EDINGEN – Doet La Gadouzienne ook dit najaar zijn reputatie alle eer aan?

EDINGEN – Doet La Gadouzienne ook dit najaar zijn reputatie alle eer aan?

Aankondiging_2019
EDINGEN – Doet La Gadouzienne ook dit najaar zijn reputatie alle eer aan? - © Deschuyffeleer
 

Met La Gadouzienne in een organisatie van wielertoeristenclub Cyclo Bol d'Air viert het mountainbiken op zondag 24 november ook dit jaar in en rond Edingen hoogtij. De deelnemers krijgen ook deze keer het klassieke parcours voor de wielen geschoven. De traditie wil dat iedere keer ook heel wat Vlaamse bikers de moed hebben af te zakken naar de Arenbergstad. Ook zij worden er telkens met meer dan open armen ontvangen. Draaischijf van het gebeuren blijft het sportcentrum Nautisport aan het op- en uitrittencomplex 26 van de E429/A8).

Sportcomplex Nautisport
 
La Gadouzienne is intussen al aan zijn 28ste editie toe en mocht de jongste jaren overigens ook steeds enkele 'cracks' uit het profwielrennen aan de start verwelkomen. Met parcours van 28, 42, 53 en 65 km schotelt de organiserende club de deelnemers deze keer een keuze uit vier afstanden voor. Dat La Gadouzienne manifest de wind in de zeilen heeft bewijst het jaarlijks flink gestoffeerd deelnemersveld dat steeds schommelt rond de 1000. Voor flink wat profwielrenners maken de tochten overigens ook een ideale gelegenheid uit om hun conditie in de winterperiode op peil te houden. Zo verschenen vorig jaar nog onder meer Remco Evenepoel, Jurgen Roelandts, Jens Debusschere, Thomas Degand en Kevin Van Melsen aan de start. Draaischijf van het hele gebeuren is ook nu weer het sportcomplex Nautisport. Er kan gestart worden tussen 8 u en 10u30.
 
Doorheen bossen en het stadspark
 
De kortste afstand, waar de organisatie overigens het label 'familiaal' opplakt, behelst 28 km en is voor iedereen best doenbaar. Na enkele stroken op wegen en veldbanen belanden de deelnemers al vrij vlug aan de rand van het bos van Edingen waarin een goed uitgekiende single track de behendigheid, de durf en de kracht van de bikers enkele keren uitdaagt. Na een fikse bevoorrading wordt de oude spoorlijn 123 gevolgd om zo dan op het einde van de tocht de pracht van het stadspark te ontdekken met onder meer zijn lang uitgesponnen dreven, zijn grote vijvers, zijn statig kasteel, zijn uitzonderlijk paviljoen met de zeven sterren evenals zijn prachtig aangelegde Franse tuinen. En de eersten in de nabijheid van het eindpunt krijgen daarbij ook allicht nog de kans enkele pas ontwaakte reeën op hun weg te ontmoeten.
 
De parcours van de drie overige afstanden dringen dieper de bossen van Edingen, Ligne en Silly binnen. In de tussenstukken krijgen zij evenwel af te rekenen met enkele stroken waar heel wat krachtpatserij en stuurmanskunst bij komen kijken om toch maar geen voet aan de grond te moeten zetten. De langste afstand over 65 km leidt de 'die hards' verder doorheen het bos van 'La Provision' tot aan de poorten van Pairi Daiza.
 
Een bijkomende troef én voor de organisatie én voor de deelnemers zijn de mogelijkheden van het sportcomplex Nautisport met onder meer zijn zwembad en zijn verschillende sportzalen die dan op hun beurt voor de niet-bikende partners en hun kinderen een leuk alternatief te bieden hebben. Ook een fikse wandeling doorheen het stadspark in herfsttooi valt geenszins te versmaden.
 
Meer info op www.cbae.eu of 0474/89.40.59.
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
16 nov 2019
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Sam Herremans | 01 jan 2021
Godelieve Deschuyffeleer | 19 dec 2020
Godelieve Deschuyffeleer | 30 nov 2020
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief