BEVER/HERNE/EDINGEN – Benefietconcert ten voordele van Kids in Kindia

C21

BEVER/HERNE/EDINGEN – Benefietconcert ten voordele van Kids in Kindia

Kids_in_kindia
BEVER/HERNE/EDINGEN – Benefietconcert ten voordele van Kids in Kindia
 

De vzw Kids in Kindia (KIK) organiseert op zondag 13 maart om 18u een uitermate hoogstaand benefietconcert met vioolsoliste Svenja Van Driessche en pianist Lester Van Loock in de kapel van Rosario in het centrum van Bever. Beide muzikanten stellen hierbij hun muzikaal talent ten dienste van het project van de vereniging.

‘Kids in Kindia’ is een organisatie uit Bever die naast het versterken van de uitwisseling tussen de eigen gemeentelijke basisschool Ak’cent en de school ‘Le Dauphin’ in Kindia in het West-Afrikaanse Guinée (Conakry) eveneens voor deze laatste school didactisch materiaal wil aankopen en er de bouw van zes kleuterklassen wil verwezenlijken. De motor achter het ganse opzet is de gewezen Ak’cent-leerkracht Martien Frisch, die in april overigens al voor de derde keer naar Kindia afreist.
Op 22- jarige leeftijd is Svenja Van Driessche als vioolsoliste al een begrip in de Belgische muziekwereld. Ze begon haar vioolstudie op 8-jarige leeftijd en gaf onmiddellijk als een echt natuurtalent blijk van een wonderlijke muzikaliteit en een grenzeloze wilskracht. Svenja is reeds meerdere jaren een rijzende ster en speelt recitals en concerten met gereputeerde orkesten in binnen- en buitenland. In 2014 behaalde Svenja haar bachelordiploma aan de Haute Ecole de Musique van Lausanne. Momenteel volgt ze haar laatste jaar Master aan het koninklijk conservatorium van Antwerpen in de klas van Tatiana Samouil.
Lester Van Loock (°1991) startte met zijn eerste pianolessen op negenjarige leeftijd. Tijdens zijn middelbare schoolopleiding werd hij toegelaten aan het Koninklijk Conservatorium te Antwerpen waar hij recent zijn masterstudies voleindigd heeft met grote onderscheiding. Hij concerteert in België en in het buitenland als solist. Verder is hij actief in kamermuziek en als liedbegeleider. Lester nam deel aan talrijke pianowedstrijden, waarbij hij verscheidene prijzen won. In 2015 werd hij toegelaten in de Scuola di Musica te Fiesole, waar hij momenteel zijn studies verderzet.
“Met ons benefietconcert ten voordele van Kids in Kindia hopen wij zoveel mogelijk mensen te bereiken die het niet alleen fijn vinden te genieten van prachtige muziek in het uniek kader van de kapel van Rosario maar zo ook hun steentje willen bijdragen aan ons goed doel”, geeft een gedreven Martien Frisch aan.
De inkom bedraagt 25€. Na het concert is er overigens nog gelegenheid tot gezellig napraten met een hapje en een tapje. Toegangskaarten kunnen tot 5 maart besteld worden via martienfrisch@telenet.be of 0496/97.55.92.
Meer info op www.kidsinkindia.com .
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
16 feb 2016
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Godelieve Deschuyffeleer | 03 jun 2021
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief