REGIO - Tweede editie Gordelfestival gaat van start

C21

REGIO - Tweede editie Gordelfestival gaat van start

Editiepajot-gordelfestival-pajottenland-01-foto-roger-mortelmans
Pieter Vandeperre, Walter Zelderloo, Eddy Frans, minster Phikippe Muyters, Burgemeester Hans Bonte en Tom Dehaene
 
Editiepajot-gordelfestival-pajottenland-04-foto-roger-mortelmans
Bestendig Afgevaardigde Walter Zelderloo en minister Philippe Muyters
 

 Het Gordelfestival dat vorig jaar in de plaats kwam van de Gordel is aan zijn tweede editie toe en loopt van half juni tot half oktober en wordt een kwaliteitslabel voor de Groene Gordel en zijn Vlaamse gastvrijheid.

De organisatoren vzw De Rand, Bloso en de provincie Vlaams-Brabant laten onder meer sportieve recreanten, nieuwsgierige cultuurliefhebbers, families met kinderen, levensgenieters een lange, boeiende zomer beleven.

Vele evenementen in Vlaams-Brabant, waaronder verschillende in het Pajottenland (Galmaarden, Opwijk, Sint-Pieters-Leeuw, Dilbeek, Beersel, Sint-Genesius-Rode, Lennik, Halle, Gaasbeek) stappen dit jaar mee in het nieuwe concept en vallen onder het label Gordelfestival.

De topdag wordt zondag 7 september, waarop iedereen, ook anderstaligen, uitgenodigd worden om de Groene Gordel en zijn veelzijdigheid te ontdekken. Men kan kiezen uit een waaier van  fiets- en wandeltochten, die vaak thematisch ingekleurd zijn, genieten van feestelijke optredens, varend erfgoed, reuzen, streekproducten ontdekken en genieten van sportinitiaties. Voor de kleintjes is er kinderanimatie voorzien. Er is uiteraard ook een fietslus rond Brussel, die met zijn 120 km en een nieuw parcours de geoefende fietser wil aantrekken.

De Groene Gordel staat voor zachte recreatie en heeft voor elk wat wils. Natuurliefhebbers kunnen flaneren in prachtige parken en tuinen, sportieve recreanten vinden voldoende uitdaging in het glooiende Pajottenland en wandelaars kunnen genieten van het grootste wandelnetwerk van Vlaanderen.

Vilvoorde is op 7 september focusgemeente, het Blosodomein Hofstade en het provinciedomein Huizingen zijn ankerpunten.

Vilvoorde richt voornamelijk de spots op de vernieuwde kanaalsite

Vanuit het Blosodomein Hostade (Zemst) vertrekken heel wat fiets- en wandeltochten en kan je acht themadorpen ontdekken.

Het Provinciedomein Huizingen wordt omgetoverd tot een feestelijk Gordeltrefpunt met een streekproductenmarkt en kookdemonstraties op de evenementen- en sportweide. Tevens kan men op zoek gaan naar de reuzen, die de rode draad vormen, en ook genieten van diverse optredens.  Wie behoefte heeft aan bewegen kan zich op de sportterreinen aan een intensieve fitbattle wagen.

www.gordelfestival.be

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
08 jun 2014
Hilda Renders
Roger Mortelmans
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief