HERNE – Vier De Bodts op een rij

C21

HERNE – Vier De Bodts op een rij

De_bodt_loukas___1_
HERNE – Vier De Bodts op een rij - Pierre, Guy, Laurent en Loukas - © Deschuyffeleer
 
De_bodt_loukas___2_
HERNE – Vier De Bodts op een rij - © Deschuyffeleer
 
De_bodt_loukas___3_
HERNE – Vier De Bodts op een rij - Pierre, Guy, Laurent en Loukas - © Deschuyffeleer
 
De_bodt_loukas___4_
HERNE – Vier De Bodts op een rij - Papa Laurent, mama Leen en Loukas - © Deschuyffeleer
 
De_bodt_loukas___5_
HERNE – Vier De Bodts op een rij - Pierre, Guy, Laurent en Loukas - © Deschuyffeleer
 

Bij de familie De Bodt in de Wachthuisdreef (Drève du Corps de Garde) in Lettelingen (Edingen) - op een boogscheut van de Steenweg Asse in Kokejane -  en met Pierre als pater familias was er vandaag een prettige en buitengewone familiereünie met ook een feestelijk gedekte tafel. Sinds de geboorte van de kleine Loukas mag Pierre de titel dragen van overgrootvader en apentrots zijn op een eerste mannelijk viergeslacht.

Overgrootvader Pierre, afkomstig uit Geraardsbergen, woont in Oudenaarde en is vandaag juist 88 jaar.
Grootvader Guy was vandaag de gastheer en is 63. Verder in het rijtje komt dan de trotse vader Laurent. Samen met zijn jong gezin woont hij in de Gainestraat op de grens Herne/Edingen. Hij is 32. En ten slotte is er de jongste telg Loukas. Hij werd geboren te Halle op 6 september en is dus vandaag 22 dagen oud.

In ons land zijn er almaar meer 4-geslachten en her en der ook al een aanzienlijk aantal 5-geslachten te bespeuren. Dat betekent dat je in éénzelfde familie,  in rechte lijn,  4 of 5 generaties aantreft die in leven zijn.

Een studie bij mensen van 60 tot 69 jaar toont aan dat er de afgelopen 10 jaar een stijging was van 8 naar 13% viergeslachten. En dat is behoorlijk uniek zegt socioloog en hoogleraar aan de Universiteit Antwerpen Dimitri Mortelmans die er onderzoek naar heeft gedaan. “Aan de ene kant wordt onze generatie-pyramide hoger, maar aan de andere kant ook smaller. Mensen leven langer, maar krijgen minder kinderen”. 

De De Bodts mogen zonder enige twijfel triomfantelijk doen over én hun viergeslacht én over de overdracht van de familienaam, maar ook mama Leen (Van Belle), grootmoeder Vera (Wauters) en overgrootmoeder Angele (Van Der Perre) delen ruimschoots in die fierheid en de vreugde.  

Bij de Hernse burgerlijke stand staat de kleine Loukas voortaan te boek als Loukas, Guillaume, Beau De Bodt. Bij zijn geboorte woog hij 3,250 kg en hij mat 51 cm. 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
28 sep 2022
Godelieve Deschuyffeleer
Godelieve Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief