EDINGEN - Met La Boldairienne pakt Cyclo Bol d'Air uit met gloednieuwe fietstocht

C21

EDINGEN - Met La Boldairienne pakt Cyclo Bol d'Air uit met gloednieuwe fietstocht

Ankondiging
EDINGEN - Met La Boldairienne pakt Cyclo Bol d'Air uit met gloednieuwe fietstocht - © Deschuyffeleer
 

Op pinkstermaandag 10 juni organiseert de welbekende en bijzonder dynamische fietsclub Bol d'Air met Pascal Declercq als voorzitter vanuit het sportcomplex Nautisport een nieuwe en groots opgezette fietstocht. 'La Boldairienne' heet de boreling. En naar analogie met haar immer succesrijke jaarlijkse mountainbiketochten 'La Gadouzienne' eind november mikt de club ook met deze nieuwe organisatie op een groot deelnemersveld.

Pinkstermaandag
 
De club met haar goed geölied bestuur en haar hecht medewerkersteam beschikt alleszins over alle troeven om ook 'La Boldairienne' tot een succesverhaal te laten uitgroeien. Zo is pinkstermaandag voor haast iedereen een welgekomen vrije dag die overigens doorgaans ook nog op het mededogen van de weergoden mag rekenen. De buren van de Hernse jaarmarkt kunnen dit stellig beamen. Daarnaast biedt het programma met niet minder dan vijf verschillende afstanden doorheen het Pajottenland, de Dendervallei en le Pays des Collines de liefhebbers van fietsen ook elk wat wils. Voor de grotere afstanden hoort ook het uitdagend flirten met de Vlaamse Ardennen en la Wallonie Picarde daarbij.
 
Zowel voor wielertoeristen als voor gelegenheidsfietsers
 
De fietstocht richt zich dan ook op zowel op de eigenlijke wielertoeristen als op de gelegenheidsfietsers. Zo zijn dan ook onder meer families, vriendengroepen, jeugdverenigingen evenals andere clubs van harte welkom. De deelnemers krijgen de keuze uit parcours van 25, 45, 65, 95 en 120 km. Het parcours van 25 km is alleszins best doenbaar voor iedereen. Enigszins geoefende wielertoeristen vinden hun gading allicht in de 45 en de 65 km. De omlopen van 95 en 120 km dan weer, die overigens in aanmerking komen voor het hoogtebrevet, moeten de meer prestatiegerichte fietstoeristen aanspreken. Uitgebreide bevoorradingen zijn voorhanden op de langste drie parcours. De deelnemers aan de 25 en de 45 km ontvangen een versnapering.
 
Bezienswaardigheden
 
Naargelang de parcours krijgen de fietsers ook enkele merkwaardige bezienswaardigheden voorgeschoteld zoals le Moulin Saint-Pierre (Mont de l'Enclus), le Mont de l'Enclus zelf, het kasteel van Anvaing (Lannoy) en de pastorij van Ghoy die in 1992 geklasseerd werd als monument.
 
Inschrijven kan van 7 tot 10 u. Deelnemen kost naargelang de afstand 3,5 à 6 euro. Jongeren van -16 jaar dienen slechts 1 euro bij te dragen. Meer info op www.cbae.eu en op de facebookpagina htpps://www.facebook.com/laboldairienne/ of 0474/89.40.59. Het sportcomplex Nautisport is gelegen aan uitrit 26 van de autosnelweg La Hennuyère (A8/E429) op het adres Pavé de Soignies 36 in 7850 Edingen.
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
05 mei 2019
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief