VLAAMS-BRABANT - Warme thuis gezocht

C21

VLAAMS-BRABANT - Warme thuis gezocht

Editiepajot_roosdaal_regio_pleegouders_gezocht_foto_ingezonden
(ingezonden foto)
 

“Ik ben Lise en ik ben 6 jaar oud. Ik kan een tijdje niet bij mijn mama en papa blijven wonen. Samen met mijn knuffels zoek ik een gezin waar ik mijn plek krijg.”

Pleegouders gezocht
In ieders leven loopt er wel eens iets moeilijk. Soms kunnen de problemen zo hoog oplopen dat ouders tijdelijk niet zelf voor hun kinderen kunnen zorgen. Pleegouders bieden aan deze ouders en kinderen een goede oplossing. Er zijn vandaag de dag alsmaar meer mensen die hulp vragen bij de diensten voor pleegzorg. Daarom zoeken wij nieuwe pleegouders die een kind een warme thuis kunnen bieden.
Er is nood aan zowel kortdurende als langdurende opvang. Wil jij een weekend, enkele weken, enkele maanden of voor langere tijd voor een kind zorgen? Soms is één weekend op drie al voldoende om een gezin te helpen. Of misschien kan jij er zijn om een crisissituatie mee op te vangen? Of kan je een kind een zorgeloze vakantie bezorgen?
Vooral voor baby’s, zeer kleine kinderen en tieners zijn we dringend op zoek naar pleegouders. Zij vinden op dit moment vaak geen opvang!
Alle soorten gezinnen zijn welkom om zich kandidaat te stellen. Alleenstaand, getrouwd, holebi, kinderen of geen kinderen, samengestelde gezinnen of uit een andere cultuur: wij zoeken mensen die kunnen zorgen voor een thuis zonder zorgen.
Gastgezinnen, logeergezinnen en steungezinnen gezocht
Vaak wordt pleegzorg enkel met kinderen geassocieerd. Maar ook zorgen voor een volwassene met een beperking is pleegzorg. De volwassene woont permanent in jouw gezin of komt af en toe logeren.
Wonen met ondersteuning van een vrijwilliger is ook een mogelijkheid. Met een steunfiguur in de buurt wordt het voor sommige volwassenen met een beperking mogelijk om op eigen benen te staan.
Wil jij pleegkinderen of pleeggasten een plek geven?
Mensen uit de nood helpen geeft voldoening. Ook jij kan door pleegouder te worden een wezenlijk verschil maken in het leven en de toekomst van een pleegkind of pleeggast.
Pleegzorg Vlaams-Brabant en Brussel organiseert regelmatig informatieavonden voor mensen die het overwegen om pleegouder te worden. Kijk zeker eens op onze website voor de exacte data.
Voor meer details, een informatiepakket en al je vragen kan je terecht bij:
Pleegzorg Vlaams-Brabant en Brussel
Celestijnenlaan 66 – 3001 Heverlee
Tel: 0491 / 56 76 76
info@pleegzorgvlaamsbrabantenbrussel.be  
www.pleegzorgvlaamsbrabantenbrussel.be
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
19 jul 2013
Elsie De Greef
Ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief