EDINGEN – La Gadouzienne verwacht opnieuw een massa mountainbikers

EDINGEN – La Gadouzienne verwacht opnieuw een massa mountainbikers

Gadouzienne_2017
EDINGEN – La Gadouzienne verwacht opnieuw een massa mountainbikers - © Deschuyffeleer
 

Op zondag 26 november pakt fietsclub ‘Le Cyclo Bol d’Air’ vanuit het sportcentrum Nautisport uit met de 26ste editie van haar inmiddels wijd en zijd welbekende mountainbiketochten ‘La Gadouzienne’. Die tochten lopen niet alleen doorheen het uniek kader van het stadspark van Edingen met zijn vermaarde archecturale hoogstandjes maar ook onder meer doorheen de prachtige bossen van Edingen, Silly en nu ook Lombise. Ook deze keer laten de organisatoren niets aan het toeval over om ook van deze editie een topevenement te maken. De jongste edities wisten ook steeds meer en meer Nederlandstalige bikers de bijzonder aantrekkelijke en best doenbare tochten te ontdekken. Van her en der uit Vlaanderen zakken zij dan ook die dag massaal naar Edingen af. Ook hen wacht er steeds een warm en vriendelijk onthaal.

Talrijke bezienswaardigheden en Kids Tour26
In de loop der jaren werd het parcours geregeld aangepast. “Zo verkregen wij een tiental jaren terug het uniek voorrecht om het uitzonderlijk mooi en uitgestrekt stadspark met zijn talrijke bezienswaardigheden te mogen doorkruisen”, geeft voorzitter Pascal Declercq aan. “Even aangenaam overigens zijn de doortochten van enkele bossen in hun prachtige herfsttooi en ook het doorkruisen van de verschillende kleine dorpen heeft beslist zijn charme. Typisch aan onze tochten in deze periode van het jaar is ook doorgaans de gebruikelijke modderbrij waardoor de deelnemers zich een weg dienen te banen. Maar ook dat uitdagend aspect lokt steeds meer en meer deelnemers. Vandaar dan ook de toepasselijke benaming La Gadouzienne”.
Dit jaar maken de organisatoren ook opnieuw werk van een zeer uitnodigende Kids Tour. Dit voor jongeren tussen 8 en 15 jaar. Zo is er uit veiligheidsoverwegingen uitsluitend in het stadspark een parcours van 7 km uitgetekend dat hen moet toelaten kennis te maken met de geneugten van het mountainbiken. Er worden onder begeleiding twee reeksen voorzien met een start om 10u en één om 11u. Maar dankzij een aangepaste bepijling kan het parcours ook nog buiten deze starturen vrij afgelegd worden.
Nu ook parcours van 60 km
De mountainbikers zelf hebben zoals in het verleden de keuze uit een parcours van 27 (familiaal), 40 of 50 km. Maar op uitdrukkelijk verzoek van vele MTB-fanaten wordt die keuze nu ook nog eens uitgebreid met een parcours van 60 km waarbij dan ook de bossen rond het dorpje Lombise worden aangedaan. Er kan gestart worden tussen 8 en 10u30. Bij het vertrek is er gratis koffie. Ook deze keer worden hartversterkende en bijzonder uitgebreide bevoorradingen voorzien met onder meer door de dames van de clubleden huisbereide soep, wafels en cakes alsook fruit en allerlei fris- en sportdranken. Bij de aankomst wachten de deelnemers douches, een bike-wash en een ruime kantine/bar waar versterkende streekbieren evenals heerlijke geurende worstbroodjes te verkrijgen zijn. Geen wonder dan ook dat La Gadouzienne vorig jaar alleszins al goed was voor meer dan 1.000 bijzonder tevreden deelnemers.
Als bijkomende troef voor ‘La Gadouzienne’ kan ‘Le Cyclo Bol d’Air’ telkens ook uitpakken met de nabijheid van het groot zwembad. Terwijl de bikers zich volop in volle natuur kunnen uitleven kunnen hun partners en hun kinderen zich inmiddels een deugddoende verwenbeurt gunnen en zich uitleven in het zwembad met zijn verschillende attracties.   
Het sportcomplex Nautisport is gelegen pal aan de uitrit 26 van de autosnelweg A8/E429 en beschikt over ruime parkeerfaciliteiten.
Nadere informatie op deze webpagina , 0477/20.10.01 (Emiel Durant) of op deze Facebookpagina.
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
19 nov 2017
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief