N-VA leden van BEERSEL, HALLE, PEPINGEN, SINT-PIETERS-LEEUW en RODE gaan samen naar het nieuwjaarsfeest in Gent

C21

N-VA leden van BEERSEL, HALLE, PEPINGEN, SINT-PIETERS-LEEUW en RODE gaan samen naar het nieuwjaarsfeest in Gent

Editiepajot_beersel__spl__rode_en_pepingen
Foto © Elsie De Greef
 

De N-VA organiseerde haar traditionele nationale nieuwjaarsfeest dit jaar in Flanders Expo in Gent. De N-VA-afdelingen van Beersel, Halle, Pepingen, Sint-Pieters-Leeuw en Sint-Genesius-Rode legden een bus in voor hun leden, om samen 2014 feestelijk in te zetten.

Samen met zowat 5.000 leden die waren afgezakt naar Flanders Expo konden ze genieten van de nieuwjaarstoespraak van Bart De Wever, twee dansvloeren met onder andere verrassings-DJ Kamerlid Peter Dedecker, verschillende eetstandjes, het praatcafé en de lounge. Je kon ook laten testen of u een ‘Hart van Goud' heeft voor de N-VA en foto’s laten nemen in een van de fotostanden, mét Bart De Wever als u het geduld had om eerst in een lange rij te staan.

Voorzitter De Wever sprak duidelijke taal in zijn toespraak, hij wil een ‘sociaal beleid’ en geen ‘socialistisch beleid’: “ De PS voert het meest asociale beleid dat je kan voeren. Hoge loonlasten en belastingen, een hoge staatsschuld, lage pensioenen, een record aan faillissementen en stijgende werkloosheid zijn maar een paar asociale punten. De koopkracht van alle mensen staat onder druk. We betalen steeds meer belastingen, maar krijgen geen efficiënte dienstverlening van de overheid. We betalen enorm veel sociale bijdragen, maar onze sociale zekerheid is niet sociaal en niet meer zeker.”

 

Hij eindigde met de woorden: “De N-VA wil de lasten verlagen, de schulden afbouwen en de staat ontvetten. Dat moet via hervormingen en een nieuwe staatsstructuur moet die hervormingen verankeren. Want wij kunnen wel moeilijke beslissingen nemen om terug ruimte te creëren voor economische groei. Maar wat als na vijf jaar de PS terug om de hoek komt piepen en alle maatregelen terugdraait? Dan zijn we terug bij af. Zonder confederalisme zijn de sociaal-economische maatregelen die we nemen steeds onder het voorbehoud dat de PS niet terugkeert naar de macht. Daarom moeten wij de omslag naar het confederalisme maken. Het is tijd voor een ander beleid, tijd voor een ander land!"

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
12 jan 2014
Elsie De Greef
Elsie De Greef
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief