Support Ghana viert 15 jarig bestaan met Ghana Cafe XL in Sint-Pieters-Kapelle

C21

Support Ghana viert 15 jarig bestaan met Ghana Cafe XL in Sint-Pieters-Kapelle

Ghana_caf___xl
 
Het Ghana Café zal dit jaar plaatsvinden in de polyvalente feestzaal in Sint-Pieters-Kapelle En dit op zaterdag 4 mei 2024 vanaf 15 uur. Op 6 oktober 2023 was het 15 jaar geleden dat Luc Somers en Lode Vanholder na een sportstage in Ghana besloten de regio van Kpando in Ghana op een structurele manier te ondersteunen. Ondertussen werd in Kpando reeds ondersteuning geboden aan tien lokale partnerscholen en ook werden reeds een 200-tal lokale jongeren geholpen met studiebeurzen en microkredieten. Er werd tevens een guesthouse, een restaurant en reisbureau opgestart. Support Ghana begeleidt ook stagestudenten van verschillende hogescholen in Vlaanderen. In Kpando zelf huren we verschillende locaties voor de opvang van studenten en vrijwilligers en hebben we ook verschillende programma’s rond huiswerkbegeleiding, bijlessen, ‘health screenings’, wondverzorging, welzijn en sport en duurzaamheid. Recent werd ook een project ter ondersteuning van veertig tienermoeders opgestart. En in 2024 worden extra fondsen ingezameld voor een waterproject en een trainingscentrum voor de lokale gevangenis.  
 
 
Ghana Café XL
Het Ghana Café zal dit jaar plaatsvinden in de polyvalente feestzaal in Sint-Pieters-Kapelle En dit op zaterdag 4 mei 2024 vanaf 15 uur. Ghana Bar: je kan er doorlopende iets komen drinken vanaf 15 uur tot middernacht. Voorstelling: om 16 uur is er een presentatie met een terugblik op 15 jaar Support Ghana met een nabespreking met Muhammed Ibrahim, directeur van Emo Foundation NGO en je kan er te weten komen hoe je zelf op inleefreis kan naar Ghana.  Muhammed volgt momenteel een tweejarig masterprogramma aan de VUB en verblijft in Herne.
 

Ghana buffet: om 18 uur kan je aanschuiven aan een lekker Ghanees buffet dat wordt verzorgd door Priscilla van Sali’Food uit Lennik. Het buffet kost €35 en inschrijven kan tot 1 mei. Uiteraard zijn alle sympathisanten en vrienden van Support Ghana welkom. Support Ghana is ook te volgen op www.supportghana.be  

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
24 apr 2024
Marc Colpaert
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief