EDINGEN – La Gadouzienne verwacht andermaal 1000 mountainbikers

EDINGEN – La Gadouzienne verwacht andermaal 1000 mountainbikers

Gadousienne_2018
EDINGEN – La Gadouzienne verwacht andermaal 1000 mountainbikers - © Deschuyffeleer
 

Met La Gadouzienne in een organisatie van wielertoeristenclub Cyclo Bol d'Air viert het mountainbiken op zondag 25 november ook dit jaar hoogtij in en rond Edingen. De deelnemers krijgen ook deze keer tijdens de nu toch al 27ste editie het klassieke parcours voor de wielen geschoven. De traditie wil dat iedere keer ook heel wat Vlaamse bikers de moed hebben af te zakken naar de Arenbergstad. Ook zij worden er telkens met meer dan open armen ontvangen. Draaischijf van het gebeuren blijft het sportcentrum Nautisport aan het op- en uitrittencomplex 26 langsheen de E429/A8). 

Een topevenement
 
Met flink wat regen de voorafgaande dagen in deze herfstperiode maken de weergoden er doorgaans een erezaak van La Gadouzienne zijn naam alle eer te laten aandoen. Het rijden door enkele modder- en blubbelpartijen behoort nu éénmaal tot de meest smaakvolle uitdagingen van het gebeuren. Neem daarbij de unieke lussen in het fraai park, de oude spoorlijn tussen Edingen en Braine-le-Comte en de singletracks vooral in de bossen van Edingen, Ligne en Silly, dan kan elke biker wel niet ontkennen dat de gedegen organisatie van Cyclo Bol d'Air telkenmale tot de topevenementen in zijn domein in de streek behoort.
 
Nu ook parcours van 65 km      
 
De bikers krijgen deze keer met 28, 42, 53 en nu ook 65 km de keuze uit vier afstanden. De langste afstand zoekt daarbij in de richting van de bossen dichtbij het dorp Lombise en Pairi Daiza nog nieuwe en vrij onbekende wegen op. Als beloning voor de inspanningen wacht de deelnemers op het einde de uitzonderlijk mooie doortocht van het stadspark met zijn lange dreven, het enig mooi architecturaal en vegetarisch patrimonium met als absolute blikvanger het paviljoen van de Zeven Sterren (Sept Etoiles) midden in het park op het hoogste punt, het kasteel dat vroeger eigendom was van de familie Empain en het Groot Kanaal (le Grand Canal). De finish wordt bereikt via de nieuw aangelegde weg van de Bospoort (la Porte du Bois) omheen de golfterreinen.
 
Ondanks hun benaming blijven de parcours van La Gadouzienne grotendeels toch nog vrij vlot berijdbaar. Mits enige voorbereiding behoort het zich wagen aan één van de langere afstanden dan ook best tot de mogelijkheden. Gelegenheidsdeelnemers dan weer doen er goed aan het niet al te lastig en familiaal parcours van 28 km aan te snijden.
 
Heerlijke zelfbereide soep en cake     
 
La Gadouzienne staat in het milieu alleszins ook bijzonder bekend voor uiterst verzorgde bevoorradingen. Daar maken de clubdames en een artisanale bakker, overigens zelf lid van de club, immers steeds een erezaak van met onder meer zelfbereide heerlijke soep en cake.
 
Nevenactiviteiten voor de familie
 
Nieuw dit jaar is ook dat in het zog van de MTB-tochten nu ook in de richting van deelgemeente Mark (Marcq) twee wandelparcours, één van 5 km en één van 10 km, werden uitgestippeld zonder daarbij in het vaarwater van de bikers te belanden. Een ideale gelegenheid derhalve om ook zonder fiets een leuke recreatieve en sportieve zondagvoormiddag te beleven. En alleszins ook niet te versmaden blijft uiteraard de nabijheid van het zwembad Aquaplanet met al zijn attracties voor groot en klein. Een familieuitstap behoort dan ook tot de mogelijkheden.
 
Praktisch  
 
Er kan vertrokken worden aan Nautisport (chaussée de Soignies, 36 in 7850 Edingen) tussen 8 en 10u30. Er zijn ruime parkeergelegenheden. Zoals gebruikelijk wordt ook voorzien in pechverlening, een bike-wash, douches, een bar met streekbieren zoals de Double d'Enghien en kleine resto.
 
Meer info op www.cbae.eu en via 0474/89.40.59.  
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
10 nov 2018
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief