EDINGEN/BEVER/HERNE – De E429/A8 vanaf maandag opnieuw vlot berijdbaar naar HALLE toe

C21

EDINGEN/BEVER/HERNE – De E429/A8 vanaf maandag opnieuw vlot berijdbaar naar HALLE toe

A8_werken_einde
EDINGEN/BEVER/HERNE – De E429/A8 vanaf maandag opnieuw vlot berijdbaar naar HALLE toe - © Deschuyffeleer
 

Goed nieuws voor wie geregeld de E429/A8 dient te gebruiken om zich met zijn voertuig vanuit Edingen naar Halle te begeven. De herstellingswerken aan de rijbaan tussen Hove en Tubize zijn voltooid en als de komende uren alles verder volgens plan verloopt zijn er vanaf maandag 28 november opnieuw twee rijstroken beschikbaar voor het verkeer.

Sinds 13 oktober, de opstart van de werken, was het op La Hennuyère vanaf Hoves tot Tubize aardig wat filerijden. Vooral tijdens de spitsuren liepen de vertragingen hoog op doordat het verkeer slechts gebruik kon maken van één rijstrook. Verliestijden van om en bij de 30 minuten waren schering en inslag.
Het dichtslibben van het verkeer op die autosnelweg stuwde ook flink wat meer verkeer naar de Assesteenweg of de gewestweg N285 doorheen Kokejane en Herfelingen. Vooral ook het zwaar vervoer maakte van die sluikweg dankbaar gebruik om tijdverlies in de file op de E429 te vermijden. Alle ellende zou nu evenwel tot het verleden dienen te behoren.       
In de werfzone werd de wegverharding nu vernieuwd. Die was immers dringend aan een opknapbeurt toe. Met het uitvoeren van de werken was een kostenplaatje van om en bij de 1.750.000€, BTW excluis, gemoeid. De werken vielen onder de verantwoordelijkheid van de Waalse Vereniging voor Aanvullende Financiering van de Infrastructuur en van de Algemene Operationele Directie Wegen en Gebouwen van de Openbare Dienst van het Waals gewest.
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
26 nov 2016
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Godelieve Deschuyffeleer | 03 jun 2021
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief