EDINGEN / BEVER / HERNE / GERAARDSBERGEN – Kerstmis ’14 in de loopgraven van de Westhoek

EDINGEN / BEVER / HERNE / GERAARDSBERGEN – Kerstmis ’14 in de loopgraven van de Westhoek

Kerst_in_de_loopgraven
EDINGEN / BEVER / HERNE / GERAARDSBERGEN – Kerstmis ’14 in de loopgraven van de Westhoek - © Deschuyffeleer
 

Door toedoen van de afdeling Land van Edingen van de Orde van den Prince vindt op vrijdag 18 december om 19u30 in het Arjaantheater in het cultuurcentrum van Geraadsbergen een unieke Kerst- en oorlogsevocatie plaats rond het gebeuren van Kerstmis ’14 in de loopgraven van de Westhoek. De voorstelling is voor iedereen toegankelijk.

Het is algemeen bekend dat Kerstmis ’14 in de loopgraven van de Westhoek op een wel bijzondere wijze is gevierd. Zo verbroederden vriend en vijand er in het no man’s land tussen beide linies. Er werd zelfs gevoetbald waarbij de Duitse ploeg het blijkbaar uiteindelijk haalde van die van de geallieerden met 3-2. Het zijn precies die gebeurtenissen en vele andere opmerkelijke en aandoende feiten en ervaringen uit die kerstperiode die tijdens de evocatie indringend gebracht worden door een reeks kunstenaars, muzikanten en medewerkers.
Die evocatie stoelt dan ook op onder meer proza, poëzie, kleinkunst, zang en dans. Die worden dan gebracht door Luc Colin, Iebe De Quick, André Devos, Mathias Leyssens, Luc Ooghe, Leon Opdebeeck, Rose Marie Simons, Femke Suys, Herman Vandormael, Thomas Van Lierde en anderen.
De inkom bedraagt 10 €. Tickets kunnen op voorhand gereserveerd worden bij het cultureel centrum De Abdij in Geraardsbergen via 054/41.13.94 of via www.de-abdij.be .
De Orde van den Prince is een genootschap voor de behartiging van de belangen en de uitstraling van de Nederlands taal en cultuur in de wereld. In de afdeling Land van Edingen worden de voornaamste bestuursfuncties waargenomen door Jan Van den Noortgate (voorzitter), Leo Camerlynck (secretaris), André Dewallef (penningmeester) en Inge Callebaut (neerlandistiek). Meer info via leo.camerlynck@skynet.be .        
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
12 dec 2015
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief