HERNE is klaar voor de doortocht van de Tour de France

C21

HERNE is klaar voor de doortocht van de Tour de France

Hernetour_poster_flyer_1
HERNE is klaar voor de doortocht van de Tour de France - © Deschuyffeleer
 
61898437_10219272117984601_6522496979639992320_n
HERNE is klaar voor de doortocht van de Tour de France - © Deschuyffeleer
 
Parcours_verkeer_2
HERNE is klaar voor de doortocht van de Tour de France © Deschuyffeleer
 

Ter herinnering aan de eerste Tourzege van Eddy Merckx, nu 50 jaar geleden, start de editie van 's werelds meest bekende wielerronde op zaterdag 6 juli op de Grote Markt in Brussel. De eerste etappe doet ook Herne aan en daar wordt door het gemeentebestuur in samenwerking met een rits verenigingen dan ook gretig op ingepikt met onder meer het opzetten van een rennersdorp op de site van het land- en tuinbouwmachines-bedrijf AgriPark langsheen de Edingsesteenweg op het kruispunt met de H.Geeststraat.

Zaterdag kleurt Herne GEEL
 
“Die dag kleurt Herne GEEL”, zegt Carine Van de Velde, de gemeentelijke coördinator van het toch wel uitzonderlijk gebeuren. “In samenwerking met de fietsclubs en nog enkele verenigingen gaan wij voor de gelegenheid op de AgriPark-site de ganse dag een groots maar vooral ook leuk opgevat wielerdorp neerpoten met uiteraard niet alleen de doortocht van de publiciteitskaravaan en de renners maar ook met flink wat animatie alsook passende catering en drankenstandjes. De hele dag door kunnen de aanwezigen er ook het verloop van de rit volgen op een groot scherm. De opbrengst van de ganse bedoening is daarbij ook nog eens bestemd voor de vzw De Okkernoot, die zich ontfermt over personen met autisme. Die vzw heeft onlangs het Herns stationsgebouw aangekocht en wil er nu een buitenhuis werkstation inrichten. Graag willen wij daar nu ook ons steentje toe bijdragen”.
 
 
Wielerdorp
 
10u30 => Het wielerdorp opent zijn deuren. De toegang is gratis
 
11u45 => Doortocht van de publiciteitskaravaan. Die bestaat uit haast 200 voertuigen die allerlei gadgets en goodies uitstrooien en uitdelen en de eigenlijke doortocht van de renners aankondigen.

Vanaf 11u45 => Wielrennen - Sporza - rit live op grootscherm van 4 m², aangeleverd door Electro Service Timmermans.
 
13u30 => Voorziene doortocht van de renners
13u40 => Het dweilorkest D'Hopmaten brengt de aanwezigen in een allerbeste stemming.
 
Na de doortocht => Kris Baert interviewt een reeks wielrenners waaronder de talentrijke Arne Marit uit Vollezele.
 
Na 17u => Nadat de winnaar van de eerste etappe zal bekend zijn is het DB Pro Events met DJ4t6 die de aanwezigen verder entertainen.
 
Doorlopend animatie
 
Een doortocht van de Tour de France in een dorp is beslist een bijzondere gebeurtenis die iedereen aanspreekt, ook de niet zo direct in de wielersport geïnteresseerde inwoners. Daarom wordt vanuit de organisatie ook voorzien in tal van attracties zoals springkastelen, bierfietsen, fietsen op rollen, initiatie éénwieleren en een tentoonstelling. De intergemeentelijke preventiedienst met Bianca Vanreepinghen dan weer pakt uit met alcoholvrij fietsen en dient daarbij heerlijke mocktails op. Ook een alcoholtester staat ter beschikking. Voor de catering staan Hans&Frietje, Orecah en meerdere streekproducenten in. De drankvoorziening is in de handen van vrijwilligers die een bar uitbaten.
 
Verkeershinder
 
Komende vanuit Tollembeek loopt het parcours langs de Geraardsbergsesteenweg (N495), het kruispunt van De Patriot en de Edingsesteenweg (N255) naar Edingen toe. Alle aangelanden op Herns grondgebied kregen vanuit de gemeente een schrijven in de bus met de na te leven richtlijnen.
 
Van 8 tot 15u  => Het parcours wordt volledig voor alle verkeer afgesloten. De enige doorsteek tussen Sint-Pieters-Kapelle en Herne is via het kruispunt van de Geraardsbergsesteenweg met de Rendries en de Brikstraat.  Hier doorsteken is mogelijk TOT 10u en  VANAF 15u.  In die periode is de doorsteek strikt verboden voor iedereen behalve voor de hulpdiensten.
 
Ook de Edingse uitrit 26 (Nautisport - Marcq) op de A8 is die dag een ruime periode afgesloten. De overige op- en uitritten (25 en 27) blijven open.
 
Voor nadere informatie over het Wielerdorp, de bereikbaarheid en de verkeersregels geldig op zaterdag 6 juni vindt u op www.herne.be.
 
Liefst met de fiets
 
Voor de goede gang van zaken worden de belangstellenden sterk aangeraden met de fiets naar het gebeuren af te zakken. Er is dan ook voorzien in een goed aangeduide bewaakte fietsenstalling  (Site Agripark). Kom je met de fiets? Dan kan je ook deelnemen aan de retro-fietstocht. Die vertrekt groepsgewijs en met de nodige begeleiders om 12u15 in het centrum van Herne.
 
Met de auto
 
Voor het autoverkeer dan weer wordt er voorzien in een parking op een grote weide naast het Dominicanessenklooster. Hiervoor is wegbewijzering voorzien.
Het rennersdorp is te bereiken vanuit het centrum van Herne via de Grotestraat en de Moerstraat om zo de parking op de weide aan het Dominicanessenklooster  in de H. Geeststraat aan te doen.
 
Pendeldienst
 
Het gemeentebestuur last ook vanuit de verschillende dorpscentra in de gemeente shuttlebussen in. Deze shuttledienst is operationeel vanaf  10u30  De stopplaatsen zijn : Kerk Herfelingen - Kerk Kokejane - Centrum Herne. Het busje rijdt doorlopend op en af zeker tot 23u.
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
06 jul 2019
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief