BEERSEL / SINT-GENESIUS-RODE Luc Wauters’ nieuwste stunt bracht 2.500 euro op voor vzw De Poel

C21

BEERSEL / SINT-GENESIUS-RODE Luc Wauters’ nieuwste stunt bracht 2.500 euro op voor vzw De Poel

Editiepajot_bart_devill___cheque_de_poel
foto Bart Devillé
 

 Op 20 Juni ondernam de 60 jarige Huizingenaar Luc Wauters zijn zoveelste recordpoging: in 60 minuten 60 kilometer fietsen achter een derny op de wielerpiste in Affligem. En Luc deed nog beter dan gepland, men zijn fiets legde hij op 60 minuten een afstand af van 63,2 kilometer, weliswaar achter een Buggy met windscherm.

In Huizingen, Beersel en verdere regio is Luc Wauters een figuur. Immers, was hij niet de man van de wereldrecord pogingen op de Feesten ten Blote: zowel als organisator  en als deelnemer. En nu deze Feesten ten Blote niet meer plaats vinden, blijft Luc voor stunts zorgen.

En telkens voor een goed doel. Zo kregen o.a. Ziekenzorg Huizingen, FriS, een sportvereniging voor kinderen en volwassenen met een beperking en De Okkernoot, een tehuis dat woongelegenheid, bezigheid en kortopvang biedt aan mensen met autisme, een welgekomen financieel duwtje in de rug, dankzij Luc.

Op de piste van Affligem moest hij binnen de zestig minuten minstens 210 rondjes rijden van zowat 280 meter. En wat velen voor onmogelijk achtten bracht Luc tot een goed einde…. “ Ook nu ging de netto opbrengst van mijn recordpoging neer het goede doel, namelijk vzw De Poel. Dit is een Centrum Persoonsgerichte Ondersteuning voor Volwassenen met een Beperking. Volwassenen en jongeren vanaf 18 jaar met een beperking kunnen er terecht voor dagbesteding, wonen en kortopvang. En tijdens mijn recordpoging kreeg ik niet de tijd om even opzij te kijken, maar ik hoorde die mannen duidelijk roepen. Ik ben dan ook tevreden en fier dat ik ook deze poging tot een goed einde bracht. “

De cheque van 2.500 euro werd aan de vertegenwoordigers van vzw De Poel overhandigd in de vestiging te Sint-Genesius-Rode. Guy Tordeur van de Raad van Bestuur gaf alvast mee dat het geld nuttig zal worden besteed.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
14 jul 2015
Hugo Devillé
Bart Devillé
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief