Storm Eunice ging ook lelijk te keer in het park van EDINGEN

C21

Storm Eunice ging ook lelijk te keer in het park van EDINGEN

Temp__te_eunice__002_
Storm Eunice ging ook lelijk te keer in het park van EDINGEN - © Deschuyffeleer
 

Het stadsbestuur deelt via een persmededeling mee dat de storm Eunice ook het park van Edingen niet heeft gespaard.  Hevige rukwinden zijn de oorzaak van het vallen van een twintigtal bomen die terechtkwamen op zowel wandelpaden als in beboste percelen. Gelukkig bleef het park gespaard van andere materiële schade.

Het is nu alle hens aan dek voor de tuinmannen om vooral de wandelpaden en dreven terug veilig te maken. Net als elders in het land waren ook de bomen in het park verzwakt door de drassige ondergrond. Daardoor kon hun gewoonlijke en gebruikelijke weerstand de wind niet trotseren. Al sinds maandag zijn de hoveniers en de werklui dan ook druk in de weer met het hakken van losgekomen takken en het opruimen van omgewaaide bomen.

In het park, net zoals in de ganse gemeente, wordt in samenwerking met het departement Natuur en Bos op regelmatige basis de gezondheidstoestand van de bomen nagekeken. Het kappen van  negen zieke bomen was voorzien in de planning en door een ‘gelukkig’ toeval werd dat een paar dagen voor het stormweekend nog gerealiseerd.

Herbeplanting

Binnen de beboste percelen dient er geen herbeplanting te gebeuren. Hier raadt Natuur en Bos een natuurlijke vernieuwing aan waarbij de spontane groei van nieuw plantsoen  na een paar jaar kan leiden tot een selectie van verder groeiende bomen.

De dreven zullen het voorwerp uitmaken van een speciale behandeling. Er werd een studie uitgevoerd om de gezondheidsstatus te kennen van elke boom in iedere dreef. Er wordt vooropgesteld dat indien minder dan  60% van de bomen die deel uitmaken van een rijenpatroon nog overblijft, het noodzakelijk is om de hele reeks te kappen en een nieuwe rij aan te planten met nieuwe boomstekken.

Het park is terug toegankelijk

Dankzij de ijver en het hoog werktempo van de gemeentelijke werkploegen is de toegang van het park opnieuw mogelijk en kunnen bezoekers gebruik maken van vrijwel alle paden en wegen.

Vanaf vrijdag hervatten ook terug de Lumineuze Nachten.  Het parcours van Lumineuze Nachten begint en eindigt aan Nautisport in de onmiddellijke buurt van de parking Lasemo.  Tijdens het gebeuren is de toegang tot het park gelegen aan de arcades gesloten. Ter vervanging van de dagen dat de organisatie wegens het slecht weer niet kon doorgaan is een verlenging voorzien. Het klank- en lichtfestival zal zo ook nog toegankelijk zijn tijdens het weekend van  11, 12 en 13 maart.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
23 feb 2022
Godelieve Deschuyffeleer
Godelieve Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief