HERNE/BEVER/EDINGEN – Noodnummer 1722 geactiveerd vanaf 20u vanavond voor het noodweer

HERNE/BEVER/EDINGEN – Noodnummer 1722 geactiveerd vanaf 20u vanavond voor het noodweer

Naamloos
HERNE/BEVER/EDINGEN – Noodnummer 1722 geactiveerd vanaf 20u vanavond voor het noodweer - © Deschuyffeleer
 

Het KMI voorspelt voor de komende uren noodweer. Daarom heeft de FOD Binnenlands Zaken beslist om vanaf 20u het bijkomend noodnummer 1722 te activeren. Bel tijdens het noodweer het noodnummer 1722 als je de brandweer nodig hebt bij wateroverlast en/of stormschade. Bel enkel 112 als jij of iemand in je omgeving zich in een (potentieel) levensbedreigende situatie bevindt.

Als je toch belt naar het noodnummer 112 voor een niet-dringende brandweerinterventie, zal de operator je niet verder helpen maar vragen om naar het noodnummer 1722 te bellen.
Als je brandweerzone over een e-loket of rechtstreeks telefoonnummer beschikt, kan je daar ook terecht om een brandweerinterventie voor wateroverlast en/of stormschade aan te vragen. De brandweerzone Vlaams-Brabant West, waartoe Herne en Bever behoren, beveelt in dit verban ook het gebruik van haar e-loket (www.vlaamsbrabantwest.be ) aan voor het melden van stormschade en wateroverlast. 
Als je het noodnummer 1722 belt, wordt gevraagd om enig geduld te oefenen. Haak niet in want daardoor kom je opnieuw achteraan de wachtrij terecht. Tijdens noodweer loopt het aantal telefoontjes immers zeer snel op.
De brandweer doet al het mogelijke om je zo snel mogelijk te helpen maar kan niet altijd overal tegelijk zijn. Dus als je al gebeld hebt naar het noodnummer 1722, bel dan niet terug om te vragen wanneer de brandweer komt, tenzij er uiteraard een nieuwe relevante situatie is ontstaan.
Gezien het mogelijk grote aantal gelijktijdige oproepen, is het uitzonderlijk mogelijk dat je oproep wordt onderbroken terwijl je wacht. Indien dit het geval is, probeer dan wat later opnieuw.
Na het noodweer wordt het bijkomend noodnummer 1722 automatisch gedeactiveerd.
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
02 jan 2018
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief