EDINGEN – Woensdagmarkt krijgt er op zaterdagnamiddag een klein broertje bij

C21

EDINGEN – Woensdagmarkt krijgt er op zaterdagnamiddag een klein broertje bij

Markt_op_zaterdag_edingen
EDINGEN – Woensdagmarkt krijgt er op zaterdagnamiddag een klein broertje bij - © Deschuyffeleer
 

De wekelijkse grote markt op woensdag in Edingen krijgt er vanaf 16 april een klein broertje bij. Want dan gaat, ook op de Place du Vieux Marché, elke zaterdagnamiddag van 14 tot 19u een bijkomende marktgebeuren van start onder de slogan ‘Genieten op zaterdag …. dat spreekt mij wel aan’.

“Om én de kwaliteitsvolle streekproducten te ontdekken én ook mee in te stappen in het bruisend leven van de stad vormt een kleinschalig plaatselijk marktgebeuren een ideale gelegenheid”, zegt schepen voor Handel Florine Pary-Mille. “Zo’n markt biedt de bezoekers immers niet alleen een uitgelezen kans kwaliteitsvolle producten uit eigen streek aan te schaffen maar ook te genieten van de gezellige sfeer in de stad. En het is precies daarom dat wij nu in dit voorjaar met een bijkomende markt op zaterdagnamiddag uitpakken”.        
« De nieuwe markt op zaterdagnamiddag moet dan ook uitgroeien tot een gebeuren dat mensen samenbrengt en hen producten laat ontdekken die doorgaans voortspruiten uit ambachtelijk werk », aldus nog schepen Florine Pary-Mille. « Zo zal er zeker ook een hoekje worden voorbehouden voor de lokale telers en ambachtslui evenals voor de telers van slow-food. Maar de markt zal evenzeer openstaan voor straatartiesten zoals muzikanten en schilders. De aanwezigheid van die mensen moet het geheel dan ook een typisch luchtige noot meegeven. De markt maakt derhalve een ideale gelegenheid uit om de boodschappentassen niet alleen met dagverse seizoensproducten maar ook met flink wat goed humeur vol te proppen ».
« Dit initiatief moet overigens ook aan de families die niet de gelegenheid hebben zich op woensdagvoormiddag naar de markt te begeven de mogelijkheid bieden onze stad en onze handelszaken naar waarde te weten schatten », besluit een enthousiaste schepen Florine Pary-Mille. 
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
07 apr 2016
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Godelieve Deschuyffeleer | 03 jun 2021
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief