EDINGEN – Jaarlijkse beurs van de postkaartenkring in de Begijnhofstraat

EDINGEN – Jaarlijkse beurs van de postkaartenkring in de Begijnhofstraat

Postkaartenbeurs_edingen
EDINGEN – Jaarlijkse beurs van de postkaartenkring in de Begijnhofstraat - © Deschuyffeleer
 

De Edingse postkaartenkring (Cercle Cartophile Enghiennois) organiseert op zondag 19 februari haar jaarlijkse beurs. Dit evenement met een expositie- en een verhandelruimte van zowel postkaarten als oude documenten gaat door van 8 tot 14u in het Foyer in de Begijnhofstraat 53.

De brief- en postkaarten waren decennia lang de belangrijkste bron van communicatie. Intussen is het wel duidelijk dat de opmars van het internet deze vorm van corresponderen fel heeft gekortwiekt. Verzamelaars hebben thans wel een heel uiteenlopende motivatie om op zoek te gaan naar kaartoverblijfselen uit het verleden.
Het ontstaan van de briefkaart was een wereldgebeurtenis, net zo goed als de uitvinding van gas, elektriciteit, stoommachine, radio en televisie. De kaart luidde een nieuw tijdperk in het sociaal leven in. Zonder overdrijven bracht ook zij een revolutie teweeg, omdat nu ook de grote massa voortaan met elkaar kon corresponderen mede door het gunstige tarief en de eenvoudige werkwijze.
De prentkaart lag overigens mettertijd ook aan de basis van een gigantische industrie.
De Kring
De Edingse postkaartenkring zag het daglicht in 1994 en stelt zich als doel alle verzamelaars van postkaarten van Edingen en omgeving te verenigen. In de vorige eeuw werden immers door een 60-tal uitgeverijen een gans arsenaal aan postkaarten van de Arenbergstad in omloop gebracht. In het kader van haar activiteiten is door de kring dan ook een inventaris van de gekende kaarten opgemaakt, een bestand dat trouwens nog regelmatig wordt aangevuld. De club biedt haar leden zo dan ook de mogelijkheid onderling kaarten uit te wisselen.
Nadere informatie bij voorzitter Eliane Wees 0474/22.81.63.
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
07 feb 2017
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief