkomen en levert daartoe dan ook de nodige inspanningen.

De deelnemers krijgen de keuze uit parcours van 27, 38 of 48 km om de streek met onder meer de uitdagende en smaakmakende doortochten van de bossen van Edingen, Ligne en Silly en van het unieke stadspark te verkennen.
 
Het parcours van 27 km is best ook toegankelijk voor gelegenheidsbikers. Na een flinke portie veldwegen leidt een zone van singletracks de deelnemers naar de ingang van het bos van Edingen. Na een stop aan de bevoorrading wordt de bedding van de oude spoorlijn 123 tussen Braine-le-Comte en Edingen opgezocht, een lang lint waarbij her en der tussen de bomen dient geslalomd.
 
Doorheen het stadspark
 
De kers op de taart is zoals steeds de uitzonderlijke doortocht van het uniek en bijzonder fraai stadspark met zijn lange dreven, zijn paviljoenen, zijn waterpartijen, zijn verdoken toren in een bosje, zijn stallen, zijn Franse tuinen en zijn kasteel. Dit huzarenstukje van bijzonder lokaal erfgoed is hoofdzakelijk te danken aan het werk van de beroemde families Arenberg en Empain en aan het stadsbestuur dat er inmiddels eigenaar is van geworden.        
 
De parcours van 38 km en 48 km dan weer duiken nog dieper de bossen van Edingen, Ligne en Silly in langs een reeks smalle paden die van de bikers wel enige behendigheid vergen om niet hier en daar voet aan grond te moeten zetten.
 
Ruime service
 
Ook nu beloven de bevoorradingen weer op en top verzorgd te zijn met soep, cake van eigen makelij en alle andere gebruikelijke versnaperingen en drankvoorzieningen. De deelnemers aan de 48 km mogen alvast rekenen op twee bevoorradingen. En bij het vertrek is er alvast ook al gratis koffie te bekomen.
  
Door het uitzetten van de start- en aankomstzone in het sportcomplex Nautisport belet niets de deelnemers ook hun partners en kinderen mee naar Edingen te laten overkomen. In het sportcomplex kunnen zij immers tussendoor terecht voor een verkwikkend verblijf in het zwembad of in de aangename ontspanningsruimte van Aquaplanet. En ook een fikse wandeling in het nabijgelegen stadspark valt zeker niet te versmaden.
 
Bij aankomst kunnen de deelnemers alvast ook rekenen op de gebruikelijke service met body- en bikewash en een bar waar het nippen aan het welbekend streekbier ‘Double d’Enghien’ uitermate aan te bevelen valt. Ook kleine restauratie is beschikbaar.
 
Om de deelnemers bij de inschrijving niet al te lang te moeten laten aanschuiven werd het systeem vereenvoudigd. Er kan ingeschreven worden van 8u tot 10u30. Er is ruime parkeergelegenheid in de onmiddellijke omgeving. Een pechdienst staat eveneens ter beschikking van de deelnemers die met technische of andere moeilijkheden te kampen krijgen.
 
Door wegenwerken op de gewestweg N55 Soignies-Edingen is de brug over de autosnelweg A8/E429 ter hoogte van uitrit 26 aan Nautisport niet bruikbaar. Het is dan ook uitkijken naar de aangeduide omleidingen en bepijlingen om de vertrek- en aankomstzone te kunnen bereiken.
 
Meer info op www.cbae.be of 02/395.93.72 of 0477/20.10.11.   
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
16 nov 2015
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief