Spartacus Run Park van EDINGEN opent toekomend jaar de KBC Spartacus Series

Spartacus Run Park van EDINGEN opent toekomend jaar de KBC Spartacus Series

1_spartacus_run_edingen__openener_2017
Spartacus Run Park van EDINGEN opent toekomend jaar de KBC Spartacus Series - © Deschuyffeleer
 

Het moet zijn dat de eerste editie van de Spartacus Run in het stadspark begin oktober én de organisatoren én de deelnemers voldoening heeft geschonken. Amper dit event achter de rug raakt nu al bekend dat die Run toekomend jaar alleszins de reeks van de uiteindelijk 8 weerhouden vermaarde obstakelruns mag openen en dit al op 26 februari. Allicht gebeurt dit dan nog in een winters kleedje. Voor Edingen en zijn park alleszins opnieuw een toeristische en sportieve promotie van formaat!

Het vernieuwde parcours van de Spartacus Run Park zal 10 km lang zijn en zal minstens 20 uitdagende obstakels omvatten, waaronder zeker een aantal gloednieuwe hindernissen. Inschrijven kan vanaf dinsdag 13 december om 11u! Er worden net als vorig jaar slechts 6.000 deelnemers toegelaten. Wie deze fantastische uitdaging niet wil missen, aarzelt dan ook beter niet om zich meteen in te schrijven! Dit jaar namen overigens al veel sportievelingen uit de streek succesvol aan de run deel.
Obstakelruns
De KBC Spartacus Series is een verzameling van de meest spectaculaire loopevenementen van ons land. Tijdens deze obstakelruns moeten verschillende liefst natuurlijke hindernissen overwonnen worden. Dergelijke events zijn thans bijzonder populair. Doorgaans dient dan ook om organisatorische redenen het aantal deelnemers beperkt. Wie finisht, is meteen Spartacus.
Toekomend jaar zal de KBC Spartacus Series bestaan uit 8 events waaronder als nieuwkomers de Breakout Run net over de Nederlandse grens in ’s Hertogenbosch en een Belgische editie van de Fisherman’s Friend StrongMan Run.
De Breakout Run is een obstakelrun waarbij de deelnemers gevangenen zijn die, via een vluchtroute van 8 km of 14 km, uit de gevangenis breken. Het evenement behoort tot de 3 beste obstakelruns van Nederland. De Breakout Run gaat door in het recreatiegebied ‘De Maashorst’ in Schaijk nabij ’s-Hertogenbosch tijdens het weekend van 27 en 28 mei. Op het programma staan een dayrun, een nightrun én een juniorrun! De deelnemers hoeven zelfs van het hele weekend niets te missen want zij kunnen blijven overnachten op de Breakout Run-camping.
Spartacus Hero
Wie finisht in zes verschillende events, waaronder alleszins ook de afsluitende Neptunus Run in Nieuwpoort, mag zich een echte Spartacus Hero heten. Wie dit tot een goed einde brengt wordt beloond met een unieke Spartacus Hero medaille evenals een unieke Spartacus Hero hoodie!
Wie aan alle proeven wil deelnemen kan zich overigens vanaf 12 december de Spartacus Pass aanschaffen. Dat is een persoonlijke pass die per event één keer kan gebruikt worden. De pass kost 288€ en dient om zich voor de 8 verschillende runs in te schrijven. Wie snel rekent weet dus dat hij of zij met de pass toekomend jaar alleszins aan twee Spartacus-events gratis kan deelnemen!
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
07 dec 2016
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Colpaert | 07 aug 2020
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief