HERNE / BEVER / EDINGEN – Archeduc verstrekt opnieuw tal van interessante vormingen

C21

HERNE / BEVER / EDINGEN – Archeduc verstrekt opnieuw tal van interessante vormingen

Archeduc_vormin_herfst_2016
HERNE / BEVER / EDINGEN – Archeduc verstrekt opnieuw tal van interessante vormingen - © Deschuyffeleer
 

Archeduc, het Vormingpluscentrum voor Halle-Vilvoorde, organiseert in het najaar verschillende vormingen voor volwassenen zowel in Herne als in Bever. Ook nu beloven het weer leerrijke, boeiende en aangename activiteiten voor de deelnemers te worden. Wie iets wil bijleren in zijn of haar vrije tijd is bij Archeduc alleszins aan het juiste adres, want van bijleren maakt het vormingscentrum beslist een echte hobby.

Archeduc creëert in Halle-Vilvoorde, vaak in samenwerking met andere organisaties, een brede waaier aan leerrijke activiteiten, waarbij volwassenen elkaar kunnen ontmoeten, met elkaar van gedachten wisselen en van elkaar leren. Van de deelnemers wordt doorgaans wel een kleine financiële bijdrage verwacht.
Herne
In Herne steekt het programma van wal op zaterdag 8 oktober om 09u30 in het gemeentehuis met een workshop ‘Leer een evenement fotograferen met je spiegelreflexcamera’. Beroepsfotograaf Erwin Alsteens leert de deelnemers dan eerst de basisbegrippen en de technische knepen van de fotografie aan evenals hoe een beeld te componeren. Daarna is het de beurt aan de deelnemers zelf. In de namiddag wordt van hen dan verwacht het leuke evenement Spel zonder Grenzen, een wedstrijd tussen de jeugd van Bever, Galmaarden en Herne, dat dan eveneens plaatsgrijpt in de buurt op de gevoelige plaat vast te leggen. Deze workshop richt zich op beginnende fotografen die aan de slag willen gaan met een spiegelreflexcamera. Deelnemen kost 31€.
‘Omgaan met gevoelens’ is de volgende vormingssessie op het programma en die gaat door op zaterdag 15 oktober van 10 tot 13u in het Dominicanessenklooster. Gevoelens blijken een belangrijke bron van informatie over zichzelf en over wij nodig hebben. Maar hoe te zorgen dat onze gevoelenseen rijkdom zijn en niet onze ondergang worden? En wat met negatieve gevoelens zoals angst, verdriet en boosheid? Aan de hand van creatieve werkvormen en vertrekkende van eigen ervaringen gaan de deelnemers op weg in het bonte landschap van emoties. Deelnemen kost hier 11€.
Op zaterdag 19 november staan dan in het Dominicanessenklooster nog een workshop ‘Hippe dingen maken van oud leer’ (15€) en een workshop ‘Mediteren met je (kleinkind)’ (4€) op de agenda. In de workshop ‘Hippe dingen maken van oud leer’ die loopt van 10 tot 13u worden onder de leiding van Leila Boukhalfa allerlei hippe hebbedingetjes van oude leren jassen en riemen gemaakt. De workshop ‘Mediteren met je (klein)kind’ dan weer start om 10u en eindigt om 12u.
En tenslotte krijgen belangstellenden op donderdag 24 november van 14 tot 17u in de bibliotheek Petrus Naghel ook nog eens de gelegenheid kennis te maken met smartphones (13€). Deze sessie richt zich op mensen die nog geen smartphone bezitten.
Bever
In Bever zijn het Archeduc, Het Huis van het Kind Pajottenland en het gemeentebestuur die hun schouders zetten onder de vormingssessies. Eerst komt op donderdag 13 oktober om 20u in de gemeentelijke basisschool Ak’cent ‘Omgaan met schoolmoeheid’ (4€) aan de beurt. Soms merken ouders dat hun kind moeite heeft om huiswerk te maken, dat de schoolresultaten achteruit gaan en hun kinderen er geen zin meer in hebben. Het wordt dan moeilijk om hem of haar nog gemotiveerd naar school te sturen. Tijdens deze avond leren de deelnemers door toedoen van Ria Rector dan ook over schoolmoeheid en denken ze samen na over hoe ze dit samen met hun kind kunnen aanpakken.
‘Omgaan met dementie’ (10€) dan weer komt aan de beurt op donderdag 8 december eveneens om 20u in de basisschool Ak’cent. 'Opa herkent me niet meer', 'Moeder staart de hele tijd voor zich uit', 'Ik verzorg mijn eigen zus als een kind'. Voor naasten van mensen met dementie zijn deze situaties vaak pijnlijk herkenbaar. Dementie is steeds meer aanwezig in onze maatschappij. Toch blijft het zowel voor de betrokkenen als voor de naasten vaak een taboe. Deze infosessie onder de leiding van Jasmijn Driegelinck geeft naasten van personen met dementie een beter begrip van de aandoening en gaat dan ook in op vragen als: Wat is dementie? Wat is de oorzaak? Hoe herken je dementie? Hoe ga je om met een naaste met dementie? Welke fases kent het ziekteverloop? Hoe behoud je ruimte voor jezelf?
Meer info en vooraf inschrijven voor al deze sessies via www.archeduc.be of 02/454.54.01 of info@archeduc.be .
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
01 sep 2016
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Godelieve Deschuyffeleer | 03 jun 2021
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief