SINT-GENESIUS-RODE / DROGENBOS – 11 personen hadden een glaasje teveel op

C21

SINT-GENESIUS-RODE / DROGENBOS – 11 personen hadden een glaasje teveel op

Editiepajot_politielogo
Ingezonden foto

In kader van het actieplan verkeersveiligheid binnen de Pz Rode en het provinciaal actieplan tegen dronkenschap aan het stuur, heeft de Pz Rode de nacht van zaterdag 14/09 op zondag 15/09 twee vaste verkeersdispositieven opgesteld waarbij voertuigen selectief uit het verkeer werden gehaald en dit in de gemeenten Sint-Genesius-Rode (Steenweg op Halle) en Drogenbos (Verlengde Stallestraat).

Diegenen die zich wouden aan de vaststellingen onttrekken door rechtsomkeer te maken werden door de motorrijders nagereden en werden in het dispositief geleid.
 
In Rode werden 35 bestuurders onderworpen aan een ademtest. 4 bestuurders bliezen alarm, waarvan de hoogst gemeten waarde 0,34 mg/l. Verder werd er één voertuig getakeld wegens niet verzekering en één voertuig werd na contactname parket getakeld voor onbepaalde duur aangezien deze persoon reed spijts verval van zijn rijbewijs. Verder werden er verkeersinbreuken vastgesteld inzake keuring.
 
In Drogenbos werden 42 voertuigen selectief uit het verkeer gehaald. 7 bestuurders hadden teveel gedronken waarvan 3 personen alarm bliezen en 4 een positieve ademtest aflegden. De hoogst gemeten waarde is 0.86 mg/l. Er werden drie processen-verbaal opgesteld per drager met een onmiddellijke intrekking van het rijbewijs tot gevolg. 1 voertuig werd getakeld voor niet verzekering. 2 jonge bestuurders werden geverbaliseerd gezien zij rijden met een voorlopig rijbewijs zonder begeleider en na 22.00 uur ’s nachts, zoals gestipuleerd op het desbetreffende document. Verder werden er verkeersinbreuken vastgesteld inzake keuring en boorddocumenten.
 
Diegenen die geen glaasje teveel op hadden, werden beloond met een bobsleutelhanger.
 
Naar de toekomst toe zullen er nog dergelijke acties plaatsvinden op diverse locaties op het grondgebied Pz Rode (St-Gen-Rode, Linkebeek en Drogenbos)

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
15 sep 2013
Elsie De Greef
ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief