Spartacus Run Park EDINGEN opent nieuw seizoen KBC Spartacus Series

Spartacus Run Park EDINGEN opent nieuw seizoen KBC Spartacus Series

Aaankondiging_spartacus-run_2017
Spartacus Run Park EDINGEN opent nieuw seizoen KBC Spartacus Series - © Deschuyffeleer
 

Op zondag 26 februari vormt het prachtig stadspark nu al voor de tweede keer het uniek decor voor de uitdagende obstakelloop Spartacus Run Park Edingen in het kader van de KBC Spartacus Series. Ook nu worden om en bij de 6.000 deelnemers uit alle uithoeken van het land verwacht, waaronder trouwens ook een flink aantal uit de streek. Door het succes van vorig jaar grijpt organisator Golazo Sports deze keer de gelegenheid aan om de run in het stadspark meteen te laten gelden als opener van het nieuw seizoen. Ook wie niet deelneemt maar toch graag toekijkt op indrukwekkende sportieve prestaties is meer dan welkom op het gebeuren. Voor Edingen en zijn park wordt het alleszins opnieuw een toeristische en sportieve promotie van formaat! 

De obstakelloop behelst een parcours van goed 10 km waarbij de deelnemers individueel of in groep tussen en langs de vijvers en standbeelden van het park 25 vrij zware hindernissen dienen te overwinnen. Met zijn rijke geschiedenis van meer dan 400 jaar, zijn kasteel in neoklassieke stijl en zijn merkwaardige collectie standbeelden en uitgestrekte waterpartijen herbergt het park dan ook de perfecte locatie voor een proef van de KBC Spartacus Series, een unieke verzameling van de leukste en de meest spectaculaire loopevenementen. Tijdens die obstakelruns moeten verschillende, doorgaans natuurlijke hindernissen overwonnen worden. Wie finisht mag zich dan ook telkenmale een heuse Spartacus noemen.
De KBC Spartacus Series, die nu toch al een zeker aantal jaren furore maakt in het wereldje van de sportieve krachtpatsers, slaat naast de Spartacus Run in het park van Edingen, verder dit jaar ook nog zijn tenten op in Maasmechelen (Fisherman’s Friend StrongManRun – 01/04), in het domein De Schorre in Boom (Spartacus Run – 30/04 en 01/05), in het Nederlandse Schaijk (Breakout Run 27/05 en 28/05), in Durbuy (Battle of The Ardennes – 24/06), in Genk (Battle of Thor – 03/09), in Averbode (Run against Nature – 30/09 en 01/10) en voor de finale in Nieuwpoort (Neptunusrun – 12/11).
Ook burgemeester Olivier Saint-Amand is alvast opgetogen met de komst van de Spartacus Run naar Edingen: “Onze stad is bijzonder verheugd een proef van de KBC Spartacus Series in het park te mogen ontvangen. Doorheen hun sportieve prestaties krijgen de deelnemers er trouwens ook de gelegenheid ons prachtig patrimonium te ontdekken”.   
De eerste golf deelnemers start om 12u. Meer info en alleszins ook nog mogelijkheid om zich in te schrijven via  www.kbcspartacusseries.be  Spartacus Run Edingen is  ook te volgen via FACEBOOK .
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
20 feb 2017
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief