GERAARDSBERGEN - Lokaal Bestuur en Noord-Zuidkoepel lanceren fairtradespaarkaart

C21

GERAARDSBERGEN - Lokaal Bestuur en Noord-Zuidkoepel lanceren fairtradespaarkaart

Ft-spaarkaart
 

Tijdens deze Week van de Korte Keten (15 t.e.m. 23 mei) lanceren het lokaal bestuur en de Noord-Zuidkoepel Geraardsbergen een fairtradespaarkaart. Hiermee willen ze niet alleen fair trade maar ook de korte ketenhandelaars uit onze stad belichten.

Het principe van de fairtradespaarkaart is simpel: wie iets aankoopt bij Lathee, De Geuzenhof, De Zeepkat, Oxfam Wereldwinkel of ’t Seizoen ontvangt een stempel, net zoals een #LekkerLokaal aankooptas.

Volle fairtradespaarkaarten kunnen ingeleverd worden bij de Dienst Samenleving (Weverijstraat 20 te Geraardsbergen) vóór 31 oktober 2021. Deelnemers maken kans op een mooie prijs.

De fairtradespaarkaart is verkrijgbaar bij de deelnemende handelaars en in het administratief centrum.

“De fairtradespaarkaart was in het verleden al een groot succes. Het is een laagdrempelige manier om mensen aan het nadenken te krijgen over hun aankoopgedrag”, zegt schepen voor Ontwikkelingssamenwerking Fernand Van Trimpont. “Tijdens de coronapandemie hebben veel mensen de weg naar de lokale producent gevonden. Mensen hebben meer aandacht voor waar hun voeding vandaag komt, willen gezond eten, de lokale economie steunen en vinden eerlijke handel belangrijk.”

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
18 mei 2021
Jimmy GODAERT
Jimmy GODAERT
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief