HERNE/BEVER/EDINGEN - Eoly ondersteunt klimaatdoelstelling met windenergieproject in Silly en Edingen

C21

HERNE/BEVER/EDINGEN - Eoly ondersteunt klimaatdoelstelling met windenergieproject in Silly en Edingen

Eoly_20_02_2020
HERNE/BEVER/EDINGEN - Eoly ondersteunt klimaatdoelstelling met windenergieproject in Silly en Edingen - © Deschuyffeleer
 

Omwonenden en inwoners kunnen mede-eigenaar worden van één van de vier voorziene windturbines

Via een perscommuniqué deelt Eoly, de groene energieproducent en -leverancier van Colruyt Group, mee te willen voorzien in de bouw van een windpark langs de autosnelweg E429 in Silly en Edingen. Met een totaal maximaal vermogen van 16,8 MW zullen de vier windturbines jaarlijks even veel groene stroom kunnen produceren als het verbruik van zo’n 8.600 gezinnen. Via Eoly Coöperatie kunnen omwonenden en inwoners van Silly en Edingen bovendien investeren in één van de vier turbines. Eoly organiseert vandaag een informatiemoment waarop omwonenden en geïnteresseerden alle details over het project kunnen vernemen.

Duurzame projecten in de buurt
De uitbouw van het windpark is voorzien in agrarisch gebied, langs de autosnelweg E429/A8. Het project maakt het mogelijk om de CO2-uitstoot jaarlijks met zo’n 13.608 ton te verminderen. Zo zal het actief bijdragen tot de klimaatdoelstelling van de Waalse overheid om tegen 2030 37 % van het elektriciteitsverbruik te dekken met hernieuwbare energie. Het project sluit bovendien ook aan bij Eoly’s ambitie om 100 % van het elektriciteitsverbruik van Colruyt Group op een duurzame manier te produceren. De duurzame energieproducent en -leverancier wekt overigens niet alleen elektriciteit op via z’n 14 windturbines, maar maakt ook gebruik van zonnepanelen en drie warmtekracht koppelingsinstallaties. 
Resultaten van de effectenstudie
De impact van het windpark op de omgeving werd grondig onderzocht. Aangezien de bouw op de taalgrens voorzien is, hield de effectenstudie rekening met de strengste Vlaamse en Waalse wetgeving. De resultaten van het onderzoek zullen tijdens het informatiemoment toegelicht worden door de onderzoekers en de experten van Eoly. Inwoners kunnen dan ook al hun vragen voorleggen aan de aanwezige deskundigen.
Mee investeren via Eoly Coöperatie
Eoly Coöperatie, erkend door de Nationale Raad voor de Coöperatie, zal in één van de vier windturbines investeren. Omwonenden en inwoners van Silly, Edingen, Herne en Bever krijgen als eerste de mogelijkheid om in te tekenen op aandelen van de coöperatie. Zo kunnen ze medeaandeelhouder en mede-eigenaar worden van de windturbine en hebben ze recht op een deel van de eventuele winst. In een tweede fase kunnen ook klanten en personeelsleden van Colruyt Group aandelen aankopen. Iedere aandeelhouder heeft een stem op de Algemene Vergadering van de coöperatie en kan op die manier mee beslissingen nemen. Eoly Coöperatie keerde haar coöperanten het afgelopen jaar een bruto dividend van 5,5 % uit.
Eoly
Eoly is de duurzame energieproducent en -leverancier van Colruyt Group. Eoly wekt zelf elektriciteit op via windturbines, zonne-installaties en warmtekrachtkoppeling, en koopt daarnaast uitsluitend 100 % groene stroom aan. Om zich voor te bereiden op de toekomst test het bedrijf bovendien innovatieve technologieën, waaronder waterstof. Eoly investeert continu in zijn productiecapaciteit, om op termijn het energieverbruik van Colruyt Group 100% te kunnen dekken. Eoly Coöperatie biedt omwonenden en andere geïnteresseerde particulieren de kans om rechtstreeks te investeren in windparken op land. https://coop.eoly.be
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
20 feb 2020
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Godelieve Deschuyffeleer | 03 jun 2021
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief