EDINGEN/REBECQ – Tractor met aanhangwagen onder trein maar gelukkig geen gewonden

EDINGEN/REBECQ – Tractor met aanhangwagen onder trein maar gelukkig geen gewonden

Ongeval_overweg_bierk_8_juni_18__15u__1_
Ongeval tractor/aanhangwagen - trein overweg Bierk (deelgemeente Rebecq)- © Deschuyffeleer
 
Ongeval_overweg_bierk_8_juni_18__15u__3_
Ongeval tractor/aanhangwagen - trein overweg Bierk (deelgemeente Rebecq)- © Deschuyffeleer
 

Deze namiddag omstreeks 15u is een landbouwtractor met aanhangwagen in de problemen komen te vallen op de spooroverweg in de rue du Radoux in Bierk, deelgemeente van Rebecq. De tractor geraakte niet tijdig over de overweg en werd aangereden door een treinstel dat op de L94 reed van Edingen naar Halle. Juist voor de aankomende trein op de tractor stootte kon de bestuurder zijn tractor verlaten en zich in veiligheid brengen. Als bij wonder vielen er geen gewonden want ook op de trein die de tractor aanreed geraakte niemand van de 15 passagiers gewond.

Ondanks herhaalde ingrepen van Infrabel verkeert de spooroverweg in de rue du Radoux nog steeds in een zeer slechte staat. De sporen zijn diep ingekanteld in het wegdek en dat maakt dat het overrijden van de overweg door het wegverkeer zeer hobbelig verloopt. Buurtbewoners hebben dan ook vragen waarom de overweg nog niet het voorwerp heeft uitgemaakt van een grondige en vooral voor iedereen veilige herstelling. Bovendien wijten dezelfde buurtbewoners het ongeval ook aan het feit dat recent een spooroverweg in de nabijheid, die veelvuldig door het landbouwverkeer werd gebruikt, definitief gesloten werd en waardoor nu al dat landbouwverkeer de overweg in de rue du Radoux dient te gebruiken.
De landbouwtractor met aanhangwagen van een bedrijf uit Bierk reed in de richting van Heikruis naar Quenast. Enkel de tractor werd door de trein meegesleurd. De aanhangwagen bleef nagenoeg ongedeerd. Door het ongeluk bleef de rue du Radoux geruime tijd gesloten voor het doorgaand verkeer. De politie Ouest Brabant Wallon diende immers voor de vaststellingen de komst af te wachten van de Spoorwegpolitie.
De treinreizigers werden door een bus van de gemeente Rebecq overgebracht naar Halle. Voor alle veiligheid werd in de nabijheid van het ongeval ook steeds een ziekenwagen in stand-bye gehouden.
Het treinverkeer tussen Edingen en Halle is dan ook nog onderbroken. De onderbreking kan nog enige tijd aanslepen.  
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
08 jun 2018
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Colpaert | 07 aug 2020
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief