HERNE – Eoly wil windturbinepark met vier windturbines inplanten in Silly en Edingen

HERNE – Eoly wil windturbinepark met vier windturbines inplanten in Silly en Edingen

Eoly_silly_edingen
HERNE – Eoly wil windturbinepark met vier windturbines inplanten in Silly en Edingen - © Deschuyffeleer
 

Nadat in een recent verleden Eoly, de duurzame energieproducent van Colruyt Group, zijn aanvraag voor het neerzetten van vier windturbines op de Heyselvlakte in Sint-Pieters-Kapelle introk wegens een gebrek aan draagkracht vanuit een groep projecttegenstanders van de Hernse en Edingse leefgemeenschap, heeft hetzelfde bedrijf nu een aanvraag ingediend voor het inplanten van een windmolenpark met eveneens vier windturbines even verder op langsheen de autosnelweg La Hennuyère (A8/E429) in de grenszone van Silly met Edingen. Voorafgaand aan de milieu-effectenstudie wordt er nu, zoals decretaal vanuit het Waals gewest opgelegd, op woensdag 27 februari om 19 u een openbare informatievergadering opgezet in 'Salle Herman Moreau' in Silly.

Vermogen van 3MW
 
Het project voorziet de bouw van vier windturbines waarvan drie op het grondgebied van Silly en één op dit van Edingen langsheen de autosnelweg La Hennuyère (A8/E429) ten noorden van Bassilly. Het park wil zo een totaal vermogen van 3 MW opwekken. De informatievergadering heeft als doel de aanvrager de kans te geven zijn project voor te stellen. En ook het publiek krijgt zo de kans zich te informeren en zijn opmerkingen en suggesties naar voren te brengen. Tevens komen daarbij ook de aandachtspunten aan bod die in de milieu-effectenstudie zullen behandeld worden. Ten slotte kunnen ook technische alternatieven voorgesteld worden die redelijkerwijs door de aanvrager zullen overwogen worden zodat die dan eveneens in aanmerking kunnen genomen worden in de milieu-effectenstudie.
 
De vergadering in het Frans is openbaar en derhalve voor iedereen toegankelijk. Het grensoverschrijdend karakter van de milieu-effecten van het project wordt alleszins mee opgenomen in de evaluatieprocedure. Binnen een termijn van vijftien dagen na de vergadering kan iedereen zijn of haar opmerkingen, suggesties en vragen in verband met specifieke aspecten van het project en de technische alternatieven die redelijkerwijs door de aanvrager zullen overwogen worden, schriftelijk ter kennis brengen van het college van burgemeester en schepenen van Silly. Die stuurt dan een kopie naar de aanvrager, die het op zijn beurt onverwijld overmaakt aan het studiebureau.
 
Eoly heeft ook nog langs de A8/E429 projecten voor windmolenparken lopen in Ath/Lessines, Frasnes-lez-Anvaing en Rebaix/Bouvignies
 
De 'Salle Herman Moreau' is gelegen in de rue de la Procession 2 in 7830 Bassilly.
 
Meer informatie kan ingewonnen worden bij Olivier Massin (Eoly – 02/363.55.45)
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
07 feb 2019
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Godelieve Deschuyffeleer | 24 nov 2019
Anaïs Deherder/Deschuyffeleer | 03 nov 2019
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief