HALLE - Voor u getest de Suzuki S-Cross

C21

HALLE - Voor u getest de Suzuki S-Cross

Editiepajot_galmaarden_cross_1__kopie_
De nieuwe Suzuki S-Cross. - Foto © Marc Colpaert
 
Editiepajot_galmaarden_cross_2__kopie_
Hij ziet er vooraan prachtig uit. - Foto © Marc Colpaert
 
Editiepajot_galmaaren_cross_3__kopie_
De achterzijde van Suzuki S-Cross. - Foto © Marc Colpaert
 
Editiepajot_halle_suziki_4_foto_marc_colpaert__kopie_
Een sterke troef het open dak van de Suzuki S-Cross. - Foto © Marc Colpaert
 
Editiepajot_halle_suziki_3_foto_marc_colpaert__kopie_
Leuk interieur met opmerkelijke GPS. - Foto © Marc Colpaert
 

 

Op vraag van de garage Sterckx zijn wij bezig met het testen van enkele wagens van een Suzuki naar een kleine stadswagen tot grote broer Izuzu en om af te sluiten de Volvo V60 hybride. Aan de Brusselsesteenweg 480 in Halle leiden Philip Vandewalle en Ilse Demol sinds enige tijd hun nieuwe vestiging Sterckx Motors. Met dezelfde gedrevenheid als de twee Volvo-vestigingen in St.-Genesius-Rode en wat verderop in Halle.

Bij Sterckx Motors kies je in vertrouwen voor een gekende naam met daar bovenop een uitstekende all-in-one service. “Wij beschikken als erkend koetswerkhersteller voor alle merken over de Avicar Plus en Colormotion-certificaten en het ISO & Quality Management Label. Onze uitbreiding kadert dan ook volkomen in de strategie om in elk segment – van de degelijke stadswagen tot de sportieve coupés, berlines tot breaks, SUV’s en pick-ups tot lichte vrachtwagens – én voor ieders budget en smaak een kwalitatieve oplossing te bieden. Onze gekende sterke reputatie willen we uiteraard ook in dit gedeelte van de markt bevestigen. Op en top klantgericht werken, dat blijft onze boodschap,” zegt Kris Muylaert. Naast de beide Volvo-concessies biedt de groep Sterckx via Sterckx Motors nu ook gerenommeerde merken aan als Suzuki, Hyundai en Isuzu. “Met onze gekende professionele en persoonlijke aanpak. Naar ieders wens en met de grootste toewijding voor uw tevredenheid. Op deze wagens geniet u bovendien 5 jaar constructeurwaarborg ongeacht de kilometers. Uniek op de markt, enkel én alleen voor wagens verkocht als nieuw of I-best bij uw officiële merkverdeler Sterckx Motors actief in elk segment.

Voor de eerste test kregen wij een Suzuki S-Cross mee naar huis. De eerste kennismaking loopt wat onwennig, deze wagen is niet klein maar is niet zo groot als de Hyundai IX35 een formaat waar wij niet dadelijk gewend zijn om mee te rijden, het is tevens de eerste maal dat wij met een Suzuki rijden. Deze 1,6 benzine motor 9 pk, 88 kW is best zuinig te noemen met een gemiddeld verbruik van 6,6 l tijdens onze test, waarbij wij vooral vele kleine afstanden aflegden. Het interieur is degelijk afgewerkt en moet niet onderdoen voor een Europese wagen. Alles wat u daar vindt aan snufjes kan u ook hier aantreffen, aansluiting voor telefoon, cruise-control, usb enz. Wat ons opvalt, nadat wij enige tijd met deze wagen rondrijden, is vooral de GPS. Centraal geplaatst met aanraakscherm is dit een echt juweeltje met tal van extra functies, zo kan men altijd vaststellen hoe hoog boven de zeespiegel men aan het rondrijden is(leuk), kan men tijdens het rijden een bestemming inspreken en het adres wordt dadelijk opgezocht,u hoeft maar op GO te duwen en de computer berekent uw route, toch wel heel handig. Wat echter volgens ons enorm nuttig is bij de GPS, is de vermelding hoe snel men mag rijden, en wanneer men te vlug gaat rijden kleurt dit grijze vakje rood. Gaat u langzamer rijden dan kleurt het vakje opnieuw grijs. Met de hedendaagse boetes en de vele verschillende snelheidszones, kan men dus dadelijk opmerken - zelfs met een half oog te slaan op de GPS - wanneer men te vlug gaat rijden. Een ander pluspunt is het open dak dat heel ruim opengaat, men denkt even dat men - bijna - in een echte cabrio zit. Vooral in de zomerperiode is dit zeker een pluspunt. Wanneer wij de wagens langs de buitenkant bekijken dan is deze uitermate mooi langs de voorzijde, de achterzijde vinden wij iets minder geslaagd. info@sterckxmotors.be, telefoon 02/361.08.72. De volgende test is van de kleine stadswagen Hyundai I 10.

Na enige tijd valt de kennismaking met dit nieuwe model best mee, de wendbaarheid is groot, wat betreft de power het blijft steeds een 1,6, alleen spijtig dat er geen start-stop systeem op de wagen stond om het verbruik nog iets te verminderen, al mogen wij met een gemiddelde van 6,6 l echt niet klagen. De wagen waarmee wij reden had een prijskaartje van 21.400 euro(zonder overname prijs voor een oude wagen) wat wij zeker niet overdreven vinden gezien de vele opties. Daar komt nog bij vijf jaar totale garantie beperkt tot 150.000 km en twaalf jaar garantie tegen corrosie. Wie meer wilt weten over deze wagen kan steeds even langsgaan bij Sterckx Motors in Halle.Contactgegevens: Sterckx Motors, Brusselsesteenweg 480 Halle

 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
28 mrt 2014
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief