Bevrijdingscolonne houdt ook halt in EDINGEN

C21 Css

Bevrijdingscolonne houdt ook halt in EDINGEN

Bevrijdingscolonne_edingen
Bevrijdingscolonne houdt ook halt in EDINGEN - © Anaïs Deherder
 
Img_0002_1__1
Doortocht in Edingen van legervoertuigen - Foto Anaïs Deherder
 

De eerste dagen van september trekt een merkwaardige colonne met oude legervoertuigen door België om de bevrijding van België, dit jaar 75 jaar geleden, te herdenken. Op maandag 2 september houdt de colonne omstreeks 13 u ook halt op de Grote Markt. Defensie en War Heritage Institute hebben daarbij drie eskadrons kunnen samenstellen met in totaal ongeveer 70 zowel zware als ietwat lichtere voertuigen. Het gaat daarbij zowel om oude maar met veel zorg gerestaureerde als ietwat modernere exemplaren.

De colonne vertrekt maandagochtend vanuit Aat om via Edingen naar Halle te rijden. Die dag luidt het begin van de eerste van drie fasen in. Later in de week trekt de colonne verder door naar Brussel. In de tweede fase rijden de voertuigen dan doorheen Vlaanderen om in de derde fase haar eindbestemming in Leopoldsburg te bereiken.

Een kijkje nemen kan

Tijdens de halte krijgen belangstellenden alvast ook de gelegenheid de voertuigen van dichterbij te bekijken. Ook enkele militairen zullen ter plaatse zijn om zowel informatie te verschaffen over de voertuigen als over de bevrijding van 75 jaar geleden.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
01 sep 2019
Anaïs Deherder
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief