HERNE/EDINGEN – De Marktrotters scoren opnieuw bijzonder hoog met hun Eindejaarstochten

HERNE/EDINGEN – De Marktrotters scoren opnieuw bijzonder hoog met hun Eindejaarstochten

1_eindejaarstochten_marktrotters_2016__15_
HERNE/EDINGEN – De Marktrotters scoren opnieuw bijzonder hoog met hun Eindejaarstochten - Jean-Marie Paduart - © Deschuyffeleer
 
Eindejaarstochten_marktrotters_2016__17_
Eindejaarstochten_marktrotters_2016__19_
Eindejaarstochten_marktrotters_2016__7_
HERNE/EDINGEN – De Marktrotters scoren opnieuw bijzonder hoog met hun Eindejaarstochten - © Deschuyffeleer
 
Eindejaarstochten_marktrotters_2016__21_
Eindejaarstochten_marktrotters_2016__22_
Eindejaarstochten_marktrotters_2016__8_
HERNE/EDINGEN – De Marktrotters scoren opnieuw bijzonder hoog met hun Eindejaarstochten - Wandelclub politie Mons - © Deschuyffeleer
 
Eindejaarstochten_marktrotters_2016__24_
Eindejaarstochten_marktrotters_2016__25_
Eindejaarstochten_marktrotters_2016__13_
HERNE/EDINGEN – De Marktrotters scoren opnieuw bijzonder hoog met hun Eindejaarstochten - St-Augustinuscollege Edingen - © Deschuyffeleer
 
Eindejaarstochten_marktrotters_2016__26_
Eindejaarstochten_marktrotters_2016__27_
Eindejaarstochten_marktrotters_2016__29_
Eindejaarstochten_marktrotters_2016__30_
 

Met in totaal 1300 dappere stappers doorheen de jammer genoeg miezerige velden en weilanden groeiden de Eindejaarstochten van wandelclub De Marktrotters, deze keer vanuit het St-Augustinuscollege in Edingen, eens te meer uit tot een waar succesverhaal. Die tochten waren inmiddels al aan hun 20ste editie toe. De clubtraditie wil dat die tochten telkenmale vanuit een locatie op verplaatsing worden opgezet. Deze keer was dat Edingen dat met zijn sfeervolle kerstmarkt op de parcours doorheen het stadspark en doorheen het centrum de tochten een extra troef in de handen speelde. Eerdere locaties op verplaatsing waren onder meer Essenbeek, Pepingen en Herfelingen.

Het prachtig stadspark
De pittige tochten pal op de taalgrens leidden de wandelaars eveneens doorheen het majestatisch stadspark, 182 ha groot en eerder eigendom van de roemrijke familie Arenberg en van baron Empain. In het park konden de stappers zich uitkijken op de prachtige dreven, de mooie waterpartijen en de talrijke historisch waardevolle gebouwen zoals het Chinees paviljoen en de fraai gerestaureerde paardenstallen.       
Op de tochten van de langere afstanden konden de deelnemers, voortdurend flirtend op de taalgrens, ook nog eens kennismaken met het natuurgebied langs de oude spoorwegbedding tussen Edingen en Braine-le-Comte, het gerestaureerd Dominicanessenklooster, het Konijnenbos en het pittoresk en landelijk dorpje Marcq.
Op verplaatsing
“De wandelaars waren uitermate verrast door de schoonheid en de grootsheid van het stadspark en door de gezellige kerstmarkt”, zegt een tevreden tochtverantwoordelijke Jean-Marie Paduart. “Voor velen was Edingen nog totaal onbekend. En dat is nu juist het voordeel om met onze Eindejaarstochten telkenmale op verplaatsing uit te pakken. Zo kunnen wij dan de deelnemers ook leiden naar oorden met nieuwe en verrassende parcours. Onze Kriek&Mattentochten vertrekken immers telkens steevast vanuit de sporthal in Herne terwijl onze Urbanustochten het centrum van Tollembeek met het standbeeld van de komiek als uitvalsbasis hebben. En door bij die twee wandelingen jaar na jaar telkens een andere richting uit te zetten kunnen wij zo onze gasten toch steeds weer andere parcours aanbieden”.
Als ervaren en nooit aflatende organisatoren prijken De Marktrotters met hun drie jaarlijkse inmiddels welbekende tochten alleszins binnen de topranking van de wandelclubs. “Onze club geniet een uitstekende reputatie in de schoot van het wandelwereldje en dat spreekt de wandelaars steeds weer aan. Bovendien hebben wij met het instellen van onze Cesarbiertrofee ook nog een extraatje weten toe te voegen aan onze aantrekkingskracht”, aldus nog Jean-Marie Paduart. Het is zo dat wie aan onze drie grote organisaties binnen het jaar deelneemt hier nu bedacht wordt met een grote fles Cesarbier als symbolisch waardevolle trofee”.
Grote bloei
Voor Jean-Marie Paduart, in de periode 2000-2015 overigens ook clubvoorzitter, betekende deze Eindejaarstochten één van zijn laatste uitdagingen als tochtverantwoordelijke. Toekomend jaar neemt hij, telkens voor de laatste keer, weliswaar nog dezelfde functie op voor zowel de Kriek&Mattentochten als voor de Urabustochten. “Dan geef ik die fakkel door aan enkele jonge krachten die ons bestuur recent zijn komen versterken. En allicht treedt dan uit die nieuwkomers ook een nieuwe voorzitter naar voren”. Onder het voorzitterschap van Jean-Marie Paduart kenden De Marktrotters, mede door het dynamisch bestuur, een grote bloei en groeide de club uit tot één van de grootste in de streek en zelfs ver daarbuiten.
Wat wel al vaststaat is dat de Eindejaarstochten toekomend jaar de Ninoofse deelgemeente Outer als draaischijf zullen hebben met dan bestuurslid Etienne Hemerijckx als tochtverantwoordelijke. 
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
18 dec 2016
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Colpaert | 07 aug 2020
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief