DILBEEK / LEEUW / RODE - Vernieuwde unitwerking in Vzw De Poel

C21

DILBEEK / LEEUW / RODE - Vernieuwde unitwerking in Vzw De Poel

De_poelkopie
EP

In oktober start de nieuwe unitwerking in de dagcentra van Vzw De Poel, in het kader van de zorgvernieuwing. De doelstelling van deze vernieuwde werking is dat de Poel vraaggestuurd zal werken, op maat van de gast.

 Op onze vraag “Wat er voor de doelgroep van De Poel juist verandert” antwoordden de verantwoordelijken van deze voorziening: “De wensen van onze gasten zullen optimaal ingevuld worden. Onze interne organisatie zal daartoe aangepast worden. Daarbij zal constant rekening gehouden worden met de drie sleutelwoorden, die deze nieuwe benadering ondersteunen : -Arbeid-, , -Vorming- en –Zorg-, afhankelijk van de graad van zorgvraag. Uiteindelijk zal dit leiden tot een grotere deelname aan de samenleving.
Er zullen 3 units zijn met elk een specialiteit: Unit arbeid in St-Genesius-Rode: In deze unit zullen verkoopbare, kwaliteitsvolle producten gemaakt worden, met mogelijkheid dat de gasten eventueel kunnen doorstromen naar het “gewone” arbeidsleven; Unit vorming in St-Pieters-Leeuw: in deze unit zal er gewerkt en geleerd worden, ter bevordering van de persoonlijke ontwikkeling en Unit wellness/zorg in Schepdaal: richt zich tot personen met de zwaarste zorgvraag; ouder wordenden en gasten die nood hebben aan rust, ontspanning en relaxatie. We wensen te bereiken dat elkeen zich “wel” voelt in zijn “zijn”.
De visie van de Poel werd ook aangepast: de zorg op maat, alsook de mogelijkheden van de cliënt en zijn netwerk staan centraal.
Om de financiering van deze vernieuwde unitwerking mogelijk te maken, organiseert Lions club Halle-Arenberg een Barbecue Party ten voordele van De Poel vzw in het centrum van St-Genesius-Rode (Kerkeveldweg 100) op zondag 31 augustus. Iedereen is welkom vanaf 11u tot 17u voor een gezellige en lekkere barbecue, tot 19u kan er nog gedanst worden om deze dag af te sluiten.
Kan u niet aanwezig zijn, maar wil u hen toch steunen? Dan kan u een gift doen op het nummer BE42 7795 9092 6054 met vermelding van “barbecue”. Voor giften vanaf 40 euro ontvangt u een fiscaal attest.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
14 aug 2014
Felix Merckx
EP
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief