HERNE – Marktrotters kiezen voor EDINGEN als startplaats voor hun Eindejaarstochten

HERNE – Marktrotters kiezen voor EDINGEN als startplaats voor hun Eindejaarstochten

Aankondiging_eindejaarstochten
HERNE – Marktrotters kiezen voor EDINGEN als startplaats voor hun Eindejaarstochten - Affiche
 

Voor de 20ste editie van hun Eindejaarstochten op zondag 18 december trekt de Hernse wandelclub De Marktrotters even de taalgrens over om hun tenten deze keer op te slaan in de naburige faciliteitenstad Edingen. Het is daar dan in het majestueuze Sint-Augustinus college, gelegen op de splitsing van de wegen naar Ath en Soignies, dat de Marktrotters opnieuw hun allicht honderden gastwandelaars zullen verwelkomen voor een pittige tocht pal op de taalgrens.

Buitengewoon stadspark
 
Alle afstanden van 4, 6, 10, 15 en 22 km starten via het uitgestrekte en mooie 182 ha park van Edingen met een diversiteit aan dreven en heel wat bezienswaardigheden zoals het  het Chinees paviljoen, de Paardenstallen, talrijke waterpartijen met onder meer het grote meer en de spiegelvijver alsook in de zomer heel wat geurige en fleurige bloementuinen.
 
Via enkele rustige doorsteken wandelen de 4 en 6 km algauw via de hoofdingang van 't park en onder de arcade naast de imposante Sint-Niklaaskerk door naar de finish toe.
 
Marcq
 
Via diverse ommetjes doorheen 't park bereiken de overige afstanden de spoorwegbedding, thans natuurgebied, van de oude spoorlijn Edingen – Braine-le-Comte. Via de ondergrondse doorgang aan het NMBS-station van Edingen gaat het dan richting Herne naar de eerste rustpost in het Dominicanessenklooster. Flirtend op de taalgrens wandelen de 15 en 22 km dan van hieruit verder via onder meer het Konijnenbos naar het pittoreske en landelijk Marcq, een deelgemeente van Edingen. Hier kunnen de deelnemers dan met alle nodige faciliteiten een tweede en een derde keer verpozen.
 
Cesar-bier trofee
 
Sinds de Eindejaarstochten op de kalender verhuisden van een weekdag naar een zondag mochten de organisatoren telkens zowat 1500 deelnemers van heinde en verre ontvangen. Ook de Cesar-bier trofee speelt in de succesformule van de laatste jaren wellicht een niet onbelangrijke rol. Wie trouwens in de loop van het jaar aan alle deelnamecriteria heeft voldaan wordt aan het eind van de Eindejaarstochten beloond met een exemplaar van 0,75 cl van dit lekker gerstenat.
 
Voor wie de verplaatsing maakt met het openbaar vervoer kan nog meegegeven worden dat het NMBS-station van Edingen zich op goed 1,5 km van de startplaats bevindt.
Kinderen tot 12 jaar wandelen, uiteraard liefst onder begeleiding van volwassenen, gratis mits afhaling van een inschrijfkaart.
Contact en info via Jean-Marie Paduart (0472/63.42.08 - 02/396.29.56) of via www.marktrotters.be .
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
01 dec 2016
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Colpaert | 07 aug 2020
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief