EDINGEN/HERNE/BEVER – Classic Vespa Club GERAARDSBERGEN pakt uit met 1ste rondrit

EDINGEN/HERNE/BEVER – Classic Vespa Club GERAARDSBERGEN pakt uit met 1ste rondrit

17190717_10155060282638686_2413267366057196235_n__002_
EDINGEN/HERNE/BEVER – Classic Vespa Club GERAARDSBERGEN pakt uit met 1ste rondrit - Affiche
 

Op zondag 28 mei organiseert Classic Vespa Club Geraardsbergen zijn 1ste bepijlde rondrit. De tocht van 90 km doet daarbij vooral Le Pays des Collines aan. Met een halte in het stadspark in Edingen omstreeks 11u30 à 12u00 biedt de club de deelnemers tevens een enige gelegenheid om met hun troeteltoys dit enig mooi en uitgestrekt park met zijn tal van uitzonderlijke bezienswaardigheden te doorkruisen.

Er wordt samengekomen tussen 09 en 10u aan de Wambashoeve in de Brusselstraat 10 in Onkerzele. Enkel tweewielers zijn welkom. Parking voor de trailers wordt voorzien aan de Oudenberg. In het stadspark in Edingen aan ‘La Halte du Miroir’ worden de deelnemers opgewacht met een lunchpakket en een drankje. Nadien rijden zij dan in het park door naar de chaussée de Brunehaut om van daaruit hun tweede rit van de dag aan te snijden met aankomst in de Wambashoeve.
“Omdat er in één van de prachtigste streken van België met Geraardsbergen, Edingen, Ninove , Zottegem en Brakel nog geen officiële vespaclub actief was, hebben we met enkele vrienden besloten er zelf één op te richten”, schetst Pieter D’hondt, één van de initiatiefnemers, de wordingsgeschiedenis van de club. “Na enig opzoekingswerk bleek dat er in Geraardsbergen in de jaren ’50 en ’60 reeds een club bestond met name Vespa Club Geraardsbergen. We konden enkele gewezen leden opsporen en clubfoto’s bemachtigen waar ook de banner van destijds stond op afgebeeld. Als ode aan de oorspronkelijke club werd al snel besloten deze banner als clublogo te gebruiken zij het wel mits enige kleine aanpassingen”.
Vespapatrimonum
“De interesse van het bestuur gaat uit naar vespa-oldtimers, aangedreven door 2-taktmotoren. Daarom hebben we besloten om er een Classic Vespa Club van te maken onder de benaming Classic Vespa Club Geraardsbergen”, weet Pieter D’hondt nog te melden. “Onze club wil alle leden maximaal ondersteunen in de beleving van hun hobby door het organiseren van en deelnemen aan treffens, rondritten, clubavonden, beurzen en tentoonstellingen. Bovendien ondersteunt de vereniging haar leden in het bewaren van het historische vespapatrimonium. De Classic Vespa Club Geraardsbergen is dan ook opgericht voor alle personen met een sterke passie voor de authentieke scooter van het merk Vespa die over een 2-takt motor beschikt”.
De deelnameprijs aan de rondrit bedraagt 8€. Daar zijn een ontbijt, een goodiebag, een drankje, een lunchpakket en een aandenken inbegrepen. Bij aankomst is er ook nog mogelijkheid gezellig na te praten bij een heerlijke spaghetti en allerlei drankjes.
Als opvallend toemaatje voorzien de organisatoren op termijn een uniek en gelimiteerd aandenken voor de getrouwen die aan vijf etappes binnen een bestek van vijf jaar deelnemen.
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
04 mei 2017
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Colpaert | 07 aug 2020
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief