SINT-GENESIUS-RODE / DILBEEK - Vlaamse Volksbeweging gordelt met succes

C21

SINT-GENESIUS-RODE / DILBEEK - Vlaamse Volksbeweging gordelt met succes

Dilbeek
Foto © Elsie De Greef / De VVB fietsers vertrekken in Rode
 
Dilbeek
Ingezonden foto / VVB gordelt in Dilbeek
 
Dilbeek
Ingezonden foto / VVB gordelt in Dilbeek
 
Dilbeek
Ingezonden foto / VVB gordelt in Dilbeek
 

De Vlaamse Volksbeweging (VVB) zette zondag mee de schouders onder een initiatief van Marnixring Dilbeek (gesteund door het gemeentebestuur van Dilbeek) waarbij meer aandacht wordt gevraagd voor het Vlaamse aspect van het Gordelfestival. Het oorspronkelijke idee van De Gordel, namelijk groen en Vlaams, komt in de huidige organisatie immers te weinig aan bod.

De wandeltocht van 5 en 10 km in en rond Dilbeek trok deze namiddag tot grote tevredenheid van de organisatoren een 800 deelnemers. Een succes gezien de erg beperkte ruchtbaarheid die aan dit evenement werd gegeven. Eerder vandaag hield de VVB een symbolische fietstocht van het nu ongebruikte Gordelsecretariaat in Sint-Genesius-Rode naar Dilbeek. De grote opkomst in Dilbeek getuigt van het feit dat heel wat mensen de Vlaamse en groene boodschap luider willen laten klinken en vormt een duidelijk signaal naar de Vlaamse overheid om hieraan gevolg te geven.

De Vlaamse Volksbeweging is dan ook blij met de boodschappen vandaag van minister-president Geert Bourgeois en minister Ben Weyts dat in toekomstige edities de organisatoren van het Gordelfestival in hun communicatie de nood aan bescherming van het Vlaams karakter van de Vlaamse Rand rond Brussel wat meer mogen benadrukken. De VVB zal graag meehelpen om deze wijze woorden in daden om te zetten. 

Ondertussen zat ook onze internationale poot ook niet stil. De voorhoede van onze uitgebreide delegatie naar de Diada (Catalaanse massamanifestatie n.a.v. de Catalaanse feestdag op donderdag 11 september in Barcelona) werd vandaag als eregast ontvangen op de viering van 5 jaar burgerreferenda over zelfbeschikkingsrecht in Arenys de Munt en haalden zelfs de Catalaanse televisie.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
07 sep 2014
Elsie De Greef
Elsie De Greef
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief