DILBEEK / SINT-GENESIUS-RODE - VVB wil ‘De Gordel’ in ere herstellen

C21

DILBEEK / SINT-GENESIUS-RODE - VVB wil ‘De Gordel’ in ere herstellen

Rode
Ingezonden foto
 

De traditie van 'De Gordel' is abrupt afgebroken toen het ‘Gordelfestival’ in het leven werd geroepen. De Vlaamse Volksbeweging (VVB) wil mee helpen de enige echte Gordel in ere te herstellen want een Vlaams symbool dreigt zo voorgoed verloren te gaan. Een eerste stap in die richting wordt gezet op zondag 7 september in Dilbeek en in Sint-Genesius-Rode.

In Dilbeek, voorheen een van de Gordeltrefpunten, neemt Marnixring Dilbeek dit jaar het initiatief om een deel van de echte Gordel te laten herleven. Op de 7 september worden daarom twee wandelingen georganiseerd in Dilbeek om het Vlaamse karakter van de Rand te onderstrepen. De VVB ondersteunt dit initiatief en roept haar leden en sympathisanten dan ook op om die dag aanwezig te zijn. Na de rampzalige ‘splitsing’ van BHV is een succesvolle Gordel immers meer dan ooit nodig. Daarom ook wordt in dezelfde context opnieuw een fietstocht georganiseerd.

FIETSEN

De VVB roept alle fietsers op om te verzamelen om 12 uur aan het Patattenveld tegenover het gemeentehuis in Dilbeek. Van daar is er om 12.15 uur in vervoer voorzien (voor de deelnemers en hun fietsen) naar de startplaats. Die ligt aan het Kerkplein in de Vlaamse faciliteitengemeente Sint-Genesius-Rode. Het vertrek is voorzien om 13 uur. ‘Taalgrens wordt staatsgrens, JA voor Vlaanderen’, luidt de slogan. Daarom fietst de VVB van Sint-Genesius-Rode tot Dilbeek. Vooraf inschrijven via het VVB-secretariaat secretariaat@vvb.org of 03 320 06 30 is de boodschap, met vermelding VVB fietstocht Gordel. Deelname in de kosten: tien euro, een consumptie inbegrepen.

WANDELEN

Op zondag 7 september worden ook twee wandelingen georganiseerd door Marnixring Dilbeek met de steun van het gemeentebestuur en andere organisaties zoals de VVB. Vertrekken kan tussen 14 en 16 uur op het Patattenveld tegenover het gemeentehuis in Dilbeek. Er is keuze tussen een gezinsvriendelijk parcour (vijf kilometer met zoektocht voor de kinderen tussen 6 en 12 jaar) of een iets langere wandeling (tien kilometer). Er zijn drankstanden van 14 tot 18 uur) op het Patattenveld en in het Saviocafé.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
01 sep 2014
Elsie De Greef
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief