EDINGEN – Orde van den Prince viert 10-jarig bestaan

EDINGEN – Orde van den Prince viert 10-jarig bestaan

Ovdp_10_jaar
EDINGEN – Orde van den Prince viert 10-jarig bestaan - © Deschuyffeleer
 

De afdeling Land van Edingen van de Orde van de Prince viert op zondag 2 september zijn tienjarig bestaan met als thema 'Een dagje in het Debattenland'. Edingen als gaststad wordt daarbij centraal gesteld.

De Orde van de Prince is een genootschap voor de behartiging van de belangen en de uitstraling van de Nederlandse taal en cultuur. Amicitia (vriendschap) en tolerantia (verdraagzaamheid) zijn daarbij sleutelbegrippen.

Voorzitter Herman Vandormael verwacht de deelnemers kort na de middag aan de St-Niklaaskerk voor een wandeling doorheen de stad. De St-Niklaaskerk met haar zijkapellen, het Jonathashuis met zijn wandtapijten en het fraai stadspark zijn daarbij de blikvangers. Nadien staat het bijwonen van een optreden van het koor 'Kratzfuss' onder de leiding van Philippe Soufagie in het Kapucijnenklooster op het programma.

De viering wordt 's avonds afgesloten met een receptie en een bruegelmaal in de feestzaal van de Cardinael in het landelijke Mark. Na Steenbeke in Frans-Vlaanderen is Mark overigens het zuidelijkste Nederlandstalige dorp.
 
De bijeenkomst staat ook open voor niet-leden mits voorafgaande aanmelding.
 
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
28 aug 2018
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief