EDINGEN – Keramiek- en glasweekend verwelkomt 60 kunstenaars en ambachtslui

C21 Css

EDINGEN – Keramiek- en glasweekend verwelkomt 60 kunstenaars en ambachtslui

Tentoonstelling_keramiek_en_glas_edingen
EDINGEN – Keramiek- en glasweekend verwelkomt 60 kunstenaars en ambachtslui - Affiche

Tijdens het weekend van zaterdag 25 en zondag 26 september 2021 organiseert de stad Edingen opnieuw een tentoonstelling van keramiek en glas. Voor de vijfde keer al gaat dit evenement door in het prestigieus stadspark. Het stadsbestuur wil zo keramiek en glas in al hun facetten alvast meer uitstraling geven naar het publiek toe. Dat wil het bekomen door uitzonderlijke en moderne creaties te laten tentoonstellen. Het weekend heeft zich inmiddels wel al een internationale bekendheid weten op te bouwen.

Er zullen dat weekend meer dan 60 exposanten aanwezig zijn. De kunstenaars en ambachtslui uit België, Frankrijk en Nederland zullen er ook stukken uit hun collecties te koop aanbieden.

Om het weekend nog wat meer aantrekkelijk te maken is naar jaarlijkse gewoonte ook een eregast uitgenodigd. Dit keer valt Sangwoo Kim die eer te beurt. Sangwoo Kim is keramist en studeerde Fine Arts in Korea. Sinds 2015 woont en werkt hij in Bourgondië.

Verder worden ook de werken en de verdiensten van Antonio Lampecco in de schijnwerpers gezet. Antonio Alberto Lampecco (Minucciano, 1932 - 10 augustus 2019) was een Belgisch keramist bekend om zijn ronde bolvormige vazen. Hij exposeerde zowel in binnen- als buitenland in belangrijke steden zoals Firenze, Parijs en Lissabon. Zijn keramiekwerken leverden meer dan één gouden medaille op.

Er zijn ook een resem demonstraties voorzien.

Het evenement is beide weekenddagen doorlopend gratis toegankelijk tussen 10u en 18u.

Meer info via deze link

 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
25 aug 2021
Deschuyffeleer Godelieve
Deschuyffeleer Godelieve
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief