HERNE/EDINGEN – Geldt ‘goed begonnen is half gewonnen’ ook voor de Rode Duivels?

HERNE/EDINGEN – Geldt ‘goed begonnen is half gewonnen’ ook voor de Rode Duivels?

Wk_1__27_
HERNE/EDINGEN – Geldt ‘goed begonnen is half gewonnen’ ook voor de Rode Duivels? - © Deschuyffeleer
 
Wk_1__27a_
HERNE/EDINGEN – Geldt ‘goed begonnen is half gewonnen’ ook voor de Rode Duivels? - Geduldig wachten op wat komen gaat ..... © Deschuyffeleer
 
Wk_1__34_
HERNE/EDINGEN – Geldt ‘goed begonnen is half gewonnen’ ook voor de Rode Duivels? - Terlindenhof 17u © Deschuyffeleer
 
Wk_1__66_
HERNE/EDINGEN – Geldt ‘goed begonnen is half gewonnen’ ook voor de Rode Duivels? - De Maxx 17u12 © Deschuyffeleer
 
Wk_1__72_
HERNE/EDINGEN – Geldt ‘goed begonnen is half gewonnen’ ook voor de Rode Duivels? - D'Erfzonde 17u22 © Deschuyffeleer
 
Wk_1__75_
HERNE/EDINGEN – Geldt ‘goed begonnen is half gewonnen’ ook voor de Rode Duivels? - Nautisport 17u30 © Deschuyffeleer
 
Wk_1__77_
HERNE/EDINGEN – Geldt ‘goed begonnen is half gewonnen’ ook voor de Rode Duivels? - Nautisport 17u30 © Deschuyffeleer
 
Wk_1__79_
HERNE/EDINGEN – Geldt ‘goed begonnen is half gewonnen’ ook voor de Rode Duivels? - Nautisport 17u30 © Deschuyffeleer
 
Wk_1__91_
HERNE/EDINGEN – Geldt ‘goed begonnen is half gewonnen’ ook voor de Rode Duivels? - Bij Belleke 17u40 © Deschuyffeleer
 
Wk_1__104_
HERNE/EDINGEN – Geldt ‘goed begonnen is half gewonnen’ ook voor de Rode Duivels? - De Kring 50 © Deschuyffeleer
 
Wk_1__110_
HERNE/EDINGEN – Geldt ‘goed begonnen is half gewonnen’ ook voor de Rode Duivels? - Bij Latjes 18u06 © Deschuyffeleer
 
Wk_1__150_
HERNE/EDINGEN – Geldt ‘goed begonnen is half gewonnen’ ook voor de Rode Duivels? - © Deschuyffeleer
 
Wk_1__167_
HERNE/EDINGEN – Geldt ‘goed begonnen is half gewonnen’ ook voor de Rode Duivels? - Bij Latjes 18u15 © Deschuyffeleer
 

Ook in Herne en Edingen waren her en der in de cafés grote en kleine schermen opgesteld om de talrijke supporters van de Rode Duivels de kans te geven in een stadionsfeer de eerste wedstrijd van de Belgische voetbalploeg op de Wereldbeker in het Fisitstadion in het Russische Sotsji te volgen. Was het initieel algemeen verspreid gedachtengoed immers niet overduidelijk dat Panama kanonnenvlees zou zijn voor de Rode Duivels?

Optimisme-Teleurstelling-Enthousiasme
 
De maidenmatch van de Belgen tegen opponent Panama bood een kleine twee uur om die sfeer her en der op de verschillende locaties te gaan opsnuiven. Bijgaande sfeerbeelden geven dan ook de evolutie in de gemoedstoestand van de supporters aan. En dat ging van ongebreideld optimisme bij het begin van de match over wanhoop en teleurstelling tijdens de eerste helft uiteindelijk toch nog naar laaiend enthousiasme in de loop van de tweede spelperiode naarmate de score alsmaar hoger opliep in het voordeel van de Rode Duivels.
 
De eerste halte werd de aftrap in café Terlindenhof ‘Bij Sofie’ waar de supporters nog in boordevol blijde verwachting verkeren. Zoals op de meeste plaatsen zijn de pintjes ook hier voor de gelegenheid fel afgeprijsd. Geen massa volk hier alsnog bij het begin van de match maar met “hoe later op de avond hoe meer leute” liet Sofie het beslist niet aan haar hart komen. Haar pronostiek luidt 4-0 uiteraard in het voordeel van de Rode Duivels.
 
Voor de tweede stop wordt halt gehouden bij De Maxx. De match is nog piepjong en naar de sfeer te oordelen viel er nog maar weinig schwung te beleven. Ook Chris ziet er wel een winst in maar geeft toch ook de Panamezen met een 4-1 een troostprijs.
 
Dan maar verder naar D’Erfzonde maar ook hier is het braafjes kijken en luisteren naar commentaren die het enkel maar hebben over gemiste kansen door de Rode Duivels. Merkwaardig: hoe verder in het spel hoe minder fraai de pronostieken worden. Yves houdt het bij een 3-0 overwinning.
 
Een massa supporters in Nautisport
 
Op naar Nautisport in Edingen dan. Een eivolle parking voorspelt veel volk. En …. veel volk en veel sfeer zijn er dan ook in de overdekte sportzaal waar een reuzescherm staat opgesteld. Met zijn dik 800 zitten van klein tot groot te wachten op die zo verhoopte 1-0 die maar niet wil komen. Hier is de mening van een goedlachs gezelschap uit Silly. Zij gaan met een stevige pint in de ene hand en met een heerlijk geurende hamburger in de andere hand voor een 3-1 zege.
 
Net voor het ingaan van de rusttijd is Herne in zicht. ‘Bij Belleken’ heeft men het ook anders verwacht. Ook hier geen toeloop van een uitbundige zwart-rood-gele massa om de performances van het Belgisch elftal toe te juichen. Belleke’s pronostiek is dan ook niet zo optimistisch. De ruststand van 0-0 ziet zij de komende 45 minuten evolueren naar een 1-1, een voorspelling die door de aanwezige klanten meewarig wordt getrakteerd op een “Allez hé! Dat kan toch niet!”
 
Ook in de Kring is de sfeer bij het begin van de tweede helft nog getemperd. Animo en optimisme verstarren alsmaar hardnekkiger naarmate de Belgische ploeg opnieuw vrij steriel en vruchteloos toch maar een gaatje in de ‘betonnen’ Panamese muur, poogt te forceren. Voor cafébaas Gunther zit er wel nog een 1-0 in.
 
Latjes en burgemeester zijn echte voetbalkenners
 
De route leidt ook naar café ‘Bij Latjes’. Ook hier is het al rood-geel-zwart dat de klok slaat. In Duivels ornaat hebben Danny en zijn assistenten het dan ook meer dan druk om iedereen tijdig te bedienen. Het banaanschot van Dries Mertens na amper enkele minuten na de spelhervatting is dan ook meteen een welgekomen doorstart voor de supporters om hun Rode Duivels opnieuw bijzonder luidruchtig aan te moedigen. Blijkbaar zijn hier zowel Latjes als burgemeester Kris Poelaert de echte voetbalkenners want zij weten de uiteindelijke uitslag 3-0 alvast correct te voorspellen.
 
Eens de wedstrijd afgefloten is het toch overal één en al feestvreugde met alles erop en eraan. En nu op naar België-Tunesie. Durven we nogmaals op een 3-0 wedden?
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
18 jun 2018
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief