Voor u getest de Volvo V 60 Hybrid

C21

Voor u getest de Volvo V 60 Hybrid

Editiepajot_galmaarden_volvo_1_foto_marc_colpaert__kopie_
Niet alleen een zuinige maar ook mooie wagen. - Foto © Marc Colpaert
 
Editiepajot_galmaarden_volvo_2_foto_marc_colpaert__kopie_
De Volvo V 60. - Foto © Marc Colpaert
 
Editiepajot_galmaarden_volvo_3_foto_marc_colpaert__kopie_
Ook de achterkant ziet er goed uit, al verliest men wel een beetje kofferruimte door de batterijen. - Foto © Marc Colpaert
 
Editiepajot_galmaarden_volvo_4_foto_marc_colpaert__kopie_
De motor is soms zo stil dat op het dashboard de mededeling voertuig loopt verschijnt. - Foto © Marc Colpaert
 
Editiepajot_galmaarden_volvo_5_foto_marc_colpaert__kopie_
Een prachtige wagen ook binnenin. - Foto © Marc Colpaert
 

Wij mochten van de garage Sterckx een testrit maken met de Volvo V 60 diesel plug-in Hybrid D6 een volbloed wagen vol technische snufjes. Wat dadelijk opviel is dat Volvo zijn naam als veilige wagen alle eer aandoet met deze wagen en stil dat deze wagen is. Rijdt u even met ons mee?

Aan de Brusselsesteenweg in Halle leiden Philip Vandewalle en Ilse Demol sinds enige tijd hun nieuwe vestiging Sterckx Motors. Dit met dezelfde gedrevenheid als de twee Volvo-vestigingen in St.-Genesius-Rode en wat verderop in Halle.

Bij Sterckx Motors kies je in vertrouwen voor een gekende naam met daar bovenop een uitstekende all-in-one service. Na de test van de Suzuki en de Hyundai I10 kregen wij deze keer een prachtige meer dan 200 pk zware Volvo V 60 diesel plug-in Hybrid D6 in onze handen. Voor ons de eerste keer om kennis te maken met een hybride wagen. Voor diegene die het nog niet weten, deze V 60 kan zowel volledig electrisch rijden, of op een diesel motor of de combinatie van de twee. In de wagen beschikt de bestuurder over drie knoppen pure, hybrid en power, waar men naadloos kan mee overschakelen. Een druk op de knop en de motor start, hopen wij, want we horen niets, als we de pook in R zetten floept de achteruitrijdcamera aan en we zijn vertrokken. Misschien ligt het aan mij maar na enkele meters zijn we al overtuigd, dit worden leuke dagen met deze bolide. Hij rijdt zacht en geruisloos en wanneer je kracht nodig hebt duw je op power en dan heb je dadelijk meer dan power genoeg. Vandaag kan deze wagen ongeveer 50 km rijden puur electrisch, daarna steek je hem in het stopcontact(kost u ongeveer 2 Kw per uur en op 4 uur is hij volledig opgeladen). Ook tijdens het rijden kan men op een knop drukken en dan worden de batterijen van de V60 gewoon opgeladen. Een tripje van een 50 km leverde ons al vlug een 15 km elektrische autonomie op. Volvo zegt dan ook niet zonder reden dat het gemiddeld verbruik 1,8 l diesel is per 100 km! En een co² uitstoot van 48 gr.

Verder straalt deze wagen ook veiligheid uit, hier twee voorbeelden. Stopt de wagen voor u plots en uw voet staat niet op de rem dan krijgt u een rood alarmlicht op de voorruit. Langs de binnenzijde ter hoogte van de spiegels gaat er telkens een lampje branden als er een wagen of bromfiets tegen uw wagen komt rijden, vooral op snelwegen is dit een goede zaak qua veiligheid. Basisprijs is niet mis met 60.550euro, de wagen is vooral interessant voor bedrijven, de wagen is namelijk 100% fiscaal aftrekbaar. Wie meer wilt weten over deze wagen kan steeds even langsgaan bij Garage Sterckx, Brusselsesteenweg 151 in Halle, tel 02/361.14.18 of via: info@sterckx.be of http://www.sterckx.be/

 

Conclusie van de test, men heeft het gevoel om zuiniger om te moeten springen met deze wagen en dus tevens rustiger te gaan rijden. Wij wilden deze veilige, soepele en mooi afgewerkte wagen gerust nog enkele weken houden, wat jammer genoeg niet mogelijk was. Het was een plezier om er mee te rijden, wij kijken al met plezier uit naar de test van de Isuzu volgende maand.

 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
12 aug 2014
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief