HERNE – Bijzondere verkeers- en veiligheidsmaatregelen tijdens de jaarmarkt en aanverwante activiteiten

HERNE – Bijzondere verkeers- en veiligheidsmaatregelen tijdens de jaarmarkt en aanverwante activiteiten

Verkeer_pinksterweekend
HERNE – Bijzondere verkeers- en veiligheidsmaatregelen tijdens de jaarmarkt en aanverwante activiteiten - © Deschuyffeleer
 
Jaarmarkt_herne_bezoekers
HERNE – Bijzondere verkeers- en veiligheidsmaatregelen tijdens de jaarmarkt en aanverwante activiteiten - © Logo Jaarmarkt Herne
 

Ter gelegenheid van de jaarmarkt op pinkstermaandag 5 juni gelden ook dit jaar bijzondere verkeers- en veiligheidsmaatregelen. En ook op de voorafgaande activiteiten op vrijdagavond en zondagmiddag maakt de omgeving van de grote jaarmarkttent langsheen de Ninoofseteenweg het voorwerp uit van bijzondere regelingen.

Vlambiance en eetfestijn
Vrijdagavond 2 juni vanaf 21u viert het Jaarmarktcomité in de grote feesttent zijn 40-jarig bestaan met een Vlaamse vedettenparade onder de noemer ‘Vlambiance’. Er zijn dan optredens gepland van Laura Lynn, Belle Perez, De Romeo’s, Yves Seghers en dj James Brown. ’s Middags op pinksterzondag 4 juni dan weer pakt het Jaarmarktcomité uit met zijn gebruikelijk eetfestijn eveneens in de grote feesttent.
Bij beide evenementen wordt dan éénrichtingsverkeer ingesteld op de Ninoofsesteenweg in de richting van Vollezele en Ninove vanaf het kruispunt met Centrum tot het kruispunt met Bloemendael. Het doorgaand verkeer komende uit de richting van Ninove en rijdende in de richting van Herne-centrum en Edingen wordt omgeleid via de Scheibeekstraat, de Ekkelenbergstraat, de Barakkenbergstraat, de Assesteenweg, de Van Cauwenberghelaan en de Lindestraat. Op vrijdagavond gebeurt dat vanaf 19u tot zaterdagmorgen 07u. Op zondagmiddag geldt de maatregel vanaf 10u tot  17u. Parkeren kan normaal gezien onder meer op de weide tegenover de feestweide.
Jaarmarkt
Voor de jaarmarkt op maandag 5 juni, waarvoor ook nu weer enkele tienduizenden bezoekers worden verwacht, dient er uiteraard uit een ander vaatje getapt te worden. Dan wordt de as Edingsesteenweg/Ninoofsesteenweg afgesloten voor alle doorgaand verkeer vanaf het kruispunt met de Barakkendries tot het kruispunt met Bloemendael en dit vanaf 6u tot 19u. De omleiding in beide richtingen loopt dan via de lus Scheibeekstraat, Ekkelenbergstraat, Barakkenbergstraat, Assesteenweg, Edingen, Edingsesteenweg, Geraadsbergsesteenweg, Breemstraat, Stationsstraat, Scherpstraat, Galmaarden (Tollembeek – N272) en Ninoofsesteenweg. Ook de toegangen tot het Centrum zijn dan afgesloten voor alle doorgaand verkeer Ook in de Stationsstraat vanaf het kruispunt met de Rendries en in de Lindestraat ter hoogte van de Aerebeekstraat zijn dan de toegangen tot Centrum afgesloten voor alle verkeer.
Het plaatselijk verkeer in de omgeving van het jaarmarktgebeuren kan eveneens geconfronteerd worden met kleine wijzigingen en kleine omleidingen. Ook zijn hier en daar bijzondere regels voor het parkeren van kracht. “Er werd wel gestreefd alle bestemmingen in die omgeving maximaal bereikbaar te houden”, verduidelijkt mobiliteitsambtenaar Tim Noldus.
Ook veiligheidsmaatregelen     
Het spreekt voor zich dat bij de aanhoudende terreurdreiging er ook bijzondere veiligheidsmaatregelen zullen van kracht zijn. 
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
01 jun 2017
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Colpaert | 07 aug 2020
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief