EDINGEN - Sculpture Westende wil wereldrecord aanvallen in Middelkerke

C21

EDINGEN - Sculpture Westende wil wereldrecord aanvallen in Middelkerke

Foto_aankondiging_zandsculpturen
EDINGEN - Sculpture Westende (Philippe, Yannick, Yana en Dominique) wil wereldrecord aanvallen in Middelkerke - © Anaïs Deherder
 
Record_middelkerke
EDINGEN - Sculpture Westende (Philippe, Yannick, Yana en Dominique) wil wereldrecord aanvallen in Middelkerke - © Anaïs Deherder
 

Vier inwoners van Edingen gaan op vrijdag 23 augustus een zotte uitdaging aan. Die dag willen zij immers het wereldrecord zandschildpad-sculpturen breken. Enkele jaren geleden stichtten  Philippe, Yannick, Yana en Dominique de groep Sculpture Westende met de bedoeling op alle mogelijke plekken zandsculpturen neer te zetten. Indien zij slagen in hun opzet komen ze dan terecht in het Guinness World Records Book.

In Edingen is zo’n recordpoging uiteraard niet mogelijk. Daarom hebben ze een afspraak met het  Middelkerke om het daar te laten doorgaan. Daar krijgen ze ook volop de steun van Sea Life, waar overigens op 16 augustus de voorstelling van de recordpoging doorgaat.
400 man
Momenteel staat het record op 287 exemplaren. Dat werd gerealiseerd met sculpturen van dolfijnen in Taiwan. Maar omdat het mogelijk is dat de deurwaarder schildpadden, die te weinig lijken op het voorbeeld, niet goedkeurt mikken de organisatoren van Sculpture Westende nu voor alle zekerheid op 400 deelnemers.
Belangstellenden die zich geroepen voelen om deel te nemen aan de recordpoging kunnen zich inschrijven via de toeristische dienst van Middelkerke en Westende of via deze link  De deelnemers moeten wel minstens 12 jaar oud zijn en moeten op 23 augustus beschikbaar zijn van 10u tot 14u30 in Middelkerke.
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
30 jul 2019
Anaïs Deherder
© Anaïs Deherder
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief